Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miket játszotok a 21 hónapos...

Miket játszotok a 21 hónapos gyerekkel? Az enyém halálra unja magát úgy látom. Bent a megszokott kis játékai, de egyik sem érdekli már, esténként egy kis udvar, néha játszótér, biciklizés, de nagyon nem tudja magát lefoglalni bent, csak jön utánam.

Figyelt kérdés
aug. 20. 16:49
 1/8 anonim ***** válasza:
72%
Baromi keveset vagyunk mostanánan bent, de ha mégis: gyurma, festés, színezés, puzzle, memória játékok, kártya, Lego, autók, vonat pálya, építünk bunkit, olvasunk.
aug. 20. 17:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Olvasunk, könyvet nézegetünk.

Rajzol, vagy a vizes kifestővel "fest".

A Duplo, 2 darabos összepárosító kirakók (pl. mi mit eszik?) is mennek.

aug. 20. 17:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hagyd, hogy menjen utánad és "segítsen", neki az is játék, hogy anyával kiszedi a mosógépből a ruhákat, vagy adogatja neked a csipeszt teregetésnél, vagy bármi más házimunka, amit úgyis meg kell csinálnod és nem potenciálisan balesetveszélyes. Bár főzésnél is ott lehet melletted egy sámlin, jó messze a forró és éles dolgoktól, de adogathat krumplit, répát, vagy rakosgathatja a száraz tésztát egyik tálból a másikba. Ez csak nekünk felnőtteknek tűnik feleslegesnek, a finommotorika és a koncentráció sokat fejlődik általa, nem is veszélyes, szem előtt is van, ha meg is kóstolja, semmi baja nem lesz.
aug. 20. 18:23
 4/8 anonim ***** válasza:
66%
Szinte semmennyit nem vagyunk bent, de ha igen, akkor gyurmazunk, epitokockazunk, autozunk es rengeteget olvasunk. Segit fozni es hazimunkazni.
aug. 20. 18:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Bent eleve kevés játék van elől, havonta egyszer elpakolom ami elől van és teszek ki "újat" így szinte sosem unatkozik.

Kb 4-5 havonta kerülnek elő ugyanazok a játékok.

Mindig van valami puzzle, valami építőjáték, más-más texturájú és méretű labdák, különböző formabadobók.

Valami kreatív dolog, pl rajzolós tábla krétával, vagy egy óriás füzet zsírkrétákkal, ujjfestékek, gyurmák, keménylapos könyveket nagyon szereti, autókból és plüssökből sincs mindig minden szem előtt.

De sosem egyszerre. Ha minden játék elől lenne nem férnénk el.

Egyedül a duplo ami állandóan elől van, mert szereti is és nem is tudnám hová tenni a nagy dobozt.

aug. 20. 19:16
 6/8 anonim ***** válasza:
79%
Játszótér napi kétszer. Azok elég jól felosztják a napot, és sokkal jobban elvan mint bent. Bent könyveket olvasunk, rajzolunk, építőkockázunk, babázunk, kisautózunk. Haladok mellette a házimunkával, abban amenmyire tud részt vesz.
aug. 20. 21:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok, nem nagyon tudom,

miert lettem lepontozva, ugyanaz a napirend, mint a 6-osnal. 🤣 Reggeltol alvasig jatszoter, alvas, ebed, kis jatek azokkal amit leirtam, majd delutantol estig jatszoter. 🤷🏼‍♀️

aug. 20. 22:03
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok, én is le lettem pontozva. Biztos valakinek szúrja a szemét, hogy egész nap kint van a gyerek. Mondjuk nem értem miért, nem az ő gyereke.

Az enyém speciel állandóan kint akar lenni, már a Duplot és a játék konyhát kivittük a teraszra. Mert ébredés után egyből menne ki, de mivel brutál meleg van, általában 4-ig a teraszon vagyunk, mert ott árnyék van. Ilyenkor Duplo, hinta, játék konyha.

aug. 21. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!