Apuka mennyit tanul a gyerekkel nálatok?
A fiunk most szeptemberben kezdte az elsőt. A férjem azóta se kérdezte, hogy milyen a suli, hogy megy. Nem pakolja be a táskáját, egyszer nem lépett be a Krétába. Mivel nem érdeklődik, így nem tud semmit, hogy mi történik az iskolában, hogy hol tartanak, jelenleg mit tanul a gyerek. Azt se tudja melyik osztályba jár. Csak én tanulok a vele.
Úgy csinál mintha még mindig ovis lenne, pedig már 2,5 hónap eltelt. Át kellett volna állnia arra, hogy innentől még több felelősségünk van. Számomra ez annyira kiábrándító.
Nálatok hogy működik ez?
Ó az én férjem szokás szerint csendes megfigyelő volt az első hónapokban, mikor 1. osztályos volt a fiam. Ő ki szokta venni a részét a dolgokban, de sose sieti el :D
Kréta mondjuk hidegen hagyja, nekem jön értesítés is, részemről ezzel nincs gond.
"de az feltűnt hogy írtad, nem pakolja be a táskáját. szerintem ez a gyerek dolga lenne,"
Elsős gyerekről van szó, aki még 2 hónapja óvodás volt. Még most tanulja és úgy tanulja meg, ha együtt csináljak és akkor év vége felé már elvárható lesz. Aztán egyéni figyelemtől függően lehet még 5.-ben is otthon hagyja mindenét.
10...
Memoritereket otthon tanuljak.
Am meg nem artha a szulo kepben van ...
10#
Értem mit szeretnél kihozni, de sajnos ez nem így működik.
Amellett pedig nagyon sok kisgyereknek nem elég csak az iskolában tanulni.
Iskolatáska be pakolásához pedig: nálunk az iskolában van minden könyv, csak azt hozzák haza amiben a lecke van.
Nálunk kéri az ofő, hogy igenis nézzük át a gyerekkel a leckét, és írjuk is alá a lecke füzetben.
Nem gondolom, hogy egy 6 évesnek 2 hónap után, mikor még olvasni sem tud bepakolja a táskáját.
14, majd ha ott tartotok rájössz, hogy általánosban nem a gyereket, hanem a szülőt osztályozzák minden olyanért, amit otthon kell megcsinálni. Még akkor is, amikor már javában elvárható lenne a gyerektől, hogy legalább elmondja, hogy mi kell másnapra.
Otthon maradt a xy füzet... Nem a gyerek lesz a hibás, hanem a szülőre szólnak rá.
Nincs a tesicuccban zokni? Akkor is a szülő a hibás, ha a gyerek a suliban hagyta el.
Ezek után alap, hogy a lelkiismeretes szülő pakol, leckét néz át, mindent előkészít... Mert a fene se akarja hallgatni, hogy ejnye bejnye Ödönkének már megint nem volt...
Elsős gimis voltam, mikir apamnak egyszer muszáj volt elmennie a szülői ertekezletemre, mivel a 2 tesómnak is orára pontosan ugyanakkor volt, mint az. Öcsémére ment anyukám, húgoméra én, maradt apám. Azzal kezdte, hogy bement a szomszedos altalános iskolába, ahova előtte jartam. Utána idegesen hívott, hogy most akkor hányadikos is vagyok, meg milyen betű, meg egyaltalán mi a fszt kepzelek, hogy nem nyolcadikos vagyok.
Mindig ilyen volt, leszarta. Hozzunk ötösöket, oszt jovan. Anyukám csinált ebben is mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!