Külföldön élő anyukák, hogy bírjátok a nagyszülők informálását? Nagyon érdeklődőek?
Mennyi idős a babád?Hol laktok(mennyire messze?)
Én megértelek, hidd el, de pont a másik oldalt ismerem....húgom Kaliforniában él, fia(unokaöcsém) már 22 hónapos és össz-vissz egyszer láttuk eddig.Szüleimnek nagyon nehéz volt mikor elköltözött, de hát férjhez ment kint, boldogan élnek.kb 16 óra az időeltolódás,szóval mikor mi kelünk, ők fekszenek.Ami nekünk nagyon bejött az a skype.Húgom már kiskorától mutatta nekünk, és most már unokaöcsém is megismeri nagyszüleit, szüleinket skype-on keresztül.És még tudnak "játszani" is, anya mondja, hogy "vigyázz megcsikizlek", nyúl a kamera felé, és akkor húgom megcsikizi a kisfiút.Vagy báboznak neki....nem tudom anyósodék mennyire "modernek" de ez jó megoldás,mert ha beszéltek hetente 1-2x fél órát, az már tök jó, jobb mint a képek!
Én megértelek, hogy nincs időd, nálunk is nagyon sokszor van, hogy hetekig nem beszélünk, nem levelezünk, de hidd el a nagyiknak is nehéz!És mellesleg szerintem fontos, hogy a babád ismerje nagyszüleit...
1300 km, mi évente 3x megyünk haza. Skype jó lenne, csak nem esetükben, akik nem elégednek meg heti 2x fél órával. Msn-t azért szedtem le, mert a letiltást sunyinak tartom, de már nem bírtam, hogy állandóan rám írnak. Ha apukának panaszkodom, csak annyit mond, nyugi.
Most azon húztam fel magam, hogy a 4. nap, amikor nem írtam, olyan hangnemben írtak... Minden mondat után 30 felkiáltó jel. Kicsit kibuktam. Majdnem visszaküldtem kétsornyi felkiáltó jelet.
Köszi, hogy írtatok. 3 hónapos egyébként a baba.
Gondolkodtam, és lehet, hogy megírom nekik, amit mondtok, heti kétszer videóhívás, mert amúgy szeretnénk pihenni. Csak akkor fogok bejelentkezni. A fontosabb dolgokat meg úgyis rögtön megírom.
Azért írhattok tapasztalatokat még. :)
Nekem a szüleim maradtak otthon, az anyósom ide valósi (nem magyar a férjem).
Mi is Skype-olunk, hetente 2-3x. De ebből a gyerekeket csak hetente 1x vonjuk be, mert általában este, lefekvés után tudok leülni a Skype elé és nyugodtan beszélgetni. Hétvégén egyszer lehet gyerekestül beszélni, webkamerázni.
Ezen kívül én a szüleimmel napi e-mail-kapcsolatban vagyok, megbeszéljük a dolgokat, sokat segítenek, én is érdeklődök. Nem érzem tolakodónak egyáltalán, nagyon megértem őket, többezer kilométerre az unokáktól, persze hogy kell nekik egy kis információ. Ha elfoglaltak vagyunk, úgyis megértik.
Plusz 6 hetente jönnek látogatóba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!