Mi a baj velem, miért nem akarok gyereket?
36 éves vagyok, férjnél vagyok, hosszú, komoly kapcsolat után hazasodtunk össze.
Saját, hitelmentes lakás, jól kereső férj, nincsenek anyagi gondjaink, jól élünk.
Minden adott lenne, mások felé ilyen helyzetben is 2-3 gyereket vállalnak.
Én viszont megmondom őszintén egyáltalán nem vágyok rá. Tiniként és huszonévesen is mindig ez volt a véleményem, de nem gondoltam, hogy még ennyi idősen is semmi érzést nem vált majd ki belőlem egy baba gondolata.
Kicsit stresszel a dolog. A férjem szeretne gyereket. Én viszont el sem tudom képzelni magam terhesen, a szülésről nem is beszélve. :/
Tudnék ezen fejben változtatni valahogy? Mi ha 40+ évesen megbánom majd, hogy nem lett gyerekünk?
Nincs veled semmi gond, nem mindenki akar gyereket. Ez teljesen normális.
Ha nem akarsz ne legyen.
Ez amúgy egy olyan szakasz az életben, amikor előjön ez a kérdés. Mármint bennünk. Én 40 vagyok és én is elgondolkodtam ilyesmin az elmúlt 1 évben. Nyilván azért, mert most van itt az ideje, hogy ilyesmin gondolkodjak. 55 évesen már annyira okafogyott lenne.
Ha nem akarsz hát nem akarsz, kit izgat. Nem kötelező. A férjed is tudja, egyenes voltál, nincs min szorongani.
Ahamm, na itt van a kutya elásva.
Tehát nála 50-50, lehet is meg mindegy is, te pedig jobban hajlasz a nem felé.
Lehet, hogy benne ez változott az évek alatt, és most ő meg a legyen felé hajlik inkább. Te meg ebből azt szűrted le, hogy neked valami bajod van, amiért nem tojsz gyereket reggelente, pedig nő vagy.
Szerintem ezt magadban kellene először tisztázni, mert ez a nyomás benned van, nem ő teszi rád. Mármint azt, hogy "valami bajom van, ma nem akartam szülni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!