Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Hogyan, min szoktatok...

Anyukák! Hogyan, min szoktatok spórolni? Persze főleg azoktól kerdeznék, akiknek kell spórolni.

Figyelt kérdés

Olyan élethelyzetbe kerültünk, hogy kissé szűkös a havi pénzünk és ötleteket gyűjtök, hogy kinek mi vált be a költségek lecsökkentésére. Tippek, praktikák, ötletek...

Előre is köszönöm szépen!

nov. 6. 11:04
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
74%

Mivel nehéz űgy tanácsot adni, hogy semmit nem tudunk arról, hogy éltek, ezért én általános tanácsot is írok:

Minden hónapban minden egyes kiadást pontosan vezetni. Hónap végén szigorúan számot vetni velük. Feltétlenül szükség volt rá? Fizikai jóllétünknek / mentális jóllétünknek kellett? Le tudok / tudunk legközelebb mondani róla? Helyettesíthető valamivel? Tudok / tudunk belőle kevesebbet fogyasztani, használni?

De további tippek is még:

Meleg víz is sok szennyeződést old, nem kell sok mosogatószer. Előző mosogatás öblítő vízében áztatni a következö adag mosogatnivalót. Folyóvizes mosogatást elfelejteni.

Árammal spórolás: szárítógép helyett teregetni, porszívózás helyett söpörni.

Naponta kétszer alaposan szellőztetni, amúgy legyenek csukva az ablakok. Úgy kevésbé hűl le a lakás, a fűtés is hatékonyabb (szellőztetés előtt, közben ne menjen a fűtés).

Kevesebbet mosni (pl. nadrágokat, pulcsikat, amin nincs látható kosz, nem izzadsz bele, fölösleges gyakran mosni).

Alacsonyabb hőfokon mosni.

Kevesebbet képernyőzni.

Könyv vásárlása helyett könyvtárba beiratkozni.

Esetlegesen nem kellő dolgokat eladni.

nov. 6. 14:31
 12/43 anonim ***** válasza:
26%

Szárítógép helyett teregetni

Penészedés levél 100

Fél éve van számítógépünk,hetente többször megy. Minimálisan lett több az amúgy is minimális áramszamlank

Sok múlik azon,milyen állapotban van az elektromos hálózat. Ha rendben van,a számítógépen való sportolással adunk a szrnak egy pofont

nov. 6. 14:41
 13/43 anonim ***** válasza:
100%

12#-re, 11# vagyok.

Nincs szárítógépünk, közeli körökben sem tudok senkiről, akinek lenne. Ahogy a kérdező áramszámláját sem ismerem, úgy azt sem, mennyit fogyaszt általánosságban a szárítógép. Csak egy ötlet volt.

nov. 6. 14:47
 14/43 anonim ***** válasza:
100%
Persze,nem is téged akartalak leszólni :) csak mint kiegészítés,írtam,hogy erről sem árt tudni.
nov. 6. 14:53
 15/43 anonim ***** válasza:

Oké, köszi :)

(11# voltam)

nov. 6. 14:55
 16/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Igen, ezek döntő többségére már én is gondoltam illetve amire eddig nem költöttünk arra természetesen ezután sem fogunk ( netflix és társai, fodrász, körmös...). Az a baj, hogy ahogy átvettem a papírkáimat, már eddig is eléggé lebutítva éltünk, mert eddig is mindenen próbáltam spórolni.

Most úgy néz ki, hogy a férjem fizujából, havi 350-ből kellene ötünk (2 felnőtt, 3 gyerek) dolgait kifizetni és még félre is kellene valamennyit tenni, legalábbis nagyon meg kellene próbálnom.

A házunk saját, de régi, a rezsi 60 körül van havonta, ebben már benne van az internet is, viszont a fűtes ezen felüli, mert fával fűtünk, de abból 2 évnyink már van, erre havi 20-at szoktam eltenni, szóval 270-ből kell kihoznom egy hónapot.

Ha nagyon karcsú akkor tudok még átszervezni, de akkor vagy a gyerekek megtakarítását vagy a gyerekek fejlesztését kell átvariálnom és az nem lenne szerencsés, nem szeretném csökkenteni.

Szerencsére van kert, van eltett lekvárom, befőttek, lecsó, stb, de azért nem végtelen a kamrám és a fagyasztóm sem. A tésztákat, péksütiket, sütiket én szoktam csinálni, de ha van valami extra akciós tartós élelmiszer, abból venni is szoktam. Próbálok mindenre is felkészülni, pont ezért gyűjtök ötleteket.

nov. 6. 15:19
 17/43 anonim ***** válasza:
90%
#12, amióta háziasszony vagyok(15 éve bent terigetek, (nyáron kint.)soha nem voltak peneszesek a falak.
nov. 6. 15:20
 18/43 anonim ***** válasza:
100%

16, látod a kert a befottek, a lekvár már egy nagy plusz neked.

Tényleg karcsú az összeg, de ha nem hosszútávon kell ennyiből gazdálkodni, csak átmeneti, megoldható

nov. 6. 15:22
 19/43 anonim ***** válasza:
33%

#17 persze,sok múlik a ház adottsagain is.

A bátyám szobafestő,sok mindent tudna mesélni. Jó szándékból írtam amit írtam,de az itteni agyatlanoknak csak a lepontizas megy,mert neki nem olyan,hát tutiamasikahulye. Akinek nem inge..

nov. 6. 15:26
 20/43 anonim ***** válasza:
63%
#12 Soha nem volt se nekem se szüleimnek szárítógépe és soha nem volt sehol se penész. Attól függ ki milyen körülmények között lakik, ahol alapból száraz a levegő (pl panel lakások), ott nyugodtan lehet teregetni, tuti nem lesz penész, sőt a levegő is egészségesebb lesz, ha nem olyan száraz.
nov. 6. 15:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!