Miért kapkodják ki a nagyszülők a babát a kiságyból? Hogy lehet erről leszoktatni őket?
Nekem nem sikerült leszoktatnom őket, sajnos.
Amit írhatok vigaszul az az, hogy egy idő után megtanulja a babád, hogy kivel mit lehet...és úgy fog viselkedni.
Én próbáltam szépen is elmagyarázni, rá is szóltam anyára, de nem ment sehogy. Ő még sétálni is ölben sétáltatta, hiába kötöttem rá, hogy tegye babakocsiba...
Anyunak én is elmagyaráztam, de anyósommal "finomabban" kell bánni.
Igen az én nagy fiam (mivel állandóan kézben volt) nagyon le volt maradva a mozgásban. 7 hós(!) volt mire hasra fordult meg vissza. Ráadásul a wc-re se tudtam elmenni tőle, a főzésről, vasalásról már ne is beszéljünk.
Anyósom ugyanez, állandóan felkapkodja a fiamat. Hiába kérem, hogy tegye le és úgy játsszon vele, az a válasz, hogy alig látja.... Hetente egyszer megyünk hozzá, akkor majdnem egész nap ott vagyunk. Kisfiam 8 hónapos.
Az egész azért bosszant annyira, mert az elején ő mondogattta mindig, hogy kislányom, magadnak rontod el.... És én nem rontottam el, bezzeg a látogatások utáni másnap alig bírok a picivel, mert állandóan kézben szeretne lenni. :(
:))
Hm.. Az én anyukám is egész nap csak dédelgetné a kis mazsolámat, így néha próbálom neki mondani, hogy ne essen túlzásba :) Persze, tudja ő is, hogy mi lenne a helyes, hisz 3 gyereket nevelt fel, csak egyszerűen totálisan oda van a kis unokáért.
Anyósom már más szitu. Vele amúgy sem olyan jó a viszonyom. Míg anyukám hallgat rám, és ha szépen megkérem, akkor úgy is tesz, addig az anyósom erőszakos. Ő mindig jobban akarja tudni. Sőt, akár azt én kezemből is képes lenne kivenni a kisfiamat, ha engedném. Tőle sok kritikát kapok, és mindig azt hallom tőle, hogy "ezt nem így kell..." Hiába próbálom neki elmagyarázni, hogy én viszont így szeretném csinálni...nem érti meg. Sajnos így elég nehéz anyósommal meglenni egy légtérben, de szerencsére nem lakunk egymáshoz közel. Amikor meg eljön, akkor hagy unokázzon, én meg próbálom lenyelni az idegesítő tanácsait, beszólásait. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!