Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is ennyire megszenvedi az...

Más is ennyire megszenvedi az anyaságot?

Figyelt kérdés
Szültem egy gyermeket 10 hónapja és azóta azt érzem, hogy romokban van az életem. A gyerekkel folyamatosan én törődöm, a férjem csak akkor csinál bármit is ha rászólok. Néha felkel megetetni de látom, hogy neki teher és nagyon idegesíti néha, pedig ő akart jobban gyereket vállalni. Dolgozom is mellette itthonról, emellett pedig én csinálok minden házimunkát. A férjem elvárja, hogy kiszolgáljam mint a gyerek előtt, én pakolom el a ruháit, várja, hogy reggelit csináljak és vacsorát is. Őt is ugyanúgy kell etetnem mint a gyereket, magának egy szendvicset nem kenne. Mellette vannak állataink, velük is csak én törődöm, a kertet is egyedül csinálom. Azt érzem, hogy vannak napok, amikor egyszerűen utálom az életem, hogy két percem nincs magamra. Nem tudok semmi olyan dolgot csinálni ami "énidő" lenne, hanem folyton itthon kell megfelelnem. A gyerek nagyon eleven és az idegeimre megy, mellette a munkahelyi stressz és az itthoni dolgok. Hétvégente néha a nagyszülők segítenek de már sokszor érzékeltetik, hogy sok nekik a gyerek és idegesíti őket. Sokat sírok ha egyedül vagyok, legszívesebben visszacsinálnám az életem oda, amilyen a gyerekvállalás előtt volt. Nem tesz ebben a formában boldoggá az anyaság, alig telik az idő. Sajnos sehova se tudunk menni, folyton a négy fal között vagyunk mert szégyellem ha ordít a gyerek, előtte pedig sokat utaztunk. A férjemet imádom, nagyon jó hozzám, szeret és tisztel, csak neki is sok szerintem ez a helyzet. Más is van/volt ilyen helyzetben? Kinek mi volt a megoldás? Légyszi ne kövezzetek meg, építő jellegű dolgokat várnék.

okt. 21. 10:59
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 SZTANN ***** válasza:
56%

Téged nem az anyaság készít ki, hanem a FÉRJED. Akit egyébként így kaptál, és soha eszedbe sem jutott egy picit terelgetni a NORMÁLIS családi élet, a férj és apa tisztességes szerepe felé. Etetted, kiszolgáltad, szót se szóltál ... Beszélgettetek vele, hogy a gyerek majd milyen változást jelent a CSALÁD életében? Nem csak te vállaltad, hanem együtt, ő is akarta a gyereket. Mit képzelt, milyen lesz az élet gyerekkel? Kertet, állatokat látsz el egyedül?! Meg még ott a gyerek. Őrület, ez egy rabszolgaság.

Sürgősen beszéljétek meg, hogyan KELL tisztességesen elosztani az összes tennivalókat , és mi az ő kötelessége a háztartás és a gyerek körül.

Nem az a lényeg, hogy rettentő sokat (?!) dolgozik, sokat keres, és úgy mondja, hogy szeret titeket... Nem hajlandó APA és FÉRJ lenni, csak pénzkereső?

A kertre, állatokra fogadjatok segítséget, néha a gyereket is hagyd rá valakire (anyádra, barátnőre, bébicsőszre)! És pihenj, kapcsolódj ki, menj ki a házból!

Ha a férjed fel bírja fogni a kialakult, tarthatatlan helyzetet, akkor EGYÜTT csináljatok néha közös programot, utazás, wellness.

Ha nem képes ezt megérteni, nem akar változtatni, legalább jószándékot mutatni - akkor nagy a baj, akkor gondolkodnod kell, így akarod-e leélni az egész életedet.

Légy sokkal határozottabb, ne fojtsd magadba a bánatodat, KEZDEMÉNYEZD a megoldást (és ne foglalkozz olyan sokat az anyád véleményével, majd abbahagyja, ha látja, hogy felnőttél).

És meg fogod látni, hogy az anyaság, a gyerek nem nyomor, nem teher, hanem megtisztelő, boldogságos - bár nem könnyű - feladat.

okt. 22. 15:13
 62/67 anonim ***** válasza:
100%
#61 ez mind nagyon igaz. De bennem felmerült egy olyan kérdes is, hogy hogyan tud úgy dolgozni egy 10 hónapos mellett, hogy nincs ki vigyázzon rá. Nekem is hamar kellett online dolgoznom, otthonrol, es csak napi kb. 1, max. masfel órát, nem is teljesen fix időpontban, csak úgy kb., de én mindig hivtam segítseget, mert amúgy esélytelen lett volna. Igaz nekem úgy volt, hogy ha belekezdtem az 1 óraba, akkor nem volt illdomos megszakitani.
okt. 22. 19:44
 63/67 anonim ***** válasza:
73%
Nem értem, hogy miért nem beszéled meg ezeket a férjeddel? Ha annyira tisztel és szeret, miért nem lehet vele őszintén beszélgetni, hogy túlterheltnek érzed magad, keressetek rá együtt megoldást? Ha van pénzetek a kert karbantartására is lehet fizetett segítséget hívni, ahogy alkalmanként lehet takarítónőt is igénybe venni (ha már a babysittert anyukád miatt elvetetted amit én sem teljesen értek). Emellett nekem is furcsa, hogy a férjed semmiben nem veszi ki a részét, se gyerek, se kert, se házimunka, de még egy szendvicset se képes magának megcsinálni. Mi az, hogy nem az erőssége? Ehhez csak akarat kell, a gyerekkel való foglalkozáshoz meg szeretet. És hogy lehet hogy a férjed nem veszi észre hogy ennyire kivagy ha egyébként szeret és a jó a házasságotok? Az enyém egyből látja rajtam ha épp aznap fáradt vagyok és magától mondja hogy dőljek le, vegyek egy fürdőt vagy bármi, ő meg átviszi a gyereket a másik szobába vagy elviszi sétálni. Nálad nem tűnik fel neki de te sem szólsz. Kicsit úgy tűnik nekem, hogy nem mersz kiállni magadért sem a férjed sem anyukád előtt. És ahogy mások is írták, munka helyett tényleg pihenni kellene,akkor is ha azt mondod a munka kikapcsol. Azért a munka meg az olvasás/kádfürdő/filmezés/barátnőzés egészen máshogy kapcsol ki.
okt. 23. 00:08
 64/67 anonim ***** válasza:
80%
Én valamennyire értem, mit ert kerdező az alatt hogy szeretica férje. A gyerek előtt, mint "munkamániás" pár, biztosan nagy passzoltak, értékelték egymás sikereit, tulajdonságait, utazgattak, felépitettekbegy otthont, kerdező tök szivesen szolgálta ki a férjet, minden klappolt. Csak aztán jött a gyerek, akivel láthatóan egyikük sem tud mit kezdeni. A férj valószìnűleg fel sem fogja, mit vállaltak. A kérdezőnek már leesett. Innentől tényleg az van, hogy az egész életet újra kell struktúrálni, ez lesz igazi próbája kettőjük kapcsolatának.
okt. 23. 07:55
 65/67 anonim ***** válasza:
100%

Aki jobban ágondolja mivel jár egy gyerek, tudja e, akarja e ezt a rengeteg stresszt és terhet vállalni, és nem egy lusta farok férjet választ aki ingyencselédnek és szexpartnernek használja a párját ( aki még hagyja is magát), de a saját gyerekét le se szarja, az nem szenvedi meg, legalábbis nem annyira, hogy idegeneknek panaszkodjon az életéről. Arról az életről amit ő maga választott.

- A gyerekvállalásról előbb és többet kellett volna gondolkodni, mielőtt belevágsz, azt visszacsinálni már nem lehet.

- De normális párt talán még találhatsz.

Könnyítsd meg a saját életed, ha már a pasidat nem érdeklik a problémáid. keress bébiszittert, takarítónőt, akit csak kell. A gyereknek sem jó, ha az anyja tönkremegy ebben és megutálja az életét is, meg a gyereket is. A mártírkodás , hogy mindent te csinálsz, ne legyen opció. Nem egészséges. Magadra is kell időt fordítani.

okt. 23. 18:42
 66/67 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdező"lelépett"
okt. 23. 21:19
 67/67 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a válaszokat, de ez a véleményem:

Én a második gyerekkel vagyok éppen terhes, és 3 hete kb. csak fekszem és hányok. A férjem MINDENT egyedül csinál. Intézi a nagyobb gyereket, takarít, pakol, etet, mosogat, és nekem segít, ha kell. Emellett persze dolgozik. Na ő szeret és tisztel. A te férjed biztosan nem ez a kategória.

okt. 23. 22:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!