Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is ennyire megszenvedi az...

Más is ennyire megszenvedi az anyaságot?

Figyelt kérdés
Szültem egy gyermeket 10 hónapja és azóta azt érzem, hogy romokban van az életem. A gyerekkel folyamatosan én törődöm, a férjem csak akkor csinál bármit is ha rászólok. Néha felkel megetetni de látom, hogy neki teher és nagyon idegesíti néha, pedig ő akart jobban gyereket vállalni. Dolgozom is mellette itthonról, emellett pedig én csinálok minden házimunkát. A férjem elvárja, hogy kiszolgáljam mint a gyerek előtt, én pakolom el a ruháit, várja, hogy reggelit csináljak és vacsorát is. Őt is ugyanúgy kell etetnem mint a gyereket, magának egy szendvicset nem kenne. Mellette vannak állataink, velük is csak én törődöm, a kertet is egyedül csinálom. Azt érzem, hogy vannak napok, amikor egyszerűen utálom az életem, hogy két percem nincs magamra. Nem tudok semmi olyan dolgot csinálni ami "énidő" lenne, hanem folyton itthon kell megfelelnem. A gyerek nagyon eleven és az idegeimre megy, mellette a munkahelyi stressz és az itthoni dolgok. Hétvégente néha a nagyszülők segítenek de már sokszor érzékeltetik, hogy sok nekik a gyerek és idegesíti őket. Sokat sírok ha egyedül vagyok, legszívesebben visszacsinálnám az életem oda, amilyen a gyerekvállalás előtt volt. Nem tesz ebben a formában boldoggá az anyaság, alig telik az idő. Sajnos sehova se tudunk menni, folyton a négy fal között vagyunk mert szégyellem ha ordít a gyerek, előtte pedig sokat utaztunk. A férjemet imádom, nagyon jó hozzám, szeret és tisztel, csak neki is sok szerintem ez a helyzet. Más is van/volt ilyen helyzetben? Kinek mi volt a megoldás? Légyszi ne kövezzetek meg, építő jellegű dolgokat várnék.

okt. 21. 10:59
1 2 3 4 5 6 7
 1/67 anonim ***** válasza:
96%
Miből gondolod, hogy a férjed imád és miben nyilvànul meg, hogy jó hozzád és tisztel, ha arra nem képes, hogy csináljon magának enni?
okt. 21. 11:02
 2/67 anonim ***** válasza:
98%

A férjemet imádom, nagyon jó hozzám, szeret és tisztel - jézusom, legalább ne hazudj már magadnak.

A férjed egy f.rok - röviden.

Építő jellegű válasz: elválsz a nagy csecsemőtől, és akkor legalább az ő hisztijét nem kell elviselni.

Vagy nyelsz.

okt. 21. 11:06
 3/67 anonim ***** válasza:
98%

A férjem elvárja, hogy kiszolgáljam mint a gyerek előtt - iért is kellett szülni egy ilyen embernek?

Amúgy mit vártál? Hiszen eddig is a segge alá toltál mindent, miért hitted, hogy majd a gyerek után ez más lesz? Jézusom... :D

okt. 21. 11:08
 4/67 anonim ***** válasza:
96%

Én kettőt szültem, kis különbséggel. Én nem szenvedtem.

De én gyüjtögettem a gyerekek elött, hogy legalább az első 2 évüket kiélvezzem, ne szoruljak rá plusz munkára ott. Eszembe nem lett volna dolgozni ez idő alatt.

Emellett a férjem felnőtt. Nem egy csecsemő, akit ki kell szolgálnom.

Részt vesz a gyereknevelésben is, házimunkában is.

okt. 21. 11:10
 5/67 A kérdező kommentje:

A férjemet úgy nevelték, hogy anyukája is mindent az apja meg a gyerekek elé rakott. Sikeres vállalkozó, munkamániás, arra fókuszál. Nekem nem az anyagiak miatt kellett elmennem dolgoznom hanem mert imádom a munkám és tudom itthonról is csinálni. Van most ott is egy stresszes időszak az év végi hajtás miatt, de ezt leszámítva amiatt mentem vissza korán, hogy ne törjön ketté a karrierem és ne fáuljak be itthon.

Az első válaszolónak a válaszom annyi lenne, hogy azt érzed, hogy valaki szeret. Ahogy beszél veled, ahogy viszonyul hozzád, mindenben. Sajnos neki a gyerek ellátása meg a házimunka nem az erősségei.

okt. 21. 11:16
 6/67 anonim ***** válasza:
90%
Az én férjem nem nagyon alkalmas otthon semmire. Inkább meg se kérem, hogy csináljon meg valamit mert több kárt okoz, mint hasznot. Cserébe viszont jó sok pénzt keres, hívok mást aki megcsinálja a háztartásban a javításokat. De soha az életben nem csináltam neki szendvicset és a kaját se melegitem fel neki (maximum családi ebéd alkalmával). Ott a kaja, ott a mikro, csinálja meg. Te kapattad el, de nagyon. Megmondod neki reggel: ott a kenyér vágjon magának, kenje meg, rakjon rá valamit, nem egy bonyolult dolog. Nehogy már te a baba mellől még ezzel is foglalkozzal.
okt. 21. 11:20
 7/67 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os! Igen, ma reggel betelt a pohár. Leült, várta a reggelit. Elmondtam neki, hogy nem csinálok, oldja meg. Azt se értem, hogy minek jár haza minden délben ebédelni. Erre az a válasz, hogy mert az én főztömet szereti. Pedig azt is meg tudná oldani a munkahelye közelében. Ő is sok pénzt keres, megteremtett mindent a családjának, rendes körülmények között élünk és sokat utaztunk. Viszont én imádtam a munkám, emiatt mentem vissza hamar dolgozni.
okt. 21. 11:24
 8/67 anonim ***** válasza:
90%

"A férjemet úgy nevelték, hogy anyukája is mindent az apja meg a gyerekek elé rakott"

És? Ez a felállás be van betonozva, amin nem lehet változtatni? Párszor nem teszed elé a reggelit, hidd el, meg fogja találni a felvágottat és a kenyeret.

Ha van pénzetek, mi a francért nem hívsz egy kertészt (vagy nyugdíjas bácsit), aki összerendezi a kertet?

A babának keress bölcsit, te menj vissza dolgozni, és időnként - bébiszitterrel bízva a kicsit - mozduljatok ki kettesben. Nem kell minden terhet neked cipelni egyedül.

okt. 21. 11:25
 9/67 A kérdező kommentje:
8-as válaszoló. Igen, a babyszitter volt az agyamban nekem is, legalább heti 2 napot 2 órában jó lenne a szabadság. Ilyenkor tudnék picit egyedül időt töltetni és esetleg lenne egy hobbim. Ahogy ezt felhoztam, az anyukám azonnal belém kötött, hogy "nem másnak szültem a gyereket és ne nevelje más". Sajnos így nem mertem ezt se meglépni pedig nagyon kellene.
okt. 21. 11:28
 10/67 anonim ***** válasza:
91%

"az anyukám azonnal belém kötött, hogy "nem másnak szültem a gyereket és ne nevelje más"

Nem váltál le anyádról érzelmileg, ez a gond. Nem kell engedélyt kérni az anyádtól. Bejeleneted - sőt, be sem kell jelentened -, hogy eztán hétfőn és csütörtökön a gyerkőcre a Julcsi vigyáz.

okt. 21. 11:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!