Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is ennyire megszenvedi az...

Más is ennyire megszenvedi az anyaságot?

Figyelt kérdés
Szültem egy gyermeket 10 hónapja és azóta azt érzem, hogy romokban van az életem. A gyerekkel folyamatosan én törődöm, a férjem csak akkor csinál bármit is ha rászólok. Néha felkel megetetni de látom, hogy neki teher és nagyon idegesíti néha, pedig ő akart jobban gyereket vállalni. Dolgozom is mellette itthonról, emellett pedig én csinálok minden házimunkát. A férjem elvárja, hogy kiszolgáljam mint a gyerek előtt, én pakolom el a ruháit, várja, hogy reggelit csináljak és vacsorát is. Őt is ugyanúgy kell etetnem mint a gyereket, magának egy szendvicset nem kenne. Mellette vannak állataink, velük is csak én törődöm, a kertet is egyedül csinálom. Azt érzem, hogy vannak napok, amikor egyszerűen utálom az életem, hogy két percem nincs magamra. Nem tudok semmi olyan dolgot csinálni ami "énidő" lenne, hanem folyton itthon kell megfelelnem. A gyerek nagyon eleven és az idegeimre megy, mellette a munkahelyi stressz és az itthoni dolgok. Hétvégente néha a nagyszülők segítenek de már sokszor érzékeltetik, hogy sok nekik a gyerek és idegesíti őket. Sokat sírok ha egyedül vagyok, legszívesebben visszacsinálnám az életem oda, amilyen a gyerekvállalás előtt volt. Nem tesz ebben a formában boldoggá az anyaság, alig telik az idő. Sajnos sehova se tudunk menni, folyton a négy fal között vagyunk mert szégyellem ha ordít a gyerek, előtte pedig sokat utaztunk. A férjemet imádom, nagyon jó hozzám, szeret és tisztel, csak neki is sok szerintem ez a helyzet. Más is van/volt ilyen helyzetben? Kinek mi volt a megoldás? Légyszi ne kövezzetek meg, építő jellegű dolgokat várnék.

okt. 21. 10:59
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
79%

Tényleg minden bantás nélkül, de nagyon furcsa, hogy nem azt irtad hogy "van egy 10 hónapos gyerekem", hanem hogy "szültem egy gyereket"... marmint van benne ebben egy távolsagtartas.

Egyebkent akarhogy is oldod meg, idővel egyre jobb lesz. Mert hogy bölcsi/ovi, nem lesz annyit otthon, tudsz dolgozni. Meg értelmesebb lesz, egyre inkabb "partner". Lathatoan babakent nem ugazan tudsz kapcsolodni hozza, kulonben nem akarnal ennyire dolgozni. De lesz nagyobb.

okt. 21. 17:55
 52/67 anonim ***** válasza:
93%
51# egy 10 hónapos annyira nem is baba már, jócskán nyílik ilyenkor az értelmük. Vissza tudok emlékezni, az én fiam pont ma lett egy éves :) szóval nem volt olyan rég a 10 hónapos kor. Na már akkor javában olelgetett, bújt, a maga módján kommunikált, el is indult pár lépést, aktívan játszott, reagált a jelzeseinkre..na szóval bőven nem annyi volt már az életünk, hogy megetettem, tisztába raktam, letettem játszani magában/aludni, és ennyi...meg aki 10 hónap(!) után sem képes kapcsolódni a saját gyerekehez, az nem fog később se :( ezt már nem lehet semmire rafogni. Nem baby blues, nem szülés utáni depresszió, nem a szülés utáni felépülés nehézségei, stb, amire sokan szokták fogni...ez a nő nem akart soha gyereket, de a jó ég tudja, miért, mégis szült egyet ennek a f*sznak. Ennyi.
okt. 21. 20:59
 53/67 anonim ***** válasza:
100%
Hú, nagyon rendbe kell tenned magadban a dolgokat. Én nem mondom, hogy válj el, mert lehet ezen változtatni is (ha hajlandó rá a férjed), de neked kell határt húznod. Ha nálam betelik a pohár, a férjem nem enged (!!) semmit csinálni, átveszi a két gyereket, akik 2 és 3,5 évesek, főz, fürdeti őket, sétál velük, mindent csinál. Amúgy is kiveszi a részét mindenben, de ha látja, hogy nekem rossz, az az első, hogy ezt megakadályozza. Szerintem itt kezdődik a szeretet.
okt. 21. 21:47
 54/67 anonim ***** válasza:
58%
Hiába magyarázzuk valakinek, mit jelent a szeretet, aki a saját gyermekét nem képes szeretni.
okt. 21. 21:54
 55/67 anonim ***** válasza:
83%
53as vagyok. Pontosítanék. Én nem azt mondon, hogy a férje nem szereti, mert ezt nem tudhatom. Szererheti úgy, ahogy tőle telik. De biztosan nem tiszteli. És azért nem tisteli, mert a kérdező sem tiszteli saját magát. Ideje lenne a régi mintázatokat törölni a férjnél és a kérdezőnél is és új alapokra helyezni a kapcsolatot. Ehhez persze segítség kell.
okt. 21. 21:57
 56/67 anonim ***** válasza:
Szerintem meg ebben a családban senki nem szeret őszintén senkit :/
okt. 21. 22:03
 57/67 anonim ***** válasza:
80%
30#vagyok,nincs közöm hozzá,de ha nem írtad volna ki,nem tudnánk🤷. Nem,nincs bennem empátia,aki azt írja a 10 hónapos gyerekére,hogy IDEGESÍTI,afelé minek is lenne,és a családot is idegesítí,ezért írtam,hogy sajnálom a kicsit,és else hiszem amit ír az "anyukàja"
okt. 21. 22:33
 58/67 anonim ***** válasza:
79%

Nekem sem volt annyira rég a 10 hónap :), bar kicsit regebben. Azert irtam hogy "baba", mert attol még messze van, ami ezen az anyukán segitene: hogy meg tudjon vele beszelni dolgokat. Az én lányom most 3,5 éves, es egy pár hónapja rendkivul kisimultak a napjaink. Mintha veget ert volna a dackorszak, tudja mikor mi következik, csinalja a dolgát ha kell, öltözik, vetkőzik, pisil, kezet mos egyedul es magatol, orakig eljatszik a kertben egyedul, vagy olvasgat, sőt, ha tudja hogy dolgozom (online, ügyfelekkel beszélek közben), akkor nem zavar, max. tátogva jelzi ha valami mégis fontos. Azt nem mondom, hogy mindezek által jobban kötődöm most, mint régebben, de egyreszt nagyon hálás vagyok neki/érte, másreszt, mivel ilyen normalisan mennek végre a napok (kisebb problemak nyilvan vannak), a vele töltött időben kisimultabban, vidámabban, és talan szeretetteljesebben tudok felé fordulni. Meg sokat beszélgetunk, amik egyre érdekesebbek. Egy 10 honapos ehhez kepest "baba". Egy altalam jelzett karakteru kisovis mellett már egész kellemesen el lehet menedzselni a haztartast, munkát. Nyilvan még mindig több energiat igenyel, de legalabb lehetseges, és neha egész kellemes, ahogy mindja a kis törteneteit, akíg főzök pl. Na szóval erre gondoltam.

okt. 21. 23:30
 59/67 anonim ***** válasza:
60%
itt panaszkodsz de közben kiderül hogy csak a gyerek van utban mert a kariered fontosabb neked.az ėn gyerekeim jártak bölcsibe ėn meg dolgozni de amikor nem akkor is jol elvoltunk jåtszotereztünk mesėt néztünk stb
okt. 22. 06:27
 60/67 anonim ***** válasza:
100%

51.

Ez nem lesz jobb.

Mi lesz itt a dackorszakkal, ha most is szégyelli, hogy ordít.

Hogy fog tudni bármit is kezdeni vele később...

Semmit.

okt. 22. 09:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!