Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is ennyire megszenvedi az...

Más is ennyire megszenvedi az anyaságot?

Figyelt kérdés
Szültem egy gyermeket 10 hónapja és azóta azt érzem, hogy romokban van az életem. A gyerekkel folyamatosan én törődöm, a férjem csak akkor csinál bármit is ha rászólok. Néha felkel megetetni de látom, hogy neki teher és nagyon idegesíti néha, pedig ő akart jobban gyereket vállalni. Dolgozom is mellette itthonról, emellett pedig én csinálok minden házimunkát. A férjem elvárja, hogy kiszolgáljam mint a gyerek előtt, én pakolom el a ruháit, várja, hogy reggelit csináljak és vacsorát is. Őt is ugyanúgy kell etetnem mint a gyereket, magának egy szendvicset nem kenne. Mellette vannak állataink, velük is csak én törődöm, a kertet is egyedül csinálom. Azt érzem, hogy vannak napok, amikor egyszerűen utálom az életem, hogy két percem nincs magamra. Nem tudok semmi olyan dolgot csinálni ami "énidő" lenne, hanem folyton itthon kell megfelelnem. A gyerek nagyon eleven és az idegeimre megy, mellette a munkahelyi stressz és az itthoni dolgok. Hétvégente néha a nagyszülők segítenek de már sokszor érzékeltetik, hogy sok nekik a gyerek és idegesíti őket. Sokat sírok ha egyedül vagyok, legszívesebben visszacsinálnám az életem oda, amilyen a gyerekvállalás előtt volt. Nem tesz ebben a formában boldoggá az anyaság, alig telik az idő. Sajnos sehova se tudunk menni, folyton a négy fal között vagyunk mert szégyellem ha ordít a gyerek, előtte pedig sokat utaztunk. A férjemet imádom, nagyon jó hozzám, szeret és tisztel, csak neki is sok szerintem ez a helyzet. Más is van/volt ilyen helyzetben? Kinek mi volt a megoldás? Légyszi ne kövezzetek meg, építő jellegű dolgokat várnék.

okt. 21. 10:59
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
93%
És ha nem kensz szendvicset a férjednek akkor éhen hal vagy mit csinál?
okt. 21. 11:38
 12/67 anonim ***** válasza:
93%
Ö, drága.. A férjed nem szeret és főleg nem tisztel. Aki szereti, becsüli a feleségét az nem hagyja hogy a nő egyedül csináljon mindent teljesen kimeruljon, hanem osztozik be a teendők én, lesi a kívánságait, hogy mi esne neki jól, közös programokat szervez, kényezteti. Ezt jó lenne ha belatnad. Ha nem tud főzni tanuljon meg. Az még hogy egy ilyen feregrol így beszélsz, a gyerekedrol meg gusztustalan formában azt mutatja, hogy mentálisan meg az önértékeléseddel nagyon nem vagy rendben. Én a te helyedben a gyerekemet valasztanam6es vele mennék ide-oda és felernem ésszel, hogy egy gyerek szokott sírni, attól meglehet vele menni, főleg hogy megszokta szörnyű lehet szegénynek két ilyen szülővel, nem ő kérte, hogy megszulessen. Ajánlanám neked a pszichológust, mert nagyon nem vagy fejben rendben.
okt. 21. 11:43
 13/67 anonim ***** válasza:
95%

"A férjemet imádom, nagyon jó hozzám, szeret és tisztel" - nekem is egyből itt ugrott fel a szemöldököm, hogy hát előtte épp azt fejtegetted, hogy mennyire NEM tisztel és mennyire NEM jó hozzád.

"azt érzed, hogy valaki szeret" - nem, te nem ezt érzed. Az nem szeretet, ha sz*rban hagyjuk a másikat, pedig ő pontosan ezt teszi. Neki egy "kirakatcsalád" kell, amit lehet mutogatni a társadalomnak, de ő ebben EGYÁLTALÁN NEM akar SEMMILYEN szinten részt venni, mindennek a "működtetése" a te feladatod. Ez akkor sem lenne rendben, ha nem lenne gyereketek.

Mindent összevetve nyilyánvalóan ott kellene hagynod, akkor "csak" egygyermekes anyuka lennél, azzal sokkal jobban elbírnál egyedül is, mint kettővel. De nem fogod otthagyni, mert abban az álomvilágban ringatod magad, hogy ti "szeretitek" egymást, és ez egy "jó" házasság, pedig szimpla rabszolga vagy, ez az igazság.

Ha pedig heti 2x2 órában (ami szinte semmi, de neked mégis jól jöhet) vagy akárhány órában babysittert akarsz fogadni, akkor tedd meg, ha anyagilag belefér, anyádnak sincs semmi köze hozzá, ahogy másnak sem.

okt. 21. 11:45
 14/67 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lenne a ferjed meg pluszban, nem lenne kevesebb munkad? ;)
okt. 21. 11:47
 15/67 anonim ***** válasza:
100%
És a nagy pénzes femiliben nem merült fel eddig, hogy te nem tudsz egy fenékkel három lovat megülni? Oké, hogy tudNÁL otthonról dolgozni, de nem egy csecsemő mellől. És aput is kiszolgálhatnád éppen, ha nem vernyákolnának a bébiszitter ellen.
okt. 21. 11:52
 16/67 anonim ***** válasza:
98%

"legszívesebben visszacsinálnám az életem oda, amilyen a gyerekvállalás előtt volt."

A gyerek előtt sem volt jó életed, ugyanúgy ugráltál az életképtelen férjednek. Nem is értem ilyen nyomorultnak minek szültél egyáltalán.

okt. 21. 12:07
 17/67 anonim ***** válasza:
100%

"nagyon jó hozzám, szeret és tisztel" Persze, és ezt úgy mutatja ki, hogy elvárja, hogy mindenben kiszolgáld, és nyugodtan elnézi, hogy te beledöglesz (lelkileg és idegileg legalábbis) a sok feladatba. Az nem emntség, hogy úgy nevelték, hogy ez a normális neki: egy értelmes felnőtt ember fel képes fogni, ha valakinek túl sok a rá háruló teher, és ha szereti és tiszteli az illetőt, aki történetesen a saját felesége, akkor SEGÍT neki.

Neked nem az anyasággal, hanem a terhel összességével van elsősorban gondod.

megoldás azon kívül, hogy a férjednek kicsit jobb belátásre kell térnie, az, hogy - mivel írod, hoyg anyagilag jól álltok - segítséget fogadtok fel. Nem feltétlenül csak bébiszitterre, hanem például bejárónőre is gondolok.

okt. 21. 12:11
 18/67 anonim ***** válasza:
93%

Persze, hogy megszenvedi, csak előadja a csillámpöcspónit a faszbukon.

Kötelezővé tenném tudatni minden nővel, hogy mivel jár az álom babázás.

A plakátkiállításon volt egy ilyen, és annyira igaz volt minden mondata.

Mivel vissza már nem lehet csinálni, ezért legalább egy szittert fogadj fel.

Anyád meg szégyellje magát, ahelyett, hogy támogatna még belédrug.

Én a helyedben nem osztanám meg vele a gondjaimat, a megoldási lehetőségeket főleg nem.

A férjed is fura bogár, ha már annyira akarta azt a babát, lehetett volna annyi esze, hogy jobban átgondolja ndm fogod bírni őt is csecsemőként gondozni.

okt. 21. 12:15
 19/67 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de te tehetsz erről. Folyamatosan elé rakod a kaját, megszokja. Abba kell hagyni, ennyi, nem fog éhen halni, mert nem egy kisbaba hanem felnőtt ember. Akarsz hívni egy baby sittert. De anyád azt mondja nem szabad? Kit érdekel a véleménye? Felnőtt enber vagy te is, állj ki magadért! Akit ennyire lehet szivatni, mint téged azt meg is fogják szivatni. Neked kellene változtatni a hozzáállásodon.
okt. 21. 12:19
 20/67 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Ma felhívom a babysittert és csinálok egy heti rendet, hogy mikor jöjjön és anyámnak nem szólok róla. Végülis igen, ez a mi életünk, így mi mondjuk meg, hogy kire és mikor bízzuk a gyereket. A férjem ma ha hazajön komolyan elbeszélgetek vele is, lefektetem az új szabályokat, van neki is keze, hogy elpakoljon maga utáb vagy ennivalót csináljon. Kelleni fog a segítség a kert rendezésére is, azt is meg fogom oldani. Komolyan, átestünk a ló túloldalára és azt hiszi mindenki, hogy itt minden terhet én tudok cipelni, pedig ebbe így beleroskadok hosszú távon. I
okt. 21. 12:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!