Ciki eladni a gyerek kinőtt/nem kellő dolgait?
Nagyon sok márkás ruhája van a gyerekemnek (Zara, H&M, Next, GAP stb) illetve rengeteg könyv, újak szinte amiket párszor olvastunk, drága játékok stb. Veszem én is, meg kapjuk családtól is. Igen, jól állunk anyagilag (a kérdéshez hozzá tartozik) Ami olyan dolog, hogy nem tökéletes de még simán használható (nem lyukas, foltos csak nem annyira eladható darab) azt el szoktam ajándékozni ingyen vagy játékokkal stb ugyanígy ami nincs tökéletes állapotban. Viszont az 1-2x olvasott 6-7 ezres könyvet vagy márkás 2x felvett ruhákat vagy egy 25 ezres hibátlan, szinte átnőtt csizmát nem fogok ingyen odaadni senkinek. Fel szoktam tenni helyi csoportba, ahol 3-4-5 ezer körüli összegért mondjuk eladom őket, elég sok minden elkel, volt olyan hónap, hogy 50e+ jött ebből össze. Nyilván általában a gyerekre költöm többnyire, visszaforgatom rá az összeget. Az egyik barátnő félém az ovis anyukák közül mondta pár napja hogy egy másik ovis társ anyukája mondta neki, hogy látja hogy állandóan árulok mindent pénzért, pedig igazán nem szorulunk láthatóan rá, miért nem ajándékozom ezeket el..
Megmondom őszintén ezek után nem szívesen rakok fel semmit.
Csak én vagyok vele így, hogy azért mindent nem adok ajándékba?
Én is eladok mindent is, amit lehet.
Én is pénzből élek. Még ha sok is van. Ha már nincs szükségem rá, minek tartogassam?
Nyilván ami olyan, azt ingyen adom. De pl cimkés ruhát, alig használt játékokat nem fogok adományozgatni. Nem vagyok én szeretetszolgálat.
Én vintedre pakolom fel őket. Az tök anonim.
De feltettem névvel is csoportokba, le se szartam ki látja, mit gondol. Csak ott valahogy sosem tudtam semmit eladni.
Szerintem ingyen pályázott volna a cuccokra. Ne foglalkozz vele.
Vagy mondanám neki, mikor látok a gyerekén egy drága cuccot, hogy hallottad ő mindent elajándékoz, ha kinőtte a gyerek adja nektek.
Hú-ha.
Én is rengeteg mindent elajándékoztam, ismerősnek és ismeretlennek egyaránt. Kizárólag hibátlan, szép állapotúakat. 1-2-es pelenkákat pl. a kórházba vittem vagy a védőnőnek adtam, csomót… az elején nagyon sokat kísérleteztünk.
Barátnőnek és családtagnak is adtam rengeteg mindent, úgymond drágát is… de! nagyon sok mindent el is adtam/adok, pedig nem vagyunk rászorulva.. és igen, volt, hogy eladtam olyasvalamit, amit mi is úgy kaptunk.
Én nem gondolnám, hogy ez “bűn” vagy bármi rossz lenne benne, de aki ezzel foglalkozik, az nagyon ráér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!