Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Családi konfliktus a nagyszülő...

Családi konfliktus a nagyszülők miatt. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Anyukámék kb. 20 percre laknak tőlünk. A héten kb. 5-ször átjönnek, max. 15 percre. Kicsit babáznak és mennek. Vasárnap mi szoktunk menni hozzájuk. A páromnak nem tetszik, hogy ennyiszer jönnek. Nem nagyon értem mert tényleg nem sokáig vannak itt. Azt mondta, hogy csökkentsük le a látogatásokat heti 1-re vagy 2-re. Nekem ez nagyon rosszul esik. EGyrészt imádom a szüleimet és nem bántanám meg őket sose azzal, hogy azt mondom, hogy ne jöjjenek át, másrészt imádom a páromat is és megértem, mert nekem se igen tetszene ha anyósom ennyiszer jönne. (Bár van közte és a szüleim közt különbség). Ti mit csinálnátok? nagyon kivagyok, csak emésztem magam a dolgon. JA és egyébként a párom nagyijával egy telken lakunk, tehát a dédi mindennap látja a babát, de az nem baj, mert ő nem jön be hozzánk, csak ha mi kimegyünk az udvarra (ezt így magyarázta a párom).
2011. ápr. 27. 08:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Egyik hét anyukádék másik hét anyósodé.

segítség, babázás,... minden szempontból.

egy év 52 hét nem is jelentene nagy gondot megosztani .

2011. ápr. 27. 08:43
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Na de miért zavarja a párodat, ha nem lógnak a nyakatokon órákig? Menjen anyud akkor, amikor a férjed dolgozik. Akkor biztos nem zavarja.
2011. ápr. 27. 08:48
 3/18 anonim ***** válasza:

nehez szitu.nalunk anyuek minden nap jonnek,nem 15percre hanem anyu sokszor ittvan par orat.anyosek csak hetvegente jonnek.

Nem tudom hogy mondanam meg anyunak hogy ne jojjon,de ha igy allna a szitu valahogy ovatosan megbeszelnem vele.

Parodnak mert baj az a napi 15perc?akkor jonnek mikor a parod otthon van?

2011. ápr. 27. 08:57
 4/18 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszolóval egyet értek.Akkor menjenek,amikor a párod nincs otthon.Különben a párod helyében én is agymenést kapnék...mi apósommal lakunk 1 utcában,és a tököm tele volt,amikor naponta beszaladt.Igaz,csak 15-20 percre,de zavaró volt.Volt,amikor éppen indulni készültünk,vagy szoptattam,vagy lefektettem,vagy éppen a szüleimmel beszéltem telefonon stb.Szerencsére a férjem egyet értett velem,és megkérte,hogy ne jöjjön naponta(persze ezen meg vérig sértődött).Én is imádom a szüleimet(a párom is),ők hetente 1-2 alkalommal jönnek át.2 gyerekes anyuka
2011. ápr. 27. 08:57
 5/18 anonim ***** válasza:
A 8.48-as válaszolóra gondoltam!
2011. ápr. 27. 08:58
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért baj, ha ott vannak, ennyire rövid ideig. Ennél nagyobb baj szerintem sose érje, főleg, ha 10-15 percről van szó. Párod nem dolgozik? Vagy semmi más dolga nincs, amíg anyudék ott vannak? Menjen, intézze a dolgát, nem kell ott ülnie veletek. A gáz az lenne, ha egész nap ott lennének. A dédi nem baj? Vele is minen nap találkoztok. Akkor nem mindegy, hogy a házban vagy az udvaron beszéltek?
2011. ápr. 27. 09:06
 7/18 A kérdező kommentje:
én se értem. Én is mondtam neki, hogy csak egy picit vannak itt, mit szólna ha órákról lenne szó. Nem dolgozik jelenleg, úgyhogy itthon van egész nap. Mert ha dolgozna és akkor jönnének mikor ő is hazaér fáradtan hát akkor még megérteném. Én is mondtam már, hogy addig csináljon valami mást, de erre az a válasz, hogy nehogy már ő neki keljen alkalmazkodnia, hisz ő van itthon. a dédi természetesen nem baj. :/
2011. ápr. 27. 09:37
 8/18 anonim ***** válasza:
Napi 10-15 perc nem zavaró, de mi sajnos a párom szüleivel lakunk egy házban, a párom testvére és a családja, szinte minden hétvégén, ünnepeken itt vannak, itt alszanak, na az zavaró számomra, mert egy nyugodt percem sincs, és a kislányomnak sem, ha itt vannak! Sógornőm semmit sem segít, pl. nem pakol el a gyereke után, a szülei után sem, nem főz olyan mintha cseléd lennék, nekem meg ebből van elegem!
2011. ápr. 27. 09:43
 9/18 anonim ***** válasza:
Ha már otthon van akkor menj te és a baba ők meg jöjjenek a többi nap( hétfőn ti mentek, kedden ők jönnek,szerdán ti mentek stb...). De nem értem miért olyan nagy tragédia a 15-20 perc babázás.
2011. ápr. 27. 09:53
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
9:06-os vagyok. Ő van otthon? Bocsi, de szerintem te is. Ha téged nem zavar, és a dédi sem, akkor ő miért nem tudja elfogadni? Te is szóba állsz a dédivel minden nap, ha úgy adódik, és te sem kötötted ki, hogy csak heti 1-2-szer szólsz hozzá. Egy kis tolerancia, elvégre együtt éltek. Ha jól értem, családi házban laktok. Bármikor találhat munkát az udvaron, kertben. Nem hiszem, hogy párodnak épp abban a negyed órában nincs dolga, és ott kell lennie, amikor anyukádék ott vannak. Vagy menjetek ki az udvarra, konyhába, másik szobába. Napi negyed órában hadd csináld azt, amit szeretnél. Ha anyudékkal beszélsz, akkor velük. Örüljön, hogy nem a szomszéd srác jár hozzád naponta, hanem anyudék:)
2011. ápr. 27. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!