Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Családi konfliktus a nagyszülő...

Családi konfliktus a nagyszülők miatt. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Anyukámék kb. 20 percre laknak tőlünk. A héten kb. 5-ször átjönnek, max. 15 percre. Kicsit babáznak és mennek. Vasárnap mi szoktunk menni hozzájuk. A páromnak nem tetszik, hogy ennyiszer jönnek. Nem nagyon értem mert tényleg nem sokáig vannak itt. Azt mondta, hogy csökkentsük le a látogatásokat heti 1-re vagy 2-re. Nekem ez nagyon rosszul esik. EGyrészt imádom a szüleimet és nem bántanám meg őket sose azzal, hogy azt mondom, hogy ne jöjjenek át, másrészt imádom a páromat is és megértem, mert nekem se igen tetszene ha anyósom ennyiszer jönne. (Bár van közte és a szüleim közt különbség). Ti mit csinálnátok? nagyon kivagyok, csak emésztem magam a dolgon. JA és egyébként a párom nagyijával egy telken lakunk, tehát a dédi mindennap látja a babát, de az nem baj, mert ő nem jön be hozzánk, csak ha mi kimegyünk az udvarra (ezt így magyarázta a párom).
2011. ápr. 27. 08:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Valóban próbáld úgy intézni, hogy akkor menjenek a szüleid, amikor a párod épp valamiért nincs otthon. Vagy séták alkalmával ugorjatok be néha ti a szüleidhez és akkor ők gondolom nem mennek. Őszintén leírod, hogy neked se tetszene, ha anyósodékkal lenne ugyanez a helyzet. Tehát valami megoldást muszáj találnod.
2011. ápr. 27. 09:59
 12/18 A kérdező kommentje:
ez az utolsó tetszik:) mármint a szomszéd srác :) majd felvetem már neki
2011. ápr. 27. 10:02
 13/18 A kérdező kommentje:
igen ezt már én is felvetettem, hogy akkor mi átmegyünk.Erre is az a válasz, hogy mi ne menjünk vagy akkor menjek én, a baba marad. Egyszerűen nem értem. Eddig olyan jól megvoltunk, semmi probléma nem volt. Egy 3 hete kezded így bekattani...
2011. ápr. 27. 10:03
 14/18 anonim ***** válasza:

09:43-as vagyok!

Szerintem is az a legjobb megoldás (mivel te sem látnád szívesen a párod szüleit), egyik nap ők jönnek, másik nap pedig ti mentek egy séta alkalmával hozzájuk.

De engem nem zavarna az a napi 10-15 perc, a párodat sem igazán értem, főleg, hogy a dédi is ott lakik.

De ha heti 2x 2 napot ott lennének, ott is aludnának, na az senkinek nem tetszene, de hamarosan elköltözünk, mert nekem egy kicsit sok ez!

2011. ápr. 27. 10:04
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
A baba maraaaad??? Na én itt azért irányba tettem volna a jóembert...
2011. ápr. 27. 10:12
 16/18 anonim ***** válasza:
67%

Hát én meg egy kicsit igazat adok a férjednek!Én úgy gondolom,hogy minden nap 15-20 perc fullasztóbb mint mondjuk heti 1 óra!Azt érzi sztem a férjed,hogy"megfullad" a szüleidtől!Bocs,hogy ezt írom de én átérzem mert nekem anyósom csinálta ugyanezt!Ha épp szoptattam,vagy már lefektettem a babát és akkor jött pedig tudta,hogy hányor van fürdés és már mondjuk én is pihenni készültem stb!

Ráadásul ahogy ki veszem a szavaidból sajnos munkanélküli!Gondolj bele,hogy neki ez milyen "szégyen" a szüleid előtt!

A dédi meg sztem azért más tészta mert ő,ahogy írod nem megy be hozzátok csak kint az udvaron találkoztok és nem mászik bele úgymond azt intim szférátokba!

ti most már egy külön család vagytok a babáddal és a férjeddel és ebbe nem tartoznak bele a szüleid!persze nem azt mondom,hogy ne szeresd őket meg le kell őket teljesen építeni de le kell egy kicsit redukálni nekik a menetelt!Inkább te egy-egy séta alkalmával ugorj be hozzájuk!

2011. ápr. 27. 15:33
 17/18 anonim ***** válasza:

Hát én falra tudok mászni ettől a külön család, hozzáállástól. Igen, én is meg tudom érteni a férjedet, te is megtudod, hiszen írod, hogy te se örülnél az anyósodnak.

De azt már nem tudom megérteni, hogy ha minden rendben van otthon, kaja van a párod előtt meg minden amire egy férfi vágyik, akkor miért nem pakolhatnád össze a gyereket akár naponta is 30 percre és sétálhatnál át a szüleidhez. Az elnéző feleségek közé tartozom, de ez nálam biztos kiverné a biztosítékot. persze, ha szeretné ő is vinni a saját családjához akkor ugyanúgy vigyük vagy vigye.

2011. ápr. 27. 15:47
 18/18 anonim ***** válasza:
A 8.57-es vagyok,és a 15.33-as válaszolónak írom,hogy én is hasonlókat írtam,és egyet értek Veled.Szóval nem vagy egyedül!
2011. ápr. 27. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!