Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is ennyire megszenvedi az...

Más is ennyire megszenvedi az anyaságot?

Figyelt kérdés
Szültem egy gyermeket 10 hónapja és azóta azt érzem, hogy romokban van az életem. A gyerekkel folyamatosan én törődöm, a férjem csak akkor csinál bármit is ha rászólok. Néha felkel megetetni de látom, hogy neki teher és nagyon idegesíti néha, pedig ő akart jobban gyereket vállalni. Dolgozom is mellette itthonról, emellett pedig én csinálok minden házimunkát. A férjem elvárja, hogy kiszolgáljam mint a gyerek előtt, én pakolom el a ruháit, várja, hogy reggelit csináljak és vacsorát is. Őt is ugyanúgy kell etetnem mint a gyereket, magának egy szendvicset nem kenne. Mellette vannak állataink, velük is csak én törődöm, a kertet is egyedül csinálom. Azt érzem, hogy vannak napok, amikor egyszerűen utálom az életem, hogy két percem nincs magamra. Nem tudok semmi olyan dolgot csinálni ami "énidő" lenne, hanem folyton itthon kell megfelelnem. A gyerek nagyon eleven és az idegeimre megy, mellette a munkahelyi stressz és az itthoni dolgok. Hétvégente néha a nagyszülők segítenek de már sokszor érzékeltetik, hogy sok nekik a gyerek és idegesíti őket. Sokat sírok ha egyedül vagyok, legszívesebben visszacsinálnám az életem oda, amilyen a gyerekvállalás előtt volt. Nem tesz ebben a formában boldoggá az anyaság, alig telik az idő. Sajnos sehova se tudunk menni, folyton a négy fal között vagyunk mert szégyellem ha ordít a gyerek, előtte pedig sokat utaztunk. A férjemet imádom, nagyon jó hozzám, szeret és tisztel, csak neki is sok szerintem ez a helyzet. Más is van/volt ilyen helyzetben? Kinek mi volt a megoldás? Légyszi ne kövezzetek meg, építő jellegű dolgokat várnék.

okt. 21. 10:59
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy egy férfi azt mondja gyereket akar, nem feltétlen jelenti, hogy apa akar lenni.

A férjed nekem úgy néz ki az első eset. Nosztalgiával tekintett vissza a családi idillre, mert neki az egy ideális állapot volt, továbbra is gyerek fejjel tekint a családra mint rendszerre.

Szerintem nem fogta fel mit jelent gyereket nevelni, abból indult ki, hogy a gyerekkor az jó volt, gyerek=idill, és kb ennyi.

Nem tudom hogy sikerül majd a beszélgetésetek.

Itt igazából azon múlik a dolog, hogy a férjed akar-e változni, vagy lesz@rja, mit érez ezen a téren.

okt. 21. 13:28
 32/67 A kérdező kommentje:
Az utolsónak: nem is ismersz, azt se tudod hogy hogyan élünk, hogy mersz te véleményt alkotni látatlanban, hogy mi szar szülők vagyunk? A gyerek az első, csak sok teher van a nyakamon. Inkább a te gyerekedet kellene sajnálni hogy egy ilyen rosszindulatú nő az anyja. Add te örökbe a tiedet de az enyémhez semmi közöd nincs.
okt. 21. 13:29
 33/67 A kérdező kommentje:
30-asnak írtam az előzőt.
okt. 21. 13:30
 34/67 anonim ***** válasza:
64%

30.

Ez egy nagyon ellenszenves hozzászólás.

Árad belőled az empátia!

Ja, nem ide...

okt. 21. 13:30
 35/67 anonim ***** válasza:
93%
Itt nem az anyasággal van baj, hanem minden mással. A férjeddel, az anyáddal, az imáádott munkáddal. Szegény gyereked meg, akinek valóban rád lenne szüksége, utolsó a sorban. Csomó nő van, akik gyereket szültek, mégis szép karriert csináltak. Hidd el, nem fog a karriered kettétörni, nem azon az egy-két éven fog múlni. A gyereked lelki egészsége viszont ezen is múlik. Amíg ilyen kicsi, hadd legyen már ő a legfontosabb.
okt. 21. 13:33
 36/67 A kérdező kommentje:
35-ös: a ferjemmel és az anyám beleszólásával valóban van baj. A munka jelenleg az egyedüli amit meg tudok oldani napi pár órában ha a gyerek alszik, az nem vesz el időt tőle. Vagy akkor csinálom vagy este ha elalszik, szerencsére az rugalmasan működik.
okt. 21. 13:36
 37/67 anonim ***** válasza:
100%
Babysitter, bejárónő, kertész
okt. 21. 13:38
 38/67 anonim ***** válasza:
85%

Hogy te mekkora álomvilágban élsz kérdező....

Tudod én honnan érzem hogy a férjem szeret és tisztel? Onnan hogy bármit, de szó szerint bármit csinálok otthon szó nélkül jön, félre teszi a telefont vagy a laptopot és kérdezi hogy mit segítsen. Segít a főzésben, a takaritasban, a kerti munkában, bármiben. Reggel ágyba hozza nekem a kávét, hétvégén a reggelit is.

Soha nem KELLETT még kaját csinálnom neki, maximum én akartam ezért megtettem.

Ez a normális, oda-vissza. Jóban rosszban.

A te férjed egy csicskának néz, te pedig hagyod. Ahogy azt is hagyod hogy anyad dirigaljon neked. Tudod mit kellett volna mondanod anyad reakciójara? Azt hogy "jól van anya, köszi, majd azt mi tudjuk és eldöntjük".

Felnőtt ember vagy, vagy mi a fene, nyisd ki a szád.

okt. 21. 13:47
 39/67 anonim ***** válasza:
100%

Írod,hogy munkacaz egyetlen,ami nem a gyerektől vesz el az időt...ezt egy kicsit gondold át!

Ha nem lenne ez a oár órás munka,te feküdhetnél egy órát a kádban,nyomkodhatnád a telefont,nézhetnél egy filmet,vagy bármi. Sőt,annyival lazábban csinálhatnád a házimunkát,és a kertet. És mikor felébred a kicsi,akkor nem egy fáradt,idegbeteg anyát lát. Szóval,de itt az a pár óra munka nagyon is befolyásolja a napodat. Csak papíron készíts egy napi tervet munka nélkül,és hasonlítsd ösdze a mostani napjaiddal. Ettől függetlenül a férjed is segítsen ahol tud,mert nem azért vagy a világon,hogy miatta megszakadj.

okt. 21. 14:06
 40/67 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látszik, szereted ha fáj. Nagyon. 😂
okt. 21. 14:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!