Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apasági per/dns teszt? Nagyon...

Apasági per/dns teszt? Nagyon fontos

Figyelt kérdés
A volt párom mindig is megvolt gyöződve arról hogy mivel nem éltünk együtt nem tőle fogant a kisfiúnk. Most 2 hónapos, de eddig még csak kétszer látta. Második alkalommal azért mert ő rendelt egy otthoni Synlabos dns tesztet(duot) és ragaszkodott ahoz hogy biztos nem az övé csináljuk meg. Bele mentem, már megjött az eredmény de nem akarja közölni velem(azt írta hogy majd decemberben megtudod). Én persze tudom hogy 100% az övé, mással nem voltam. Apasági pert is índitottam, december2-ára idéztek be minket. Mit akar ezzel elérni? Esetleg csalt a tesztel és azt akarja majd közölni? Vagy csalódott az eredményben és nem akarja leírni hogy nekem volt igazam? Egyébként soha nem érdeklődött a kicsi iránt. Leginkább azért mert nem akartam oda költözni hozzá.
okt. 23. 09:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Simán csalhatott a teszttel, de az csak annyit jelent számára, hogy kidobta a pénzt az ablakon. A bíróság úgyis el fogja rendelni a DNS vizsgálatot, és az nem olyan lesz, hogy mindenki önkéntesen beküld valami mintát a laborba. Na, és ha majd kijön az eredmény, akkor majd fizetheti ki azt is, ha ő az apa. Szóval sz@rd le, hogy mit akar ezzel elérni, azon kívül, hogy téged idegesít.
okt. 23. 09:08
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem akar fizetni.

A bíróságot az se érdekli, ha videós bizonyíték lenne arról, hogy a fél falu átment volna rajtad a fogantatáskor, csak az, hogy az általuk elrendelt dns teszt szerint ő e az apa vagy sem.

okt. 23. 09:09
 3/15 A kérdező kommentje:
De visszamenőleg úgy is kell neki, mikor lesz a per a kicsi még csak 4 hónapos lesz. Ebbe nem gondol bele?
okt. 23. 09:12
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy, mit mutatott a teszt, amit csinált, azt sehol nem fogadja el egyetlen bíróság sem, már csak azért sem, mert elvileg ö is tudna trükközni vele, meg az ilyen helyen nem megbízhatóak.

Az apaság megállapítására indított per során a bíróság elrendel egy hivatalos DNS tesztet, amire a vélt apát kötelezik.

Egyébként igy csak ö fizet rá, ha elismeri az apaságot, akkor nem kell teszt, ha továbbra sem - és gondolom, ez a per oka - , akkor a teszt költségeit neki kell fizetni, amennyiben ö az apa. (Ha nem, akkor neked, de ez ezek szerint kizárt)

A hivatalos tesztnél nem tud trükközni, mert nem ö ad mintát (ami esetleg lehetne a szomszédé vagy bárki másé is), hanem ök veszik le szabályosan.

okt. 23. 09:13
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem gondol bele, azt hiszi, te megijedtél attól, hogy volt egy teszt és nem lépsz semmit.

Csak utána lesz meglepödve, amikor fizetheti az egész per költségeit, a tesztet, meg a a gyerektartást visszamenöleg is a gyerek születésétöl kezdve.

okt. 23. 09:15
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
De megbízható ilyen helyen, amennyiben a Synlabra gondolsz. Ugyanott csinálnak hatóságilag is elfogadott tesztet, csak ott természetesen a megfelelő személy az aláírásával igazolja, hogy ő vette le helyben a mintát, és az nem a szomszéd Józsi bácsié. Elég rutinosak ám ők a DNS tesztekben, és már akkor is azok voltak, amikor még nem a Synlab részeként létezett ez a "részleg", hanem önálló, magyar cégként végezték ezeket a vizsgálatokat, sőt, ettől jóval komolyabbakat is, szorosan együttműködve az állami szervekkel. Ezt most csak azért mondom, hogy nem nyeretlen kétévesek dolgoznak azért ott, és nem valami DNS gyorsteszteket csinálnak, hogy ne számítsanak megbízhatónak.
okt. 23. 09:25
 7/15 A kérdező kommentje:
Ha esetlet csalt volna a teszttel akkor úgy is leirta volna hogy neki volt igaza nem az övé. Tehát mivel a Synlab elég jó labor, megjött a levél és gondolom nem örült az eredménynek.
okt. 23. 09:28
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy írták, a bíróság nem fogadja el az ilyen "házi teszteket", mert nem bizonyítható, hogy ki adta a mintát. Hivatalosat kérnek, amit nem tagadhat meh, ha nem ismeri el magától az apaságot. Ha ő az apa, akkor ő fizeti a dns tesztet is, ha nem ő az apa, akkor te. Ha 100%, hogy ő az apa akkor nem kell megijedni, valószínűleg a synlabos tesztet fogja mutogatni, ami a bíróságot cseppet sem érdekli 🤷🏼‍♀️. Csak azt fogadják el, amit ők kérnek, hogy ne lehessen véletlenül sem más mintát leadni.
okt. 23. 09:30
 9/15 babyboom567 ***** válasza:
27%
Szerintem meg el kellene ezt engedned,mert mindenképpen egyedülálló anya leszel,de ha hivatalosan bebizonyosodik,hogy ő az apa, egy ilyen gyök..kér,ott fog szívatni ahol tud.Minden hivatalos dologhoz,suliba íratáshoz, külföldi nyaraláshoz,másik városba költözéshez kell a beleegyezése,akkor is ha lesz@rja a gyereket.
okt. 23. 12:56
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

6

De total mindegy, hoh megbízható e vagy sem, q bíróság csak és kizárólag az általa kijelolt labor eredményét fogadja el. Olyan ez, mint q hiteles fordítás. Ha arra van szükség, akkor mindegy, hkgy pl te anyanyelvi szinten beszéled au adott nyelvet, amire le kellene fordítani, mégsem teheted, egy hiteles forditoval kell megcsinaltatnod.

okt. 23. 14:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!