Más is ennyire megszenvedi az anyaságot?
Téged nem az anyaság készít ki, hanem a FÉRJED. Akit egyébként így kaptál, és soha eszedbe sem jutott egy picit terelgetni a NORMÁLIS családi élet, a férj és apa tisztességes szerepe felé. Etetted, kiszolgáltad, szót se szóltál ... Beszélgettetek vele, hogy a gyerek majd milyen változást jelent a CSALÁD életében? Nem csak te vállaltad, hanem együtt, ő is akarta a gyereket. Mit képzelt, milyen lesz az élet gyerekkel? Kertet, állatokat látsz el egyedül?! Meg még ott a gyerek. Őrület, ez egy rabszolgaság.
Sürgősen beszéljétek meg, hogyan KELL tisztességesen elosztani az összes tennivalókat , és mi az ő kötelessége a háztartás és a gyerek körül.
Nem az a lényeg, hogy rettentő sokat (?!) dolgozik, sokat keres, és úgy mondja, hogy szeret titeket... Nem hajlandó APA és FÉRJ lenni, csak pénzkereső?
A kertre, állatokra fogadjatok segítséget, néha a gyereket is hagyd rá valakire (anyádra, barátnőre, bébicsőszre)! És pihenj, kapcsolódj ki, menj ki a házból!
Ha a férjed fel bírja fogni a kialakult, tarthatatlan helyzetet, akkor EGYÜTT csináljatok néha közös programot, utazás, wellness.
Ha nem képes ezt megérteni, nem akar változtatni, legalább jószándékot mutatni - akkor nagy a baj, akkor gondolkodnod kell, így akarod-e leélni az egész életedet.
Légy sokkal határozottabb, ne fojtsd magadba a bánatodat, KEZDEMÉNYEZD a megoldást (és ne foglalkozz olyan sokat az anyád véleményével, majd abbahagyja, ha látja, hogy felnőttél).
És meg fogod látni, hogy az anyaság, a gyerek nem nyomor, nem teher, hanem megtisztelő, boldogságos - bár nem könnyű - feladat.
Aki jobban ágondolja mivel jár egy gyerek, tudja e, akarja e ezt a rengeteg stresszt és terhet vállalni, és nem egy lusta farok férjet választ aki ingyencselédnek és szexpartnernek használja a párját ( aki még hagyja is magát), de a saját gyerekét le se szarja, az nem szenvedi meg, legalábbis nem annyira, hogy idegeneknek panaszkodjon az életéről. Arról az életről amit ő maga választott.
- A gyerekvállalásról előbb és többet kellett volna gondolkodni, mielőtt belevágsz, azt visszacsinálni már nem lehet.
- De normális párt talán még találhatsz.
Könnyítsd meg a saját életed, ha már a pasidat nem érdeklik a problémáid. keress bébiszittert, takarítónőt, akit csak kell. A gyereknek sem jó, ha az anyja tönkremegy ebben és megutálja az életét is, meg a gyereket is. A mártírkodás , hogy mindent te csinálsz, ne legyen opció. Nem egészséges. Magadra is kell időt fordítani.
Nem olvastam végig a válaszokat, de ez a véleményem:
Én a második gyerekkel vagyok éppen terhes, és 3 hete kb. csak fekszem és hányok. A férjem MINDENT egyedül csinál. Intézi a nagyobb gyereket, takarít, pakol, etet, mosogat, és nekem segít, ha kell. Emellett persze dolgozik. Na ő szeret és tisztel. A te férjed biztosan nem ez a kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!