16 hós a fiam, rettentően ragaszkodó, jó lelkű, okos, kiegyensúlyozott gyerek addig amíg vagy anya vagy apa jelen van (jelenlegi állás) egyébként szoktak rá vigyázni mamák papák ha indokolt. Ezt anyósom nagyon nehezen viseli kicsi csecsemő kora óta, hogy anya neki az első. Állandóan ezzel jött, hogy mikor viheti el magához már pár hetesen is ezzel szekalt, amikor szoptattam még. Nem rég volt, hogy konkrétan rászólt a gyerekre a jelenlétemben mert oda mert jönni hozzám hogy mit akarsz állandóan anyáddal? Hát itthon nagyon összekaptunk a férjemmel, mivel nem áll teljesen mellettünk hanem pártatlan marad, ami nekem rettentően fáj, hiszen rólunk a gyerekről van szó. A másik, amit állandóan megkapok, hogy nem kéne állandóan velem aludnia a gyereknek. Ezzel tényleg kárt teszek neki? Nagyon nehezen indult a tejem meg, másfél két óra volt egy szopi volt hogy óránként. És ezt három héten át, mivel a kisfiam is nagyon lassú volt. Így csapódott mellém, ami mai napig így van. Gond ez? Anyósomnak mi baja lehet? Szerinte nem létezik szeparacio, nincs kötődő nevelés, és szerinte az se baj ha 11kor alszik este. Majd a gyerek eldönti. Magyarán hülye vagyok mindenhez. Csak őt szeresse az unokája.
Ő igazából úgy fogja fel hogy csináljon bármit, egyen bármit legyen kis felnőtt és viszlat. Mert régen ez volt. Nincs ezzel bajom csak normális stílusban menne a kommunikáció.
nov. 4. 17:25
12/26 anonim válasza:
5 évesen az egyik nagyszülő párnál. (Nem volt elég szabim a szünetekre és messze laknak. Ha egy városban laknánk, akkor este hazajött volna.)
A másik nagymamánál kb. 10 évesen, a másik nagypapánál soha.
nov. 4. 17:25
13/26 anonim válasza:
Kereken 2 éves volt a kisfiam, amikor először ott aludt a mamánál egyedül, imádta, alig tudtuk hazacincálni. Hozzáteszem, azért a mamánál kicsit lazábbak voltak a szabályok, de mértékkel. Alapjáraton ő is anyás és ráadásul még mindig velünk alszik. Most 2,5 éves.
nov. 4. 17:54
14/26 anonim válasza:
Szerintem hisztérikus vagy. Teljesen máshogy is lehet értelmezni amit mondott. Te azért haragszol rá, mert alapból utálod és idegesít minden mondata, ez nálunk is így van. De az én anyosommal ennél jóval nagyobb problémák vannak. A nevelési elvei meg nem tök mindegy mit mond? Ti nevelitek, úgy csinálod ahogy akarod.
nov. 4. 17:54
15/26 anonim válasza:
Másfél évesen már aludt a nagyszuloknel, akkor oké is volt, később már nem akart, most 7 éves.
nov. 4. 17:56
16/26 anonim válasza:
Lányom négy évesen, azóta talán kétszer, már 11 éves(nem hajlandó máshol aludni, csak itthon 🤷🏻♀️)
Fiam 3 éves lesz, meg nem aludt máshol.
Itthon nalunk viszont vigyáztak már rájuk éjjel a szüleim, nem is egyszer (tudom ez nem ugyanaz mint az ott alvás)
nov. 4. 18:29
17/26 anonim válasza:
Itt amúgy szerintem nem is a máshol alvás a fő problema
Hanem hogy anyós mindenbe bele pofázik.
Inkább arra adnék tanácsot, hogy mit tegyél anyosoddal.
Szard le a véleményét, és tessekeld haza
Ha a férjed pattog mehet vele együtt.
nov. 4. 18:31
18/26 anonim válasza:
2 éves és még tervben sincs, hogy bárhol nélkülem aludjon.
Nem kell senkivel foglalkozni, hogy mit gondol, te vagy az anyja, te tudod a legjobban mi a jó neki. És minden gyereknek (kivétel az extrém esetekben bántalmazottaknak) a saját anyjukkal a legjobb lenni.
Alvás ugyanez. Nem tudsz vele ártani.
nov. 4. 18:45
19/26 anonim válasza:
4 éves volt a nagyobb, mikor anyukámnál aludt. A kicsi 22 hónapos jelenleg. Szerintem ő se fog ennél előbb, mert nagyon anyás. Napközben anyosomék (sajnos anyukám már nincs köztünk) tudnak rá vigyázni, de éjszaka még én kellek neki. Amúgy én is sokszor megkapom, hogy túlságosan magamhoz ragasztom, elkapatom, ugrok neki, stb... Igazából pont lesz@rom :D Nyilván nem fog 18 évesen is vekem aludni.
nov. 4. 18:49
20/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki normálisan válaszolt és meglátta a problema forrását. Remélem egyszer rendeződik a helyzetünk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!