Hogy kell viselkedni, hogy ne legyen konfliktus? Anyóskérdés.
Ha valamit mondok a kislányomnak, megismétli. Ha valamilyen szabályt állítok, megkérdőjelezi. (Én megengedem, hogy séta közben kavicsokat meg faágakat gyűjtögessen, ő meg elmondta, hogy mennyi fertőzést szed őssze így. És ha megyünk sétálni pl. mindig oktatja, ezt nem szabad, ezt szabad stb... én meg szinte meg se tudok szólalni. Tök mindegy, hogy mit szoktam mondani neki....)
Fogalmam sincs, hogy viselkedjek, mert útálok bárkivel si haragban lenni.
És mért pont vele legyek haragban? A gyermekem nagyanyja, a férjem édesanyja!
Kérd meg, hogy ne oktasson, főleg ne a gyerek előtt. Egyezzetek meg, hogy te neveled, ő pedig próbálja meg betartani a szabályaidat.
Anyósommal én ezt már akkor tisztáztam, mikor még tervbe sem volt a baba. Mióta megszülettek az ikrek, szereti öket, de ha pl. akar adni nekik valalmit, előtte engem kérdez meg. Mostmár nagyjából tisztába van vele, hogy mit lehet és mit nem.
Pedig úgy tűnik, nem kerülheted el az összetűzést. Anyós jobban tudja, mint te, és ezt már a gyermeked előtt is hangoztatja. Vagy megérteted vele, hogy a gyerekedet te neveled, ő "csak" szeresse, vagy tűröd tovább ezt a helyzetet, és nyelsz.
Én felvállalnám a konfliktust.
Magyarázd el neki kedvesen, hogy a kislányt összezavarja, amit csinál. Mivel te vagy vele a legtöbbet, az a szabály érvényes, amit te már bevezettél, tehát mielőtt mondana valami okosat, kérdezzen. Különben is ne ássa alá a szülői tekintélyed, ez nagyon-nagyon fontos!
Más dolog a háziszabály, pl. hogy a saját házában milyen tárgyakkal játszhat a pici, ugrálhat-e az ágyon. Ebben kicsit lehet rugalmasabb a dolog, mert a kislányod tudni fogja, hogy ott szabad, otthon meg nem, vagy fordítva.
Kedves Utolsó!
Köszi nagyon! Ez most nagy biztatás volt nekem. Én sem akarok vele összeveszni. Semmi értelme nem lenne. Sőt! Valószínűleg minden csak még rosszabb lenne.
Köszi még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!