Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is ennyire megszenvedi az...

Más is ennyire megszenvedi az anyaságot?

Figyelt kérdés
Szültem egy gyermeket 10 hónapja és azóta azt érzem, hogy romokban van az életem. A gyerekkel folyamatosan én törődöm, a férjem csak akkor csinál bármit is ha rászólok. Néha felkel megetetni de látom, hogy neki teher és nagyon idegesíti néha, pedig ő akart jobban gyereket vállalni. Dolgozom is mellette itthonról, emellett pedig én csinálok minden házimunkát. A férjem elvárja, hogy kiszolgáljam mint a gyerek előtt, én pakolom el a ruháit, várja, hogy reggelit csináljak és vacsorát is. Őt is ugyanúgy kell etetnem mint a gyereket, magának egy szendvicset nem kenne. Mellette vannak állataink, velük is csak én törődöm, a kertet is egyedül csinálom. Azt érzem, hogy vannak napok, amikor egyszerűen utálom az életem, hogy két percem nincs magamra. Nem tudok semmi olyan dolgot csinálni ami "énidő" lenne, hanem folyton itthon kell megfelelnem. A gyerek nagyon eleven és az idegeimre megy, mellette a munkahelyi stressz és az itthoni dolgok. Hétvégente néha a nagyszülők segítenek de már sokszor érzékeltetik, hogy sok nekik a gyerek és idegesíti őket. Sokat sírok ha egyedül vagyok, legszívesebben visszacsinálnám az életem oda, amilyen a gyerekvállalás előtt volt. Nem tesz ebben a formában boldoggá az anyaság, alig telik az idő. Sajnos sehova se tudunk menni, folyton a négy fal között vagyunk mert szégyellem ha ordít a gyerek, előtte pedig sokat utaztunk. A férjemet imádom, nagyon jó hozzám, szeret és tisztel, csak neki is sok szerintem ez a helyzet. Más is van/volt ilyen helyzetben? Kinek mi volt a megoldás? Légyszi ne kövezzetek meg, építő jellegű dolgokat várnék.

okt. 21. 10:59
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
91%
De most őszintén! Mennyivel vagy előbbre azzal,ha a férjed kedvesen beszél hozzád? Közben meg belerokkansz a sok tenni valóba. Mi is kedvesen beszélünk egymással,mégis tudunk együtt főzni,mosogatni,zoknit párosítani,stb.. Gondolom te abban a tudatban élsz,hogy a férjed hozza a pénzt,akkor jogosan várja el tőled,hogy megszakadj. Pedig ez nem így van. Nyugodtan vedd be egy egy napra a leszarom tablettát,az állatokat lásd el,mert ők nem tehetnek semmiről,és menj a gyerekkel sétálni,vagy ahová akarsz. Én is szoktam ilyen napot tartani. Bejelentem előző este,hogy holnap lusta napom lesz,és párom ezen vsak mosolyog. Hazajön a munkából,és együtt nekivágunk a vacsorakészítésnek.
okt. 21. 12:30
 22/67 A kérdező kommentje:
Gyerekkorom óta van bennem egy ilyen megfelelési kényszer. Mindig jó tanulónak kellett lennem, hogy elégedettek legyenek otthon. Sajnos nálunk a 4-es rossz jegy volt. Szerintem most is ennek iszom a levét, hogy próbálok mindenkinek eleget tenni, mindent a hátamra venni, folyamatosan magam elé helyezni másokat, tökéletes akarok lenni mindenben pedig pont az ellenkezőjét érem el vele, hogy idegbeteg lettem itt a 10 hónap alatt. A férjemnek a telefon nyomkodás helyett be kellene segítenie jobban.
okt. 21. 12:37
 23/67 Duenna ***** válasza:
79%

Üljetek le, és beszéljétek meg, hogy neked nagyon fárasztó ennyifelé megfelelni. Igazad van annyiban, hogy nem minden ember teherbíró képessége egyforma, az egyik ember sokkal többet be tud vállalni, és még mindig tele van energiával, más ember a jóval kevesebbtől is elfárad, kifárad, aztán jön az idegesség, hogy nem tudta teljesíteni a napi feladatait. Anyukádról válj le, legyél önállóan döntő ember. A férjeddel beszéld meg, hogy valamit vállaljon el ő is a családban, mert így, hogy minden rád hárul, teljesen lefáraszt, és ki vagy fizikailag és idegileg készülve.

Megjegyzem, akik azonnal a válást ajánlják, azok egy kicsit gondolják át jobban, ugyanis először meg kell próbálni konszolidálni a helyzetet, különösen akkor, ha dúl az érzelem két ember között, csak a feladatok elosztása problémás, akkor ne már a válás jusson az eszébe az embernek, hanem a megoldás.

okt. 21. 12:37
 24/67 A kérdező kommentje:
23-masnak: sajnos manapság ha valami pici nem működik, mindenki válni akar. Emiatt van ennyi csonka család. Én elválni nem fogok de valóban jobban be kellene segítenie.
okt. 21. 12:39
 25/67 anonim válasza:
100%

Hát igen, a gondok gyökere ott van, hogy olyantól vállaltál gyereket, aki már eleve anyapótléknak vett el téged. Eddigis te csináltál mindent, neki így baromi kényelmes, gondolja úgyis otthon vagy, megcsinálod továbbra is. 🙄

Sajnálom, de ezt elb#sztad. Már a kapcsolatid elején kellett volna szabályokat hozni, amikor még mind a ketten a "jobbik éneteket" akarjátokmutatni egymásnak és kompromisszum készebbek vagytok.

Most már nagy feszkóval lehet csak ezt korrigálni. Leülsz vele és megbeszéled, hogy gyerek mellett neked így nagyon nehéz. Segít, ha magad mellé állítod az anyósodat és apósodat. Nem vicc, ha másra nem is hallgat, a szüleire talán fog.

okt. 21. 12:45
 26/67 anonim ***** válasza:
93%

A reggeli a minimum hogy megcsinàlja magának és neked. Ebédeljen valahol vagy ha haza akar jönni rendeljetek.

Ha kell segítség és van rá pénzetek ne sajnáld rá. Anyudat meg küld el melegebbre, semmi köze hozzá. Ráadásul nagy szemétláda aki nem hogy segít vagy támogatja a gyerekét hanem még bàntja is a hülyeségével.

Fogadj bébisittert, fogadj takarítót , segíteni fog. Nem azt mondom, hogy 5 év múlva is kell, de most nagyon nagy szükséged van rá. Ne félj igénybe venni.

Mert ez már az egészséged rovására megy. Ne hagyd magad.

A baba is érzi, hogy fusztrált vagy, ezért ő is.

Aztán 10 hós gyerekkel már el lehet menni ide oda.

Mi lesz ha sír? Majd megnyugszik.

Másé is sír, és?

Egy baba ilyen.

okt. 21. 12:52
 27/67 anonim válasza:
91%

"Gyerekkorom óta van bennem egy ilyen megfelelési kényszer. Mindig jó tanulónak kellett lennem, hogy elégedettek legyenek otthon. Sajnos nálunk a 4-es rossz jegy volt. Szerintem most is ennek iszom a levét"

Olvasd el akkor a Mérgező szülők c. könyvet. Épületes és tanulságok. Nekem kellett úgy fél év, hogy a felkavaró igazságán túl leülepedjen és végre megemésszen.

A házasságodra meg a John M. Gottman: A jól működő házasság 7 alapelve c. irományt ajánlom.

De mindenképpen dolgozz önmagadon. Anyád elmehet a p.csába az elvárásaival.

okt. 21. 12:59
 28/67 anonim ***** válasza:
100%

Nem szenvedtem, de nem is dolgoztam gyerek mellett, kertet se en csinalom es a ferjem se eletkeptelen, segit amiben tud.

Oszinten ezt olvasva en nem is ertem te hogy csinalod, hat nem csoda, hogy ki vagy keszulve. Ezekbol el kene engedned eleg sok mindent. Es a vegen lehet a ferjedet is, ha ekkora here.

okt. 21. 13:00
 29/67 Misery ***** válasza:
91%
Ideje lenne pszichológushoz fordulni, mert ugynaazt a rossz mintát viszed tovább, amit láttál. Ha a férjed nem változik, igenis el kell válni, mi az, hogy elvélni ciki? Tán gyengeelméjű vagy? Miért vállalátl gyereket, ha még anyádnak sem mersz nemet mondani? Ott van az orrod előtt a megoldás és inkább belesimulsz a helyzetbe. A férjed nem fog megváltozni, mert gyerek előtt is ilyen volt, zsákbamacskát meg nem árult. Még egy kapcsolat, ahol azt hitték, a gyerek mindent megold. Hát, nem old meg...
okt. 21. 13:14
 30/67 anonim ***** válasza:
75%
Én csak annyit mondok,sajnálom a gyereked,de nagyon. Én 8 hónapja szültem.Imádom a gyerekem,most lábal ki egy 40 fokos lázból és alig várom,hogy ismét eleven legyen. De építő jellegűt is mondok,engem úgy otthagyott anyám egy árvaházba,hála neki nagyszerű életem volt a nevelő szüleimmel,csináld vissza az életed,lehet az a csöppség jobban jár ha nem ti ketten"nevelitek"
okt. 21. 13:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!