Más is ennyire megszenvedi az anyaságot?
"A férjemet imádom, nagyon jó hozzám, szeret és tisztel" - nekem is egyből itt ugrott fel a szemöldököm, hogy hát előtte épp azt fejtegetted, hogy mennyire NEM tisztel és mennyire NEM jó hozzád.
"azt érzed, hogy valaki szeret" - nem, te nem ezt érzed. Az nem szeretet, ha sz*rban hagyjuk a másikat, pedig ő pontosan ezt teszi. Neki egy "kirakatcsalád" kell, amit lehet mutogatni a társadalomnak, de ő ebben EGYÁLTALÁN NEM akar SEMMILYEN szinten részt venni, mindennek a "működtetése" a te feladatod. Ez akkor sem lenne rendben, ha nem lenne gyereketek.
Mindent összevetve nyilyánvalóan ott kellene hagynod, akkor "csak" egygyermekes anyuka lennél, azzal sokkal jobban elbírnál egyedül is, mint kettővel. De nem fogod otthagyni, mert abban az álomvilágban ringatod magad, hogy ti "szeretitek" egymást, és ez egy "jó" házasság, pedig szimpla rabszolga vagy, ez az igazság.
Ha pedig heti 2x2 órában (ami szinte semmi, de neked mégis jól jöhet) vagy akárhány órában babysittert akarsz fogadni, akkor tedd meg, ha anyagilag belefér, anyádnak sincs semmi köze hozzá, ahogy másnak sem.
"legszívesebben visszacsinálnám az életem oda, amilyen a gyerekvállalás előtt volt."
A gyerek előtt sem volt jó életed, ugyanúgy ugráltál az életképtelen férjednek. Nem is értem ilyen nyomorultnak minek szültél egyáltalán.
"nagyon jó hozzám, szeret és tisztel" Persze, és ezt úgy mutatja ki, hogy elvárja, hogy mindenben kiszolgáld, és nyugodtan elnézi, hogy te beledöglesz (lelkileg és idegileg legalábbis) a sok feladatba. Az nem emntség, hogy úgy nevelték, hogy ez a normális neki: egy értelmes felnőtt ember fel képes fogni, ha valakinek túl sok a rá háruló teher, és ha szereti és tiszteli az illetőt, aki történetesen a saját felesége, akkor SEGÍT neki.
Neked nem az anyasággal, hanem a terhel összességével van elsősorban gondod.
megoldás azon kívül, hogy a férjednek kicsit jobb belátásre kell térnie, az, hogy - mivel írod, hoyg anyagilag jól álltok - segítséget fogadtok fel. Nem feltétlenül csak bébiszitterre, hanem például bejárónőre is gondolok.
Persze, hogy megszenvedi, csak előadja a csillámpöcspónit a faszbukon.
Kötelezővé tenném tudatni minden nővel, hogy mivel jár az álom babázás.
A plakátkiállításon volt egy ilyen, és annyira igaz volt minden mondata.
Mivel vissza már nem lehet csinálni, ezért legalább egy szittert fogadj fel.
Anyád meg szégyellje magát, ahelyett, hogy támogatna még belédrug.
Én a helyedben nem osztanám meg vele a gondjaimat, a megoldási lehetőségeket főleg nem.
A férjed is fura bogár, ha már annyira akarta azt a babát, lehetett volna annyi esze, hogy jobban átgondolja ndm fogod bírni őt is csecsemőként gondozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!