Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor aludt először a mamanal...

Mikor aludt először a mamanal a gyerek?

Figyelt kérdés
16 hós a fiam, rettentően ragaszkodó, jó lelkű, okos, kiegyensúlyozott gyerek addig amíg vagy anya vagy apa jelen van (jelenlegi állás) egyébként szoktak rá vigyázni mamák papák ha indokolt. Ezt anyósom nagyon nehezen viseli kicsi csecsemő kora óta, hogy anya neki az első. Állandóan ezzel jött, hogy mikor viheti el magához már pár hetesen is ezzel szekalt, amikor szoptattam még. Nem rég volt, hogy konkrétan rászólt a gyerekre a jelenlétemben mert oda mert jönni hozzám hogy mit akarsz állandóan anyáddal? Hát itthon nagyon összekaptunk a férjemmel, mivel nem áll teljesen mellettünk hanem pártatlan marad, ami nekem rettentően fáj, hiszen rólunk a gyerekről van szó. A másik, amit állandóan megkapok, hogy nem kéne állandóan velem aludnia a gyereknek. Ezzel tényleg kárt teszek neki? Nagyon nehezen indult a tejem meg, másfél két óra volt egy szopi volt hogy óránként. És ezt három héten át, mivel a kisfiam is nagyon lassú volt. Így csapódott mellém, ami mai napig így van. Gond ez? Anyósomnak mi baja lehet? Szerinte nem létezik szeparacio, nincs kötődő nevelés, és szerinte az se baj ha 11kor alszik este. Majd a gyerek eldönti. Magyarán hülye vagyok mindenhez. Csak őt szeresse az unokája.
nov. 4. 16:37
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
30%
3,5 évesen először és utoljára. A bőven szobatiszta gyereket úgy hozták haza, hogy bepisilt a kocsiban. Megmagyarázni nem tudták. Hogy most a gyerek nem érezte annyira biztonságban magát, hogy szóljon vagy ők nem vették komolyan a jelzését...
nov. 4. 16:42
 2/26 anonim ***** válasza:
47%

3 éves a kicsi, 5.5 a nagy.

Sosem aludtak még a mamánál.

Nekem az első perctől volt bőven tejem, mégis az első 3 hónapban kb órákig szoptattam. 3.trimeszter, tök normális. Nem csak evésre használják a cicit, hanem cuminak is.

Fiammal 1 évig aludtam együtt, lányommal soha.

De nekem napközben simán elvannak a mamával. Akkor van a baj, ha elálmosodnak.

Bármikor ott tudtam hagyni őket. Napközben. Estére még most sem menne.

Ha anyámnál vagyunk, akkor sem körülöttem vannak/voltak. Simán a mamahoz mentek engem le se szarva. Én is pártatlan lennék férjed helyében amúgy.

nov. 4. 16:44
 3/26 A kérdező kommentje:
Megmondom őszintén, hogy nekem nem is az volt a baj, hogy ezt anyósom szóvá tette vagy megjegyezte, hanem az amilyen hangnemben kérdezte ezt egy 16 hós gyerektől. Szerintem ez rettentő undorító, egy gyerek akkor megy az anyjához, apjához amikor csak akar, ne ő mondja meg ezt is. Ha nem hallom akkor majd teljesen ellenem uszitja? Eltudom képzelni.
nov. 4. 16:50
 4/26 anonim ***** válasza:
65%

Így kívülállóként nekem nem tűnik olyan nagy bűnnek ez a kérdés....

Az én gyerekem 5 éves, de a mai napig ha anxóshoz megyünk, a valagamba van. Anyóssal ritkán talalkozik, talán az az oka.

Anyós is megkérdezi minden alkalommal, hogx miért bújsz bele anyádba? Engem holt nem zavar.....

nov. 4. 16:54
 5/26 A kérdező kommentje:
Első perctől nagyon elutasító gyereknevelés terén velem szemben. Amikor elkezdett próbálkozni járni a kicsi én mondtam hogy próbálva szeretnék neki cipőt venni és első lépés cipőt.. ezt is kigunyolta hogy a nagy márkák sokkal jobbak. Kapott is tőle egy puma cipőt mert az márkás. Másnak is ilyen az anyósa? Meg lehet tőle örülni.
nov. 4. 16:55
 6/26 anonim ***** válasza:
66%

Éjszakára még nem volt mamánál (anyukámnál) de fél/háromnegyed napokat hagytuk már nála, s olyankor ő intézte a napközbeni alvást.

Most 21 hónapos a kisfiam és nagyon bánom, hogy nem előbb kaptunk észbe, hogy néha néha ott töltsön 1 éjszakát, mert most beindult a szeparációs szorongás, viszont heteken belül érkezik a kistesó.

Ami meg anyósodat illeti, engedd el a füled mellett.

A viselkedése amolyan generációs séma. A férjem édesanyjára is ráhúzható lenne amiket írsz.

Mi pl azt kaptuk meg, hogy számára érdekes kísérlet az, ahogy a gyermekünket neveljük :D

Szintén a kötődő nevelés fura neki, meg az, hogy nem azonnal tiltok dolgokat a gyereknek, hanem hagyom, hogy pl felügyelettel átnézze a tisztítószeres szekrényt. Majd elmondom neki, hogy ott csak apa meg anya turkálhat. Láss csodát, ezt 14-15 hónapos kora körül elmondtam párszor, és soha nem nyitogatja a szekrényt (persze azért figyelek, mert az ördög sosem alszik)

Vagy pl fura volt neki, hogy választási lehetőséget adok a kisfiamnak, hogy a földön vagy az ágyon szeretné, ha pelenkát cserélnénk. Nekem nehéz már a pelenkázóra feltenni.

Vagy, hogy amikor szétszórta a játékait, akkor nem ráparancsoltam a gyerekre, hogy "Szedd össze!" ahogy ő kezdte, amire a gyerek azt mondta, hogy "Nem!"

Hanem mondtam neki, hogy szedje össze, én pedig segítek neki ha szeretné. Összeszedte, elrakta. Egyedül.

A lényeg, hogy tanuld meg elengedni a beszólásokat.

Ő már felnevelt egy gyereket, most rajtad a sor.

S azt úgy csináld ahogy jónak látod, látjátok a férjeddel.

nov. 4. 16:57
 7/26 anonim ***** válasza:
73%

4 vagyok. Az enyém is ilyen. De én nem őrjőngök rajta.

Azt adom a gyerekre amit jónak látok, azt teszek a gyerekkel ami nekem belefér. Anyós meg ha nem ért, elengedem a fülem mellett és ennyi.

Nagymama... Lényegében ő is felnevelt egy gyereket. Akit eléggé szeretek, szóval olyan rosszul csak nem csinálta.

Az az idő óta sok víz lefolyt a Dunán. Ő megragadt az a kor gyereknevelésében. Nem bántom ezért. Ha valamivel nem értek egyet, higgadtan elmondom. Ha nem érti meg, elengedem.

nov. 4. 17:02
 8/26 A kérdező kommentje:
Biztos igazad van és jól csinálod, ha anyósod tud normális stílusban kommunikálni. Én is örülnék, ha ennyire könnyen menne. Elengedni megpróbálom, de mindig bántani fog maga a stílusa. Én nem akarok kedvenc lenni azt se akarom hogy elismerjen mint jó anya, ha szerinte szar vagyok, viszont azt a stílust amit ő követ nem biztos hogy bírni fogom szó nélkül ..
nov. 4. 17:09
 9/26 anonim ***** válasza:
63%

Én csak a feltett kérdésre válaszolok.

Nálunk járt bölcsibe és ott havonta rendeztek ún. pizsipartyt, ahol péntek este ott lehetett hagyni a gyereket és reggel mentünk érte. Megszokott gondozókkal, megszokott bölcsis ágyaikban aludtak és mindig volt valami tematikus program, amit csináltak. Ő ott aludt ott először asszem kicsivel több mint 2,5 évesen. Nagyon szerettük ezt így.

Majd ennek az analógiájára felépítve lett a papáéknál is pizsiparty, először az unokatesóval, valamikor 3 éves kora után. Most 4,5 múlt és 2-3 éjszakát alszik ott néha.

Ami megelőzte a papáéknál alvást, az az, hogy ők aludtak nálunk, míg mi elmentünk.

A leírásodból az jön le, hogy te nem tartod anyósodat kompetensnek, ahogy ő sem tart téged annak. Így te nem is akarod, hogy nála aludjon a gyerek. Innentől kezdve viszont persze, hogy nem is fog, mert ezt a gyerek is érzi. A játszmázás helyett asszertíven meg kéne beszélni, hogy ki mit érez, ki mit szeretne, és ezt hogyan lehetne kivitelezni. Ehelyett itt puffogsz anyósodra, gyűjtöd a municót, hogy még jobban lehessen szidni. Egyébként meg a gyerek érdeke lenne, hogy kialakuljon egy jó, bizalmi kapcsolat a nagyszüleivel. Neked nem kell kialkítani, de a gyereket ne akadályozd ebben.

nov. 4. 17:18
 10/26 A kérdező kommentje:
Nem szidom anyosomat, de ha egyszer azt mondom hogy 8kor fürdés és legkésőbb 9kor ágyban, akkor ő ne mondjon hülyeséget hogy nyugodtan ugralhat amíg akar és alszik majd amikor akar. Fog bölcsődébe menni, így én rutint tartanek, hogy könnyebb legyen utána. És egyébként se normális, elfogadnam azt amit mondana, ha lenne haszna nem csak hátránya.
nov. 4. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!