Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik vaciláltak, hogy legyen-e...

Akik vaciláltak, hogy legyen-e 2. gyerek, megbánták végül?

Figyelt kérdés
Mindig is egy gyerek párti voltam. Hisz egy gyerekkel sokkal könnyebb minden. Most (így 38 évesen) talán mégis akarok másodikat. Úgy érezném teljesnek az életem. Félek tőle (és biztos is vagyok benne), hogy pár év múlva nagyon fogom bánni, hogy nem lett másik is, ha ez ilyen erősen bennem van. Vagy csak szimplán elmúlik ez az érzés idővel?
nov. 8. 11:57
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Hasonló okból döntöttem én is a harmadik gyermek mellett. Mikor összejöttünk, akkor kb meg is beszéltük, hogy három gyerekünk lesz.

Az első kedves, szófogadó, cuki. A második eléggé problémás, tipikus "kétemberes". A férjem nagyon szeretett volna harmadikat, de a másodikkal átélt negatív dolgok engem nagyon elbizonytalanítottak. Aztán végül bevállaltam, mert tudtam, hogy hosszútávon bánnám, ha nem lenne. Valahogy úgy éreztem, hogy nekem három gyerekkel lesz teljes a család. Nyilván nem lesz egyszerű, de bánni biztos nem fogom, hogy így döntöttem.

nov. 8. 12:07
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Kifejezetten egykepárti egykeként semmiképp nem akartam másodikat. Aztán "családi nyomásra" bevállaltuk. Most 37 éves, az a tipikus "kár lett volna nem megszületnie" ember lett. Életünk legjobb döntése volt. Mondjuk, én nagyon családcentrikus vagyok, férj, gyerekek, unokák, ők az elsők számomra. Ezt a két gyereket tudtuk tisztességesen felnevelni, diplomát megszereztetni, lakást venni nekik életkezdéshez. Viszont harmadikat semmiképp nem szerettem volna.
nov. 8. 12:47
 3/6 anonim ***** válasza:
82%
Nem, annyira nem, hogy kett harmadik is 🫣
nov. 8. 14:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 20 hónap van köztük, a kicsi most lesz 8 hónapos. Mi tervezetten 2 gyereket akartunk, de azt kell mondjam, az elsővel az elso 8 honap nagyon meredek volt. Most sokkal jobb, szóval én azt mondom, 2 gyerekkel könnyebb mint 1el (bár én se tudtam előtte felfogni, hogy lehetséges ez). Nagyon szeretik egymás, egymást megnevettetik, elszorakoztatják, így nekem sokszor több időm van mindenre, mint 1 gyerekkel.
nov. 8. 21:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Én csak kíváncsi vagyok a válaszokra, mert mi is ebben a dilemmában vagyunk. Van egy 3 éves kisfiunk, és lassan dönteni kellene, hogy legyen-e második, mert mi is benne vagyunk a korban. Egy gyerekkel tényleg minden könnyebb, ráadásul már "nagy" a kisfiunk, újra tudunk egyre több programot csinálni, kimozdulni, másrészt olyan jó lenne még egy baba. Én is félek, hogy megbánom, ha nem lesz.
nov. 9. 07:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Beszéltem a férjemmel, hirtelen nagyon meglepődött. Először racionális érvekkel teljesen ellene is volt. Vártam picit és láttam hogy kezd elgondolkodni rajta. Átbeszéltük. Félelem van benne. Bennem is. Ráadásul így, hogy végül igazából rábólintott, rajtam még erősebb félelem lett úrrá. Mi lesz, hogy lesz, minden rendben lenne-e, összejönne-e egyáltalán. Ha véletlen derült volna ki, hogy terhes vagyok (annyira azért nem vigyáztunk eddig se), semmi félelem nem lenne bennem, csak szimplán örülnék. Szóval ez annyira hülye érzés.
nov. 9. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!