Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Hogyan, min szoktatok...

Anyukák! Hogyan, min szoktatok spórolni? Persze főleg azoktól kerdeznék, akiknek kell spórolni.

Figyelt kérdés

Olyan élethelyzetbe kerültünk, hogy kissé szűkös a havi pénzünk és ötleteket gyűjtök, hogy kinek mi vált be a költségek lecsökkentésére. Tippek, praktikák, ötletek...

Előre is köszönöm szépen!

nov. 6. 11:04
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
Sajnos úgy tűnik, hogy évekig, de legalább 1-2 évig biztos. Egyéni tanrendes lett az egyik gyerkőc, így pedig a 4 órás munkámat is el kellett engednem, de ez van. Ezzel nem tudok mit csinálni, így a most adódó lehetőségekből hozom ki a legtöbbet amit lehet.
nov. 6. 15:29
 22/43 anonim ***** válasza:

#19 én nem pontoztalak le, és nem rossz szándékból írtam én sem. Tényleg a házon múlik, nem tudhatjuk a kérdező hogy tereget, van-e szárító gépe. és milyen a ház

nov. 6. 15:29
 23/43 anonim ***** válasza:
100%

Na de egyébként is mindegy, a szárítógép rezsije egy szemmel nem igazán látható összeg.

Kérdező,esetleg masodallas valahol? Így nagyon keserves lesz ez a pár év,mert ez már tényleg a tíz forintok megfogadta,ami mentálisan hosszú távon megeszi az embert.

nov. 6. 15:33
 24/43 A kérdező kommentje:
Nincs szárítógépem. A teregetést télen megoldom a nyárikonyhában, nyáron meg az udvaron.
nov. 6. 15:34
 25/43 anonim ***** válasza:
100%
#21 Nem tud a férjed munkahelyet váltani? Nettó 350.000 az elég sovány manapság.
 26/43 anonim ***** válasza:
31%

Off

Nálunk a tetőtérben van a mosógép. Nyáron kint területek, télen meg bent. De ősszel, amikor már kint hűvös van de a fűtés nem kapcsol be, mert ahhoz meg meleg va, napokig tart, amíg megszáradnak a ruhák és bizony elkezdett peneszedni a fal. Be is ruháztunk egy szárítógépre

27/43 anonim ***** válasza:
77%

Kinemszjaleaszaritogepet

Esetleg tavasszal elkezdhetsz veteményezni, paprika, paradicsom, spenót, retek kb bárhol megterem.

Esetleg takarítani nem tudnál elmenni? Elég flexibilis is meg 1-2 óra távollét, ha úgy szervezed.

nov. 6. 19:22
 28/43 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem, akkor te ezentúl nem dolgozol munkahelyen, csak férjed.

Na akkor én fordítva gondolkoznék, hogyan tudna férjed több pénzt keresni? Nem tudom mi a végzettsége, de nettó 350 elég kevés, gyerek nélkül is. Ha kell, vinnék mindent a 3 gyerekkel, éjszakákat, mindent, de akkor vállaljon másodállást.

A kertben tudsz tartani esetleg csirkéket? Nem kell sokat, de lenne tojás, ha kell le is lehet vágni őket. Ha nincs hozzá gyomrod, akkor csak a tojás. Meg zöldségeket termeszteni, ami csak belefér. Málna tavasszal, igénytelen, mint a rossebb, de lenne belőle sok gyümölcs. Nálunk is van, olyan, mint valami gyomnövény, és a melegedő idő miatt tovább lehetett szüretelni.

Esetleg nézz körbe helyi fb csoportokban, ingyen gyerekcuccokért vagy közeli lejáratú élelmiszerekért, én is rendszeresen felajánlom, ami nem kell már. Védőnő/családsegitő szolgálat?

Meg ha meg tudod oldani a bejutást, Budapesten tuti, hogy lehet adni vérplazmát pénzért (ez nem teljesen olyan, mint a véradás, csak hasonló). Oda is elmennék, ha nem nagy kiesés.

De a ti szinteteken már a bevétel növelésen kell legyen a hangsúly, mert ebből nem nagyon lehet lejjebb adni.

nov. 6. 19:39
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

Ezért sen értem, hogy mernek az emberek 3 gyereket vállalni, ha nincs az egyik félnek valamk tényleg komolyabb bevétele vagy passzív jövedelem.

Én elég spórolós vagyok, de azért habi 350 ezer az elmegy a 4 fős családunkra. És ezen felül, amit elrakunk tartalékba, abból is elmegy időnként erre-arra nagyobb összeg, komolyabb autójavítás vagy fogászati kezelés (most pl. letört fogra korona), hasonlok.

Szerintem kerj segítséget családsegítőtől vagy valahonnan, mert ez át fog menni nélkülözésbe, az a szijr, amikor nem telik majd normális ételre. Nem, a paprikás krumpli minden második nap nem az.

A száritógéhez: régi házak nem igazán penészedtek, de a mai újépítésü, körbeszigetelt, profi ablakos házak penészednek benti teregetéstől. Még anélkül is, ha nincs naponta szellőztetve.

nov. 6. 19:46
 30/43 anonim ***** válasza:
93%
Három gyerekre azért járnak kedvezmények. Többek között a két iskolába járónak ingyen étkezés. Csp. Ha betegség miatt egyéni tanrendes a gyerek, arra is járhatnak kedvezmények, mármint a betegségre, pl.cöliákiára, cukorbetegségre jár. Érdemes egy nap bemenni az önkormányzat szociális osztályára, utána érdeklődni, milyen támogatások vannak, szociális segély, beiskolázási támogatás, fűtéstámogatás. Férjed cégénél megnézni, hogy megkap-e minden adókedvezményt. Jó lenne, ha neked is lenne lehetőséged dolgozni, mert így nagyon kiszolgáltatott helyzetben vagy. Home office esetleg?
nov. 6. 19:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!