Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is ennyire megszenvedi az...

Más is ennyire megszenvedi az anyaságot?

Figyelt kérdés
Szültem egy gyermeket 10 hónapja és azóta azt érzem, hogy romokban van az életem. A gyerekkel folyamatosan én törődöm, a férjem csak akkor csinál bármit is ha rászólok. Néha felkel megetetni de látom, hogy neki teher és nagyon idegesíti néha, pedig ő akart jobban gyereket vállalni. Dolgozom is mellette itthonról, emellett pedig én csinálok minden házimunkát. A férjem elvárja, hogy kiszolgáljam mint a gyerek előtt, én pakolom el a ruháit, várja, hogy reggelit csináljak és vacsorát is. Őt is ugyanúgy kell etetnem mint a gyereket, magának egy szendvicset nem kenne. Mellette vannak állataink, velük is csak én törődöm, a kertet is egyedül csinálom. Azt érzem, hogy vannak napok, amikor egyszerűen utálom az életem, hogy két percem nincs magamra. Nem tudok semmi olyan dolgot csinálni ami "énidő" lenne, hanem folyton itthon kell megfelelnem. A gyerek nagyon eleven és az idegeimre megy, mellette a munkahelyi stressz és az itthoni dolgok. Hétvégente néha a nagyszülők segítenek de már sokszor érzékeltetik, hogy sok nekik a gyerek és idegesíti őket. Sokat sírok ha egyedül vagyok, legszívesebben visszacsinálnám az életem oda, amilyen a gyerekvállalás előtt volt. Nem tesz ebben a formában boldoggá az anyaság, alig telik az idő. Sajnos sehova se tudunk menni, folyton a négy fal között vagyunk mert szégyellem ha ordít a gyerek, előtte pedig sokat utaztunk. A férjemet imádom, nagyon jó hozzám, szeret és tisztel, csak neki is sok szerintem ez a helyzet. Más is van/volt ilyen helyzetben? Kinek mi volt a megoldás? Légyszi ne kövezzetek meg, építő jellegű dolgokat várnék.

okt. 21. 10:59
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
81%

De itt pont AZ pár órás munkád a probléma,Mert ha AZ nem lenne akkor tudnál piheni mig a gyerek alszik .mikora felkelne a gyerek egy pihent anyukát kapna.

Javaslat munkát felfügeszteni abbahagyni.

És piheni mig a gyerek alszik.

okt. 21. 14:16
 42/67 A kérdező kommentje:
Nekem jelenleg a munka az egyedüli a napomban ami kikapcsol. Szeretem a kollégáim és jó néha (ha csak pár órára is és virtuálisan) felnőtt társaságban lenni. Én nem vagyok az az évekig itthon ülős típus mint sokan mások, vannak akik 10 évig otthon vannak a gyerekekkel én megőrülnék. Alig vártam, hogy dolgozzak újra. Inkább a sok házi/kerti munka a teher.
okt. 21. 14:35
 43/67 anonim ***** válasza:
79%

42.

Nem kellett volna az a gyerek.

okt. 21. 15:03
 44/67 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem egyszerű a gyereknevelés, bár nálunk a férjem is kiveszi a részét. És ami a legfontosabb, önellátó. Tud főzni, mosni. Te két gyereket nevelsz. A férjed cselédje vagy, próbáljatok változtatni ezen.

Anyukádat(és anyósod?) pedig rakd rendbe. Milyen jogon szól bele az életetekbe? Állj ki magadért, és a gyereked is erre neveld majd. Nálam is próbálkoztak a vélemény erőltetéssel. 2-3szor kellett kiosztani őket, azóta nem szólnak bele.

okt. 21. 15:06
 45/67 anonim ***** válasza:
100%

42.

Ahogy nő a gyerek ugyan úgy kell vele foglalkozni.

Egy iskolással, kamasszal is rengeteg meló van.

Még kimerültebb leszel így, ha majd 8 órában dolgozol.

okt. 21. 15:11
 46/67 anonim ***** válasza:
100%
A ferjednek csak kell szerintem valaki, aki kiszolgálja minden igényét, ez nem szeretet. Nem csak a szendvicset kell megkenned neki, de arra is rávett, hogy szülj egy gyereket, amikor sajnos minden szavadbol látszik, hogy egy porcikad sem kívánta az anyaságot, te nem vagy anyatipus. Ezért kezdtél el hamar újra dolgozni is, de egy S*ggel nem lehet száz lovat megülni, ezért vagy tropa. És mert nem ismered fel, hogy egy csendes bántalmazó kapcsolatban élsz. Nem, nem teher mindenkinek az anyaság, de aki alapból nem akarta, annak nyilván az.
okt. 21. 15:25
 47/67 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ezek szerint neked csak a gyerek a zavaro tenyezo. Mert a munka kikapcsol, a ferjed meg igy jo ahogy van.

Komolyan, add bolcsibe a gyereket. Neki jobb ott, mint egy idegbeteg, stresszes kornyezetben otthon, ahol a sok egyeb teendo miatt amugyse figyel ra erdemben senki.

De az a baj, hogy delutan azert erte kene menni es foglalkozni kene vele, de hatha ezt majd a mama vagy valaki atveszi toled, aztan neked semmi problemad nem lesz.

okt. 21. 15:55
 48/67 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvanvalo, hogy ennyi mindent lehetetlenseg egyedul csinalni. A harombol egy valamirol le kéne mondani (haztartas, munka, gyerek). Mivel a gyerekrol nem lehet, es a haztartasrol sem egyszerű, adná magat, hogy a munka - de azt nem akarod. Akkor viszont valoban, a gyereket es a haztartast kell félig-félig "kiszervezni".

Innen nezve te es a ferjed is elégge karrieristak vagytok, nem éppen optimalis felállas a gyerekneveléshez....

okt. 21. 16:05
 49/67 anonim ***** válasza:
100%
Már eleve az, hogy írod, "a férjed akarta jobban a gyereket"...na kezdjük az elejéről: gyerekvállalás terén nincs ilyen, hogy a Juliska csak kicsit akarja, vagy egyáltalán nem, a Jancsi meg nagyon. Csak akkor szabad vállalni, ha mindketten 100%osan akarjátok, mert hatalmas felelősség, és a szegény kicsi issza meg a levét, hogy egy épkézláb szülője sincs! Nagyon nem vagy rendben fejben, álomvilágban és tagadásban élsz, és teljesen alárendeled magad a bántalmazó ferjednek. Ebből már reges-reg ki kellett volna lépni. Most már a gyerekvállalásból késő visszatancolni, Ő már ott van, és nagyon ajánlom, hogy kezeltesd magad, hogy igazi anyja tudj lenni, hogy ne legyen szegény egy roncs felnőtt korára. És neked is jobb lesz úgy.
okt. 21. 16:11
 50/67 anonim ***** válasza:
75%
Ti már külön család vagytok, ne anyukád írányitsa az életed. Vegyél igénybe fizetett segítséget, nem ördögtől való.
okt. 21. 17:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!