Ciki eladni a gyerek kinőtt/nem kellő dolgait?
Nagyon sok márkás ruhája van a gyerekemnek (Zara, H&M, Next, GAP stb) illetve rengeteg könyv, újak szinte amiket párszor olvastunk, drága játékok stb. Veszem én is, meg kapjuk családtól is. Igen, jól állunk anyagilag (a kérdéshez hozzá tartozik) Ami olyan dolog, hogy nem tökéletes de még simán használható (nem lyukas, foltos csak nem annyira eladható darab) azt el szoktam ajándékozni ingyen vagy játékokkal stb ugyanígy ami nincs tökéletes állapotban. Viszont az 1-2x olvasott 6-7 ezres könyvet vagy márkás 2x felvett ruhákat vagy egy 25 ezres hibátlan, szinte átnőtt csizmát nem fogok ingyen odaadni senkinek. Fel szoktam tenni helyi csoportba, ahol 3-4-5 ezer körüli összegért mondjuk eladom őket, elég sok minden elkel, volt olyan hónap, hogy 50e+ jött ebből össze. Nyilván általában a gyerekre költöm többnyire, visszaforgatom rá az összeget. Az egyik barátnő félém az ovis anyukák közül mondta pár napja hogy egy másik ovis társ anyukája mondta neki, hogy látja hogy állandóan árulok mindent pénzért, pedig igazán nem szorulunk láthatóan rá, miért nem ajándékozom ezeket el..
Megmondom őszintén ezek után nem szívesen rakok fel semmit.
Csak én vagyok vele így, hogy azért mindent nem adok ajándékba?
De gáz ez a hozzáállás a nő részéről. Ha valaki jobban keres akkor tilos pénzért eladnia bármit?! Nem is értem ezt a hülyeséget.
Főnököm családja rendkívül jól él mivel nagyon megy a cég. Mégis egy csomószor behozza a munkahelyre a plüssöket meg a gyerekruhákat hogy xy címre küldjük ki őket helyette futárral mert már eladta őket. És ez szerintem tök jó dolog. Végülis attól (is) mehet jól egy üzlet hogy a góré képes minden kis fillért megfogni. 🙃 Ugyanez a helyzet a családi kasszával is.
30. válaszoló vagyok
Lassan több, mint 1 éve használom a vinted-et, nagyon szeretem. Nekem jobban bevált mint a MarketPlace.
Ha játékot töltök fel, bármi legyen az, azonnal elviszik..szerintem két napig még nem hirdettem semmit.
Ruha kicsit nehezebb, de 50-62-ig szinte rögtön elvitték őket, kivétel nélkül.. legyen az body vagy overall. Általában egy személy többet választott, pedig kedvezményt sem állítottam be.
Most már a 92/98-as ruhákat adogatom el, farmereket, kabátokat azonnal elvitték, pulcsi szintén kelendő volt, ami áll azok a pólók.
De pl. karácsonyi fotózásra vett szettek vagy ingek azonnal, és egyáltalán nem olcsón, ahhoz képest, hogy “használt ruha”.
Nagylányomról 122/128-as ruhákat adtam el, de az sokkal nehezebb, ezt a méretet már nem nagyon keresik, vagy nem tudom, itt már csak kabátot, dzsekit rakok fel leginkább, esetleg “extrább” darabot.
Senkinek nincs köze hozzá, ezt meg is mondhatod neki. Nem sértőbb, mint az ő megjegyzése.
Miért kene ingyen adnod csak azért, mert anélkül is megelsz? Totál magánügyed.
Egyébként mi a gyerek zsebpénzébe is szoktuk gyűjteni, így könnyebben válik meg a dolgaitol.
Ja persze, add oda ingyen idegeneknek a cuccaidat, hát ez elmebeteg, meg az is, aki továbbadja az ilyen infót, hogy ki mit beszél rád.
Adjál csak el mindent, hely nincs, ingyen miért is adnád oda? Az meg, hogy nem szorultok rá, talán ismeri a bevételeidet meg hogy mire költesz? Irigy egyszerűen.
Sokan írták, hogy nem kel el a ruha..igen, az nálam is nehezebben, azt adok el a legritkábban.
Overall, csizmák, kabát elmegy könnyen, de sima ruhák póló pulcsi pl nem, azt mindig elajándékozom mert kb esélytelen eladnom. Nadrágok sem nagyon, most árulok csomagban 5 Zara farmert 2000-ért, azt sem viszik el. Nike, Adidas leggingseket elvittek viszont sokat. Szóval a ruha nálunk sem egyszerű.
Inkább könyvek, társasjátékok mennek el gyorsan.
Mondok jobbat. Használtan vettük, vagy kaptuk a gyerekcuccok nagyrészét, nem szorulunk rá, ÉS eladtam. Juj :D
Én jófogáson adogattam el amúgy, ott van ugyan név, de az ismerősöknek legalább nem dobja fel. Bírom, mikor más pénztárcájában turkál valaki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!