Tényleg tapintatlan vagyok, ha megkérdezem, akarnak-e gyereket?
"Jó magyar szokás egymás méhében turkálni."
Hát ha már az is annak számít, ha valaki a testvérétől érdeklődik a gyermekvallalasi terveiről... Baxus mikor lett az a normális, hogy semmiről nem lehet erdeklodni? Párkapcsolat, gyermekvallalas, munka, egészség, mind tabu téma lett????
Mikor vált normálissá ilyeneket kérdezni akár a testvéredtől is? Szerintem sohasem volt normális 🤷🏼♀️ Ugyanez a simán szültél, miért nem úgy, miért nem szopik, miért nem így meg úgy neveled.
Senkinek semmi köze hozzá, igen a tesódnak sem meg anyádnak sem, ez kb. olyan mintha azt kérdezni, hogy b...tok azért rendesen?🤦♀️
Nekem igenis rosszul esett volna ha kérdezgetik mikor szülök vagy mikor nem szülök, pedig nálunk könnyen jöttek a gyerekek, el tudom képzelni milyen lehet az, hogyha valakinek meg gondja is van és nem szeretné megosztani.
13
Értem. Na és veled miről tudnak akkor a közeli barátaid és a csaladtagjaid beszelgetni? Mert ezek szerint a gyerekről nem lehet.
Én nem igazán kérdeznék ilyet senkitől sem
Ahogy az első válaszoló írta, egyetértek, illetve azzal is hogy magánügy teljes mértékben
17#-nél ott a pont. Attól amúgy, hogy nem beszélünk arról, hogy éppen szexelünk-e védekezés nélkül vagy sem, nagyon sok téma van még a földön. :D Aki csak erről meg pl a szoptatásról tud beszélni, annál fejben vannak problémák.
Egyébként én sem kérdezek ilyet, DE azért, mert voltam benne amikor 2,5 évig nem jött, dokihoz jártunk. Szüleink tudták, de őszintén még velük se volt sokszor erőm lelkileg erről beszélni. Ha pedig bárki felhozta, hogy nekünk miért nincs még és pont akkor jött egy rossz hír.. bizony engem is felhúzott rendesen. Így van, magyar szokás, sok embernél az is normális, hogy kb milyen pózba készült. Annyi de annyi téma van, amivel nem mászol más életébe. Kolléganőm se kérdeztem erről mikor tudtam, hogy 15 éve házasok, imádja a gyerekeket és nekik nincs. Amikor úgy érezte elmesélte magától, ha meg nem akarta volna, akkor nem. Magánügy. Egyébként ezt csak az érti és tudja, aki átélte a sikertelenséget. A többi ember sose fogja ezt megérteni miért tabu.
Szerintem kérdés, hogy négyszemközt és körbeírva kérdezted meg, csak a babacuccokra összpontosítva, kikerülve a direkt kérdést vagy például szülők jelenlétében egy családi ünnepen.
Alapból a testvéred párja egy idegen személy, tehát ha ő is jelen volt, akkor őt kényelmetlen helyzetbe hoztad, mert egy idegennek nem tartozunk személyes válaszokkal. Még nemidegeneknek sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!