Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek nem a vágyott nemű...

Akinek nem a vágyott nemű gyereke született, hogy alakult a későbbiekben?

Figyelt kérdés

Tudom, volt már ilyen kérdés.

Tudom, hogy más mindent megadna egy gyerekért, akármilyen nemű is.

Tudom az a lényeg hogy egészséges legyen, akinek beteg, az elküld a fenébe(jogosan).

Le leszek sz@ranyàzva, azt is tudom. Annak is érzem magam.

Egész életemben egy bizonyos nemű gyerekre vágytam, nemsokára születik a babám, és persze a másik nemet képviseli. Direkt nem írom hogy mit szerettem volna, és mi lesz, lényegtelen a kérdés szempontjából.

És annyira félek, hogy nem fogom tudni úgy szeretni, ahogyan kellene. Ja, igen attól is, hogy majd a sors/jóisten, ki miben hisz, majd jól megbüntet, és valami baja lesz, amiért ilyen rohadék vagyok.

Az az érdekes, hogy úgy volt, talán nem is lehet gyerekem, aztán csak összejött, veszélyeztetett terhes is voltam, mindent megtettem és teszek érte, és nem tudok neki teljes szívvel örülni...

Van, amikor kicsit jobban rá tudok hangolódni, meg persze cukik az ilyen nemű babák, gyerekek is, de valahogy olyan hiányérzet van bennem.(nem lesz testvére, ez szinte biztos).

Igazából nem is tudom, csak jól esett kiírni magamból. Remélem, hogy ha megszületik, akkor azért normalizálódik ez bennem.

okt. 13. 19:35
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
50%

"Egy éves lesz hamarosan a gyerekem, és elképesztő büszkeség tölt el, hogy fiam van, és ez egy egészen különleges, mély kapcsolat, és szeretet, aki nem élte még át, annak úgyse lehet elmagyarázni."

Tehát ha lányod lenne, akkor nem lennél büszke rá? És mitől különlegesebb és mélyebb a kapcsolat? 1 éves, még beszélni sem tud.

okt. 13. 23:10
 22/32 anonim ***** válasza:
86%
Nekem 2 fiam van, mindig is akartam egy kislányt (nem tervezünk több gyereket). Mikor megtudtam, hogy a 2.is fiú, az szíven ütött, 2 este pityeregtem is, de aztán egyre enyhült ez a hianyerzet, most 7 hónapos, és a születése óta egyáltalán nincs hianyerzetem. Sőt, örülök hogy fiú lett, mert ha lány lenne, akkor eleve lettek volna felé tudatalatti elvarasaim - mert gyermekkorom óta elképzeltem, hogy milyen lesz egy kislánnyal, ami persze egyáltalán nem kéne hogy fedje a valóságot, és akkor nagyot lehet "csalódni", amiről nem tehet a gyerek, de nagyon megszivja, még ha a szülei próbálják is nem érzékeltetni vele, de szerintem akkor is érzi, hogy nem olyan "amilyennek szerették volna".
okt. 13. 23:12
 23/32 anonim ***** válasza:
65%
Én is szerettem volna lányos anyuka lenni, erre született 2 kisfiam. Imádom őket, ők a mindeneim, már amikor megszülettek elmúlt a csalódottságom. Most várom a harmadikat (9 hetes vagyok) és persze, nagyon szeretném, ha végre kislány lenne, biztosan csalódott leszek egy kicsit,hogy ha ő is fiú lesz, de nem fogom ettől kevésbé szeretni. Majd meggyászolom A nem létező lányomat, mivel több gyereket már nem szeretnénk. Soha nem éreztetem a fiaimmal, hogy igazából én lányokat szerettem volna. Hidd el, ha benned van a szeretet, akkor nem fog érdekelni, hogy milyen nemű a gyerek, ugyanúgy szeretni fogod, mintha a másik nemű gyereked született volna. Viszont, ha ez miatt valaki nem szereti a gyerekét, az számomra elítelendő, mert szerencsétlen gyerek nem tehet róla, hogy ő fiúnak született lány helyett.
okt. 13. 23:32
 24/32 anonim ***** válasza:
54%

Barátnőm sírt, amikor kiderült, hogy kisfia lesz. Ő mindig kislányt akart, mert milyen jó csajos programokat csinálnak majd, meg sok szép frizurát stb, stb.

Februárban szült és imádja a kisfiát.

okt. 13. 23:50
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Egész életemben azt hittem, hogy fiút akarok, kislány lett. Amikor kiderült a neme, átprogramoztam magam mert annyira hót mindegy volt amúgy, ott volt, egészséges volt, az enyém volt, eszembe sem jutott többet ez a fiú dolog. A másodiknál meg már úgy voltam vele, hogy mit kezdjek egy fiúval? Lányom már van, de mi lesz, ha fiú lesz? Fiú lett. Imádom mindkettőt és amikor már ott van, az anyukája vagy, teljesen mindegy hogy milyen nemű babára vágytál.
okt. 14. 01:49
 26/32 anonim ***** válasza:
50%
Az ilyen ne szüljön. Mindenképpen megszívja a nem vágyott nemü gyerek. Főleg ha születik a másik nemből is.
okt. 14. 03:59
 27/32 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem teljesen normális, ha egy kisebb fokú csalódottságot érez az ember, mert nem az elképzelt nemű gyermeke lett. Akkor káros, ha kihat a gyermekkel való kapcsolatra és folyton a hiányerzeten kattog az ember és nem azon ami van.

Én mindig arra vágytam legyen egy lány és egy fiú gyermekem. Végül csak egy lett és míg nem tudtuk a nemét én kislanyra vágytam. Megtudtuk fiú. Kb két napig csalódott voltam és azután átkattant, hogy de idióta vagyok annak kéne örülnöm, hogy ő van. Már elmúlt egy éves és annyira szeretem, hogy azt fokozni nem lehet. Már nem zavar, hogy nem lesz lányom nem hiányzik.

okt. 14. 07:33
 28/32 anonim ***** válasza:
83%

Én is fiús voltam világ életemben. El sem tudtam képzelni, hogy lányom legyen.

Mikor a 17.héten közölték, hogy lány, sokkot kaptam. Sírva hívtam a férjemet. Neki az első kérdése, sosem felejtem el: Ezen még lehet változtatni?

Végül ez a sokk kb 1 hétig tartott.

Mikor megszületett, szerelem volt első látásra. Apjának is, nekem is.

Most 3 éves. Imádjuk, nem cserélnénk el 5 fiúra sem.

(és az ijedelmeimmel ellentétben tudok hajat fonni, rózsaszín ruhát venni, babázni vele)

okt. 14. 07:47
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
21# de, akkor is a világ legbüszkébb és legboldogabb embere lennék, ha lányom lenne, és másodjára is mindegy lesz a gyerek neme. Biztos a lányommal is különleges és mely kapcsolatom lenne, csak az másképp. Véleményem szerint mindkét nemű gyermek csodálatos, és az anya-gyermek kapcsolat is az, ha az anya azzá teszi, de tény, hogy másképp. Bennem sehogysem lenne hiányérzet, akkor se, ha lányom lenne, és így se, hogy fiam van, mert nekem gyerek kellett, nem kis herceg/kis hercegnő, és az adott szituációt maxolom ki, azt élvezem :)
okt. 14. 08:27
 30/32 anonim ***** válasza:
83%

Én világéletemben kifejezetten féltem attól, hogy fiam legyen. Csakis kislányt tudtam magamnak elképzelni. Kamaszkoromban egy naplót is teleírtam, hogy majd milyen lesz a kislányom, miket fogunk csinálni. Szóval idealizáltam rendesen.

Mondanom sem kell, hogy 2 fiam van, nem lesz több gyerekünk. Mindkettőnél volt pillanatnyi csalodottság. A kicsi most 2 éves. Hidd el, rengetegszer feltettem mar magamnak a kérdést, megvizsgáltam az érzéseimet minden oldalról, mert nem akarok hazudni magamnak, de mindig csak az az eredmény, hogy SEMMI, NULLA hiányérzetem van. Ugyanis nekem a gyerekeim a gyerekeim, én csakis őket akarom, őket szeretem, senki mást, semmiféle random kislányt nem tudok helyettük elképzelni, az "anya-lanya" dolgok se érdekelnek már. Hogy felnőttkorukban mi lesz, az meg nem érdekes, mert ha lányom lenne, akkoris engedném, hogy a saját életét élje, nem csimpaszkodnék rá, hogy mindenképpen játssza a barinőmet, meg hogy én nagymama akarok lenni. Szóval ilyen szempontból sem erdekel már. Hidd el, ha belejössz, és ha alapvetően rendben van a mentális egészséged, akkornem fog érdekelni a téma egy idő után.

okt. 14. 10:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!