Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor aludt először a mamanal...

Mikor aludt először a mamanal a gyerek?

Figyelt kérdés
16 hós a fiam, rettentően ragaszkodó, jó lelkű, okos, kiegyensúlyozott gyerek addig amíg vagy anya vagy apa jelen van (jelenlegi állás) egyébként szoktak rá vigyázni mamák papák ha indokolt. Ezt anyósom nagyon nehezen viseli kicsi csecsemő kora óta, hogy anya neki az első. Állandóan ezzel jött, hogy mikor viheti el magához már pár hetesen is ezzel szekalt, amikor szoptattam még. Nem rég volt, hogy konkrétan rászólt a gyerekre a jelenlétemben mert oda mert jönni hozzám hogy mit akarsz állandóan anyáddal? Hát itthon nagyon összekaptunk a férjemmel, mivel nem áll teljesen mellettünk hanem pártatlan marad, ami nekem rettentően fáj, hiszen rólunk a gyerekről van szó. A másik, amit állandóan megkapok, hogy nem kéne állandóan velem aludnia a gyereknek. Ezzel tényleg kárt teszek neki? Nagyon nehezen indult a tejem meg, másfél két óra volt egy szopi volt hogy óránként. És ezt három héten át, mivel a kisfiam is nagyon lassú volt. Így csapódott mellém, ami mai napig így van. Gond ez? Anyósomnak mi baja lehet? Szerinte nem létezik szeparacio, nincs kötődő nevelés, és szerinte az se baj ha 11kor alszik este. Majd a gyerek eldönti. Magyarán hülye vagyok mindenhez. Csak őt szeresse az unokája.
nov. 4. 16:37
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Másfél éves koruk után már aludtak ott mindketten. De nálunk nem az van, hogy 3 havonta látják a nagyszüleiket, anyósomék itt laknak 10 perc sétára tőlünk (anyumék sajna 60 km-re, de ott nem is aludtak nélkülünk), és nagyon jó a viszony. Mindig tiszteletben tartották az épp aktuális dolgokat, mikor van evés, fürdés, alvás, ha babaként vigyáztak rájuk pár órát, akkor mi az amit már ehetnek, mi az amit nem, stb. Anyós még üveges kajákkal és tejpépekkel is bekészült mindig, és mondta, hogy ne vigyek semmi ilyesmit. Most már nagyok a gyerekek, 8 és 4 évesek, nyilván lazultak a dolgok, azért a mamánál több mindent lehet, mint itthon, jobban ki van nyalva a fenekük...de abszolút az egészséges határon belül.

Mondjuk én speciel az együtt alvást sosem preferáltam, abban kicsit talán egyet tudok érteni vele, de az összes többi amit mondott, hülyeség, és a férjednek se ártana tököt növeszteni.

nov. 4. 20:07
 22/26 anonim ***** válasza:

Mi számít ottalvásnak?

Nekünk 9 hónapos korában olyan volt, hogy elaltattam anyukámnál, aztán leléptünk a férjemmel bulizni, éjjel 2-kor hazaértünk. Igazából anyukámnak semmit sem kellett csinálnia, mert az egészet végigaludta a gyerek.

1 éves, eddig olyan, hogy rendesen otthagyjam délután a mamánál és másnap menjek érte olyan még nem volt. Szerintem majd akkor lesz ha már el tudom neki magyarázni, hogy mi történik és fel is fogja, nem csak otthagyom.

Együtt alvás meg nem tudom... Én este létezem, aztán éjjel ha ébred megyek hozzá és van egy nagy ágy az ő szobájában oda veszem magam mellé. Van hogy már éjfélkor, van hogy csak hajnali 4-kor. Én azt érzem annyira nem jó ez, szóval tennem kellene azért, hogy erről leszokjunk és egyedül aludjon. Szerintem a párkapcsolat szempontjából fontos, hogy anya és apa együtt aludjon. (Eleinte mi mindketten a gyerekszobában aludtunk) Ne szeparálódjon el anyuka a gyerekkel.

nov. 4. 20:42
 23/26 anonim ***** válasza:

Éjszaka nélkülem először 6-7 évesen. Előtte nem mert.

Velem már nagyon hamar,pár hónaposan is.

nov. 4. 22:22
 24/26 anonim ***** válasza:
Először 1,5 évesen 2 éjszakát aludt anyukáméknál, az nagyon jól sikerült. Utána bölcsis lett és majdnem 1 évet végig betegeskedett akkor nem akartuk, elmaradt a dolog. Most 3 éves lesz én örülnek ha jövő nyáron megint 1-2 éjszakát tudna ott lenni. De imádja a nagyszüleit. Anyósomat is , anyukámat is és azért heti 2 heti rendszerességgel találkoznak.
nov. 4. 23:12
 25/26 anonim ***** válasza:
73%

"Nincs ezzel bajom csak normális stílusban menne a kommunikáció."

Dehogy nincs ezzel bajod. Egy kommenttel ezelőtt még nagyon is bajod volt azzal, hogy nem akkor alszik a gyerek, amikor te mondod. Miért hazudsz magadnak? Bármilyen stílusban mondaná, hogy nála akkor alszik a gyerek, amikor akar, te nem fogadnád el. Ugyanez igaz minden másra is nyilván, csak most ezzel a példával illusztráltad. Szóval a kedves mama stílusa csak kifogás részedről.

nov. 5. 00:59
 26/26 A kérdező kommentje:
Utolsó akkor úgy írom, hogy ami a gyereket hátráltatja azt nem fogadom el se így se úgy. Mivel még mindig az én gyerekem. Viszont az hogy ő vesz neki márkás cipőt csak azért hogy mindenki azt nézze ám legyen, de ne gunyolja ki azt amit mi választottunk. Mert ezek a játszmák feleslegesek.
nov. 5. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!