Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ciki eladni a gyerek kinőtt/ne...

Ciki eladni a gyerek kinőtt/nem kellő dolgait?

Figyelt kérdés

Nagyon sok márkás ruhája van a gyerekemnek (Zara, H&M, Next, GAP stb) illetve rengeteg könyv, újak szinte amiket párszor olvastunk, drága játékok stb. Veszem én is, meg kapjuk családtól is. Igen, jól állunk anyagilag (a kérdéshez hozzá tartozik) Ami olyan dolog, hogy nem tökéletes de még simán használható (nem lyukas, foltos csak nem annyira eladható darab) azt el szoktam ajándékozni ingyen vagy játékokkal stb ugyanígy ami nincs tökéletes állapotban. Viszont az 1-2x olvasott 6-7 ezres könyvet vagy márkás 2x felvett ruhákat vagy egy 25 ezres hibátlan, szinte átnőtt csizmát nem fogok ingyen odaadni senkinek. Fel szoktam tenni helyi csoportba, ahol 3-4-5 ezer körüli összegért mondjuk eladom őket, elég sok minden elkel, volt olyan hónap, hogy 50e+ jött ebből össze. Nyilván általában a gyerekre költöm többnyire, visszaforgatom rá az összeget. Az egyik barátnő félém az ovis anyukák közül mondta pár napja hogy egy másik ovis társ anyukája mondta neki, hogy látja hogy állandóan árulok mindent pénzért, pedig igazán nem szorulunk láthatóan rá, miért nem ajándékozom ezeket el..

Megmondom őszintén ezek után nem szívesen rakok fel semmit.

Csak én vagyok vele így, hogy azért mindent nem adok ajándékba?

ma 13:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Máskor mond a barátnődnek, hogy mondja az ovis társ ovistársának az anyjának, hogy te nem csak pénzért árulod, hanem élvezetből meg azért, hogy neki legyen min pletyóznia! :D
ma 14:08
 12/31 anonim ***** válasza:
25%

Hahh, 28 éves a lányom, unoka nem lesz, de kb elharapná a torkom, ha a gyerekkönyvei közül bármit eladnék vagy elajándékoznék :)

A ruhákat sem adtam el, mindig megtaláltam a helyet, kinek adhatom, a drágát is.

ma 14:11
 13/31 anonim ***** válasza:
85%

Butaság lenne, ha nem adnád el!

Szerintem inkább az a ciki, hogy valakinek annyira nincs élete, hogy kibeszéli az ovis társ anyukáját és pletykákat terjeszt róla.

Én odamennék hozzá és személyesen olvasnék be neki illetve megmondanám, hogy a saját életével foglalkozzon és ha valami baja van veled, azt közvetlenül neked mondja és ne másnak!

Hű+, de utálom az ilyen "nőket"!

ma 14:11
 14/31 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem csak irigykedik rád.

Tojd le!

ma 14:12
 15/31 A kérdező kommentje:

Nálunk együtt válogatjuk, én nem szeretek gyűjtögetni amúgy. Semmit nem adok el a gyerek tudta nélkül, mindig együtt választjuk ki melyik ruha nem kell már neki meg melyik könyv. Mindet nem fogjuk eltenni, mert akkor vehetnék egy palotát kb a gyerek cuccainak vagy bérelhetnék egy repülőhangárt kb :D

Vannak alap darab ruhák születése óta amiket elteszünk emlékbe (kórházból hazahozós, kedvenc babaruhák, keresztelős ilyesmi) illetve könyvekből is vannak amiket sosem fogunk eladni, mert gyönyörűek és szereti. De ha egyszer már a könyökén jön ki a Bogyó és babóca és rá sem akar nézni, akkor nem fogom őrizgetni a végtelenségig.

ma 14:13
 16/31 anonim ***** válasza:
86%

"Megmondom őszintén ezek után nem szívesen rakok fel semmit."

Képes vagy egy ilyen senkiházi miatt visszavonulni ?!

Na, ez az, ami ciki!

Nehogy már egy vadidegen nő mondja meg neked, hogy te mit csinálj!!

ma 14:15
 17/31 A kérdező kommentje:
16. Hát ja tudom, de az a baj amúgy is ilyen vagyok, hamar magamra veszek mindent. Komolyan már vártam is szinte mikor jegyzi meg valaki hogy állandóan árulok valamit és mivel valóra vált most "fel is idegesített" :D
ma 14:17
 18/31 anonim ***** válasza:
18%
17: én most már dacból is még többet és még gyakrabban tennék fel a helyedben, had pukkadjon meg a kukkoló spiné! :D
ma 14:18
 19/31 anonim ***** válasza:
83%

Ne érdekeljen màr hogy egy harmadrangú ismerősöm ismerőse mit mond!

Ha veszek egy új autót, attól még a régit nem dobom fel ingyen elvihetőnek! Csak azért mert most èpp nem szorulók rà arra a 1,5 millióra, még nem herdàlom el azt amiért meg dolgoztam.

ma 14:22
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is sz@rd le.
ma 14:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!