Anyukák! Hogyan, min szoktatok spórolni? Persze főleg azoktól kerdeznék, akiknek kell spórolni.
Olyan élethelyzetbe kerültünk, hogy kissé szűkös a havi pénzünk és ötleteket gyűjtök, hogy kinek mi vált be a költségek lecsökkentésére. Tippek, praktikák, ötletek...
Előre is köszönöm szépen!
#19 én nem pontoztalak le, és nem rossz szándékból írtam én sem. Tényleg a házon múlik, nem tudhatjuk a kérdező hogy tereget, van-e szárító gépe. és milyen a ház
Na de egyébként is mindegy, a szárítógép rezsije egy szemmel nem igazán látható összeg.
Kérdező,esetleg masodallas valahol? Így nagyon keserves lesz ez a pár év,mert ez már tényleg a tíz forintok megfogadta,ami mentálisan hosszú távon megeszi az embert.
Off
Nálunk a tetőtérben van a mosógép. Nyáron kint területek, télen meg bent. De ősszel, amikor már kint hűvös van de a fűtés nem kapcsol be, mert ahhoz meg meleg va, napokig tart, amíg megszáradnak a ruhák és bizony elkezdett peneszedni a fal. Be is ruháztunk egy szárítógépre
Kinemszjaleaszaritogepet
Esetleg tavasszal elkezdhetsz veteményezni, paprika, paradicsom, spenót, retek kb bárhol megterem.
Esetleg takarítani nem tudnál elmenni? Elég flexibilis is meg 1-2 óra távollét, ha úgy szervezed.
Ha jól értem, akkor te ezentúl nem dolgozol munkahelyen, csak férjed.
Na akkor én fordítva gondolkoznék, hogyan tudna férjed több pénzt keresni? Nem tudom mi a végzettsége, de nettó 350 elég kevés, gyerek nélkül is. Ha kell, vinnék mindent a 3 gyerekkel, éjszakákat, mindent, de akkor vállaljon másodállást.
A kertben tudsz tartani esetleg csirkéket? Nem kell sokat, de lenne tojás, ha kell le is lehet vágni őket. Ha nincs hozzá gyomrod, akkor csak a tojás. Meg zöldségeket termeszteni, ami csak belefér. Málna tavasszal, igénytelen, mint a rossebb, de lenne belőle sok gyümölcs. Nálunk is van, olyan, mint valami gyomnövény, és a melegedő idő miatt tovább lehetett szüretelni.
Esetleg nézz körbe helyi fb csoportokban, ingyen gyerekcuccokért vagy közeli lejáratú élelmiszerekért, én is rendszeresen felajánlom, ami nem kell már. Védőnő/családsegitő szolgálat?
Meg ha meg tudod oldani a bejutást, Budapesten tuti, hogy lehet adni vérplazmát pénzért (ez nem teljesen olyan, mint a véradás, csak hasonló). Oda is elmennék, ha nem nagy kiesés.
De a ti szinteteken már a bevétel növelésen kell legyen a hangsúly, mert ebből nem nagyon lehet lejjebb adni.
Ezért sen értem, hogy mernek az emberek 3 gyereket vállalni, ha nincs az egyik félnek valamk tényleg komolyabb bevétele vagy passzív jövedelem.
Én elég spórolós vagyok, de azért habi 350 ezer az elmegy a 4 fős családunkra. És ezen felül, amit elrakunk tartalékba, abból is elmegy időnként erre-arra nagyobb összeg, komolyabb autójavítás vagy fogászati kezelés (most pl. letört fogra korona), hasonlok.
Szerintem kerj segítséget családsegítőtől vagy valahonnan, mert ez át fog menni nélkülözésbe, az a szijr, amikor nem telik majd normális ételre. Nem, a paprikás krumpli minden második nap nem az.
A száritógéhez: régi házak nem igazán penészedtek, de a mai újépítésü, körbeszigetelt, profi ablakos házak penészednek benti teregetéstől. Még anélkül is, ha nincs naponta szellőztetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!