A takarítás, házimunka, bevásárlás nagy részét ki végzi a családban a GYED, GYES idején? Az apuka, aki dolgozik, vagy az anya, aki otthon van a gyerekkel?
"apuka, aki dolgozik" szerinted anyuka, aki 0-24-ben a gyerekkel van, készenlétben van, fölkel hozzá, eteti, pelenkázza, szórakoztatja, stb., ő szabadságon van?
nálunk a férjem végezte, amikor én voltam gyesen (és ő "dolgozott"), és én végeztem, amikor ő volt gyesen (és én "dolgoztam"). mindig az ért rá jobban a házimunkára stb., aki nem "gyerekezett".
Nálunk megosztva történnek ezek. Van, hogy a férjem elviszi a gyereket sétálni, s akkor van időm a nagyobb takarításokra.
Máskor én viszem el a gyereket és a férjem takarít.
Bevásárlást házhoz rendeljük havonta egyszer, a kisebb dolgokat meg felváltva vásárolgatjuk meg séták alatt, vagy a férjem munkából hazajövet intézi.
A mosást, teregetést én csinálom reggelente. A vasalást vagy a férjem esténként, vagy én ha éppen olyan hangulatom van.
Főzés most áthárult rám, ami nem baj, délelőttönként ráérek. De van, hogy rendelünk valami kaját.
Nyilván vannak apróbb dolgok, pl porszívózás, amit napközben is megszoktam ejteni ha nagyon morzsolt a gyerek.
De pl este amíg az egyikünk fürdeti a picit, addig a másik felsöpör/felpórszívóz, felmos, elmosogat, elpakol.
1 éves múlt a gyerek, de már előtte is hasonló munkamegosztásban voltunk, amikor még mindketten dolgoztunk.
Mindkettő gyerek csed időszaka idején én végeztem a bevásárlást leszámítva (gyed alatt már dolgoztam).
A második gyerek után meg is harcoltunk, hogy a párom ne felejtse el: már nem vagyok otthon és nem csinálom meg napközben "unalmamban" a dolgokat. Azóta szerencsére beállt a dolog.
Mindketten.
Én napközben, aztán vacsora készítés után közösen, vagy a férjem, vagy én.
Akármikor felseper, felporszivoz ha látja, hogy piszok van a földön.
Nem várunk egymásra.
A nagybevasarlast együtt végezzük, kéthetente, de ha valami apróság kell a boltból, oda én megyek be. Útba esik ahogy visszük a picivel a nagylányomat iskolába.
Posta, bank azt mindent én intézek, mert napközben ő nem ér rá.
Kint az udvari munkákat ő csinálja, én csak akkor ha van időm a kicsi mellett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!