Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek mellett már soha...

Gyerek mellett már soha többet nem lehet esténként iszogatni? Ti mikor ittatok előszőr miután megszületett?

Figyelt kérdés
aug. 27. 21:45
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
91%
Dehogynem. Lehet lepontozni, de elég gyakran megiszok 1-2 pohár bort esténként egy jó regény társaságában, mert ez az enidom nagyrészt. Senkinek nem teszek ezzel rosszat, mivel nem leszek részeg, hogy ne tudjam ellátni, de igenis kell az embernek a lelazulas. :) kb 4,5 hónapos volt, amikor először ittam egy kis bort, de akkor még tényleg keveset és ritkán, mert még volt tejem. 7 hónapos kora óta nincs, azóta gyakrabban iszogatok.
aug. 27. 21:48
 2/23 anonim ***** válasza:
97%
Miért ne lehetne? Mi meg szoktunk inni 1-2 sört néha a férjemmel.
aug. 27. 21:51
 3/23 anonim ***** válasza:
85%
Mikor 4 éves volt, barátokkal - kerti party volt, gyerekek eljátszottak egymással, egész este alig láttuk őket, olyan jól elvoltak. Mi meg fröccsöztünk 😁
aug. 27. 21:52
 4/23 anonim ***** válasza:
90%

Lehet, csak nyilván nem berúgásig. Amikor éjszakára már viszonylag kiszámíthatóvá vált a szoptatások sűrűsége/menete, és tudtam, hogy ha most lerakom aludni, akkor van egy ~4-5 órám, amíg nem kellek, akkor kezdtem el iszogatni először, mindkét gyerek esetében. Nyilván nem egyből vedeltem a pálinkát, de 1-2 pohár bor, doboz sör néha jól tud esni, és az a szoptatásoknak sem zavar be. Ha nem szoptatsz, akkor gondolom ez hamarabb is eljöhet, nálunk olyan 10-11 hónapos koruk környékén volt így.

Részeg még sosem voltam a gyerekek szeme láttára. Remélem nem is leszek. Ha megyünk is valamilyen eseményre, ahol iszogatás van, általában én vagyok a partisofőr, de ha ottalvós buliról is van szó, akkor is mindig ésszel iszok. A férjem szintén, akárhogy is nézzük, amíg a gyerekeink velünk vannak, felelősek vagyunk értük, nem tudjuk (én legalábbis biztosan) úgy elengedni magunkat, mint ifjúkorunkban, amíg még nem voltak gyerekeink :D A gyerekmentes bulik meg már így 30+ nem olyanok, szerintem ha nem lenne gyerekem sem lennék már olyan bulizós, mint 10 éve. De amúgy teljesen gyerekmentes programokra most kezdtünk csak el eljárkálni, miután a kisebb gyerkőc is a 2 éves kor felé közelít.

aug. 27. 21:52
 5/23 anonim ***** válasza:
95%

7-8 hónapos koruk körül, mikor már nem szoptattam.

Időnként 1-2 pohár vörösbor nem a lerészegedés kategória, de ha valakinek már ez alkoholizmus, ám legyen.

(Most nem iszok egy ideje, mivel újra terhes vagyok.)

aug. 27. 21:53
 6/23 anonim ***** válasza:
95%

Mi úgy egyeztünk meg, hogy egyszerre sosem iszik mindkettőnk - sem otthon, sem társaságban - ha esetleg úgy adódik az egyikőnk kocsiba tudjon ülni pl.

Mondjuk mi nem vagyunk nagy alkoholfogyasztók így nem éltük meg tragédiaként. 😊

aug. 27. 22:10
 7/23 anonim ***** válasza:
95%
Kovezzetek meg, de én heti 1x 2x megiszom egy üveg cidert, miután lefeküdtek a gyerekek aludni. Részeg már nagyon rég voltam, arra nem is vagyom igazából, de a cider pont ellazit egy nehéz nap után, úgy hogy jól esik nagyon. Férjem közben iszik egy doboz sört és beszélgetünk közben.
aug. 27. 22:19
 8/23 anonim ***** válasza:
80%

Mi úgy csináljuk,hogy mindig csak az egyikőnk iszik alkoholt. De nálunk fennáll a veszély mindig,hogy kórházba kell vinni a gyereket.

És mivel mindig nekem kell befeküdni vele, ezért a férjem szokott inni 1-1 sört vagy kis bort, vagy pálinkát.

Én, csak nullás sört. Amúgy nem iszok alkoholt sosem olyan mennyiségben, hogy megérezzem. Értsd: sosem voltam még spicces se. 41 éves vagyok. És nem is leszek soha.

Ha van itthon valami különleges, mint pl most volt finom aszúbor vagy a diólikőr, akkor kb egy evőkanálnyit fogyasztok csak,az íze kedvéért.

Mindig azt mondom,hogy szeretném én ezeket,csak ne lenne bennük.alkohol 😀!

Nekem ennyi elég, többre nem vágyom. Sosem jelentett számomra az alkohol se szórakozást,se lelazulást. Inkább stresszt,mert a többi ember nem képes megérteni, hogy én nem iszom. Sok embernek ez felfoghatatlan.

aug. 27. 22:29
 9/23 anonim ***** válasza:
77%
Én nem iszom, mert nem szeretem az ízét, de mértékkel szoptatás mellett is lehet inni. Egy-egy pohàz bor vagy sör nem emeli olyan szintre az anyatej alkoholtartalmàt, hogy az a gyerekre ártalmas legyen.
aug. 27. 22:33
 10/23 anonim ***** válasza:
73%
Gyerek előtt 8 évvel ittam utoljára és azóta sem, pedig 11 éves
aug. 27. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!