Más is ennyire megszenvedi az anyaságot?
A férjemet imádom, nagyon jó hozzám, szeret és tisztel - jézusom, legalább ne hazudj már magadnak.
A férjed egy f.rok - röviden.
Építő jellegű válasz: elválsz a nagy csecsemőtől, és akkor legalább az ő hisztijét nem kell elviselni.
Vagy nyelsz.
A férjem elvárja, hogy kiszolgáljam mint a gyerek előtt - iért is kellett szülni egy ilyen embernek?
Amúgy mit vártál? Hiszen eddig is a segge alá toltál mindent, miért hitted, hogy majd a gyerek után ez más lesz? Jézusom... :D
Én kettőt szültem, kis különbséggel. Én nem szenvedtem.
De én gyüjtögettem a gyerekek elött, hogy legalább az első 2 évüket kiélvezzem, ne szoruljak rá plusz munkára ott. Eszembe nem lett volna dolgozni ez idő alatt.
Emellett a férjem felnőtt. Nem egy csecsemő, akit ki kell szolgálnom.
Részt vesz a gyereknevelésben is, házimunkában is.
A férjemet úgy nevelték, hogy anyukája is mindent az apja meg a gyerekek elé rakott. Sikeres vállalkozó, munkamániás, arra fókuszál. Nekem nem az anyagiak miatt kellett elmennem dolgoznom hanem mert imádom a munkám és tudom itthonról is csinálni. Van most ott is egy stresszes időszak az év végi hajtás miatt, de ezt leszámítva amiatt mentem vissza korán, hogy ne törjön ketté a karrierem és ne fáuljak be itthon.
Az első válaszolónak a válaszom annyi lenne, hogy azt érzed, hogy valaki szeret. Ahogy beszél veled, ahogy viszonyul hozzád, mindenben. Sajnos neki a gyerek ellátása meg a házimunka nem az erősségei.
"A férjemet úgy nevelték, hogy anyukája is mindent az apja meg a gyerekek elé rakott"
És? Ez a felállás be van betonozva, amin nem lehet változtatni? Párszor nem teszed elé a reggelit, hidd el, meg fogja találni a felvágottat és a kenyeret.
Ha van pénzetek, mi a francért nem hívsz egy kertészt (vagy nyugdíjas bácsit), aki összerendezi a kertet?
A babának keress bölcsit, te menj vissza dolgozni, és időnként - bébiszitterrel bízva a kicsit - mozduljatok ki kettesben. Nem kell minden terhet neked cipelni egyedül.
"az anyukám azonnal belém kötött, hogy "nem másnak szültem a gyereket és ne nevelje más"
Nem váltál le anyádról érzelmileg, ez a gond. Nem kell engedélyt kérni az anyádtól. Bejeleneted - sőt, be sem kell jelentened -, hogy eztán hétfőn és csütörtökön a gyerkőcre a Julcsi vigyáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!