Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apuka mennyit tanul a gyerekke...

Apuka mennyit tanul a gyerekkel nálatok?

Figyelt kérdés

A fiunk most szeptemberben kezdte az elsőt. A férjem azóta se kérdezte, hogy milyen a suli, hogy megy. Nem pakolja be a táskáját, egyszer nem lépett be a Krétába. Mivel nem érdeklődik, így nem tud semmit, hogy mi történik az iskolában, hogy hol tartanak, jelenleg mit tanul a gyerek. Azt se tudja melyik osztályba jár. Csak én tanulok a vele.

Úgy csinál mintha még mindig ovis lenne, pedig már 2,5 hónap eltelt. Át kellett volna állnia arra, hogy innentől még több felelősségünk van. Számomra ez annyira kiábrándító.

Nálatok hogy működik ez?

nov. 13. 17:45
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
22%
Velem senki nem tanult, főleg nem elsőben, és kréta se letezett. Hgayjla már, kinke v a ilyenekre ideje. A gyerek az iskolába tanuljon ne otthon.
nov. 13. 17:57
 2/23 anonim ***** válasza:
27%

Semennyit, de nem is kell egy ekkora gyerekkel tanulni.

A táskáját magának kell megtanulni bepakolni, tolltartót rendbetenni. Ha néhányszor nem sikerül, majd sikerül legközelebb.

nov. 13. 18:02
 3/23 anonim ***** válasza:
23%
Alsóban nincs otthoni tanulni való.
nov. 13. 18:03
 4/23 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk is elsős a nagyobb gyerek.

Van házifeladat, az olvasókönyvet szokta hazahozni és abban van gyakorolnivaló. Felváltva ülünk le vele, mikor kinek van jobban ideje.

Nincs mindennel képben a férjem, ami a suliban történik, de érdeklődő, beszélgetnek a suliról. Fb csoportban, krétán nincs fent, de nem is tartom szükségesnek. Suliba is szokott érte menni, bár szerintem nem tudja a két tanító néni nevét, elég az osztályt tudni nálunk, mikor kikérjük. Iskolatáskát nagyon nem kell pakolni, tolltartó, üzenő, kulacs, szalvéta, uzsisdoboz, meg olvasókönyv, ezeket én szoktam rendezni.

nov. 13. 18:14
 5/23 anonim ***** válasza:
23%

Én se tanulok a gyerekkel, elég volt egyszer kijárni az iskolát. Kb. heti egyszer rákérdezünk a gyereknél, hogy minden rendben van-e, kell-e neki segítség, erre általában az a válasz, hogy nem kell.

(Vagy hogy szeretne olyan dinoszauruszos radírt, mint a padtársának, vagy valami hasonló hülyeséget. Ezt nagyon komolyan véve megtárgyaljuk vele, hogy mivel már van radírja, ezért ezt mi feleslegesnek ítéljük meg, de ha nagyon szeretné, akkor megkaphatja/nem kaphatja meg.)

nov. 13. 18:17
 6/23 anonim ***** válasza:
82%
Most elsős a lányunk. Mindketten gyógypedagógusok vagyunk.Talán hivatásunkból kifolyólag a férjem mindig tud mindenről, pl. mi volt az iskolában, mit kell csinálni,van-e házi stb. Teljesen képben van mindennel.Leül vele tanulni és élvezi is a vele együtt tanulást. Igazából nekem nem sok dolgom van ilyen téren,mert ő szereti ezt csinálni és a lányunknak is jobban tetszik,hogy az apjával tanulhat. A ceruzákat is kihegyezi ki-be pakol. Az ételt innivalót én csinálom,de,ha éppen nem tudom gond nélkül szendvicset csinál teát főz stb.
nov. 13. 18:27
 7/23 anonim ***** válasza:
90%

Ti egyáltalán nem kommunikáltok? Miért nem mondod meg neki, hogy "hahó, ember! Vegyél jobban részt!"?

Egyébként nálunk én tanulok többet a gyerekkel, de csak mert ő túl engedékeny és hamarabb megmondja a megoldást. A gyerek meg ezt tudja, és nem töri úgy magát.

Az iskolai dolgokkal képben van, tagja a szülői csoportnak, ha kell kommentel. Sokkal többször megy ő érte, mert neki közelebb van.

Krétát nem kezeli, de tudja mikor miből írnak és kérdezi, hogy sikerült.

Táskát én ellenőrzöm. De pl: a kulacsot, uzsonnás dobozt 99 %-ban ő rakja oda.

nov. 13. 18:59
 8/23 anonim ***** válasza:
55%
még nem tartunk ott de az feltűnt hogy írtad, nem pakolja be a táskáját. szerintem ez a gyerek dolga lenne, vagy minimum együtt bepakolni.
nov. 13. 19:13
 9/23 anonim ***** válasza:
68%

Azért van egy pár hihetetlen komment 👀

3# kommentben fel vihogtam rendesen. 🤦

9 éves lányom tanuló szobán tanul, de itthon át kell nézni, ha elmaradt valami meg csináljuk. Van mikor a fejlesztés, vagy szakkörök miatt nem tudja befejezni a leckét.

Férjem a dolgozatokra tanul a gyerekkel, vagy ha hétvégén én épp nem érek rá, akkor ő tanul vele.

Krétát én kezelem,én tudok elmenni a szülőire. De ha van valami program vagy fellépése az iskolában arra együtt megyünk.

nov. 13. 19:57
 10/23 anonim ***** válasza:
36%
Lehet röhögni. De normális iskolában, nincs otthon tanulás. Alsós tanárok nálunk ezzel kezdik az első szülőin. Tanulni az iskolában kell. Ott van 8 órát. Neki ez a munka. Miért akarunk több, mint 8 óeán munkát a gyerekre rakni?
nov. 13. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!