Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak a lányommal,...

Mit csináljak a lányommal, hogy ne csinálja ezt?

Figyelt kérdés

A lányom 9 éves. Egy nagyon vidám, cuki gyerek.

Viszont egy valamit nem tudom miért csinál.

Ezt most úgy kell elképzelni, hogy mondjuk pár napja a lépcsőházban találkoztunk a szomszéd nénivel és kérdezte tőle, hogy szeret-e suliba járni. A kérdés után a lányom rám néz és néz. Annyira kellemetlen érzés. Most is szóltam neki, hogy ne rám nézz, hát nem én kérdeztelek.

És ez mindig így van. 2 hónapja mikor kórházban voltunk, ott is kérdezték tőle, hogy hol fáj, hogy van. És minden egyes alkalommal engem néz.

Az egész teljesen úgy jön le mintha azért nézne rám, hogy azt várja, hogy mit mondhat. Pedig soha nem mondtam meg neki, nyugodtan elmondhat mindent.

Többször mondtam már neki, többször beszélgettem vele, hogy ezt ne csinálja mert baromi kellemetlen helyzetbe hoz.

Már tanácstalan vagyok. Tegnap is a régi óvó nénije megkérdezte, hogy hányadikos és, hogy hogy van és néz rám a lányom mint borjú az újkapura.

nov. 9. 07:28
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Azért néz rád, mert nem tud/nem akar válaszolni és azt várja, hogy te válaszolj helyette, mint ahogy kisebb zavarban lévő gyerekeknél szokás...Tádám! Megfejtve.
nov. 9. 07:35
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Fél válaszolni vagy nem tudja mit mondhat.
nov. 9. 07:39
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Zavarban van.
nov. 9. 07:43
 4/24 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudja, ilyen hülye kérdésekre mit mondjon és reméli, te kisegíted
nov. 9. 07:49
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Tőled várja a választ. Én komolyan nem értem, mi a probléma ezzel. Tök normális, hogy ezekben a szitukban (főleg a kórházban!) megszeppen.
nov. 9. 08:27
 6/24 anonim ***** válasza:
21%

Az enyém is ezt csinálja és pont ezeknél a kérdéseknél 8 éves kora óta!

A dokinàl is, ha fáj valamije, nem mondja, mi csak néz rám! Én is annak tudtam be, hogy engedélyt kér, mert amúgy egyébként cserfes gyerek, rengeteget beszél és sokszor nagyon közvetlen, de úgy vettem észre, hogyha más kezdeményez megilletődik, és azóta már volt látványosabban is zavarban. Én annak tudtam be, hogy kezdődött a kiskamasz kor és a szégyellősség/nagyszájúság váltakozása, akkor kezdett nőni a cicije is, rá egy évre az első szőrszálak, most meg már mindjárt menstruál.

Szerintem nálatok is ez van. Hozzá fogsz szokni, ilyenkor mondd neki, hogy “tudom, hogy szégyellős vagy, de xy néni nem bánt, mondd nyugodtan, hogy negyedikes vagy”. És akkor máris eltereled a figyelmet a te látszol a rossznakról arra, hogy a másik túl ijesztő:)

nov. 9. 08:49
 7/24 anonim ***** válasza:
90%

"tudom, hogy szégyellős vagy, de xy néni nem bánt, mondd nyugodtan, hogy negyedikes vagy”

Tökéletes mód arra, hogy még inkább zavarba hozd.

nov. 9. 08:53
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Enyém is ezt csinálta. Most már válaszol, nyers őszinteséggel, néha visszasírom amikor helyette kellett válaszolnom. :D
nov. 9. 08:54
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is ilyen felénk volt. 12 éves volt, amikor láthatóan felbátorodott.
nov. 9. 08:59
 10/24 anonim ***** válasza:
89%

"tudom, hogy szégyellős vagy, de xy néni nem bánt, mondd nyugodtan, hogy negyedikes vagy”

Egyik legmegalázóbb mondat, amit mindig mondtak nekem gyerekként. Ezt inkább ne. Ennél már csak az volt "fantasztikusabb", amikor lebszás, meg kiabálás volt abból, amikor nekem amúgy jobb lett volna, ha anyám válaszol helyettem.

Kérdező!

Azért csinálja a lányod, mert zavarban van, nem tud mit kezdeni a helyzettel épp. Ezt idővel kinövi az ember, és hidd el, hamarabb növi ki, ha nem azzal foglalkozol, hogy NEKED CIKI, nem szólsz rá, hogy "téged kérdeztek" és ennek egyéb variációi, hanem válaszolsz helyette. Ha orvoshoz viszed, akkor neked már úgyis mondta, hogy mi baja van, akkor miért esik nehezedre válaszolni?

Neked kellene figyelni a kilenc éves érzéseire, nem neki a tiédre, mert jajj, olyan ciki a gyerekem, amikor nem válaszol... Te vagy a felnőtt, te vagy a szülő és nem ő.

nov. 9. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!