Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen szempontok szerint...

Milyen szempontok szerint választottál nevet a gyerekednek?

Figyelt kérdés
És végül mi lett a név, mi felelt meg ezeknek a leginkább?

szept. 23. 11:45
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Fontos volt, hogy ne legyen a családban ilyen nevű, ne legyen tömegnév, de nagyon extra sem.

Elsőnél jöttek az ötletek, de egy sem volt úgy az igazi.

6-7.hónapnál jártam, mikor eszembe jutott a Noémi.

Megkérdeztem az exem, mit szól hozzá. Tetszett neki, így ez eldőlt, Noémi Éva lett a neve (utóbbi anyukám után.)

Másodiknál fiúnév maradt volna ugyanaz, amit az elsőnél akartam, lányneveket nézegettem a neten, mikor ráakadtam. Azt se tudtam előtte, hogy anyakönyvezhető, de első látásra megfogott, férjemnek is megfelelt, így lett Tamina.

Harmadiknál hamar kiderült, ő is kislány. Akartam tartani a 3 szótagot. Az általam favorizált nevet akkor a férjem leszavazta. Találtam egy hasonlót, amiben kiegyeztünk, ő Mirella lett.

Most úton a fiú, Richárd Márk lesz.

Az ok, hogy 15 éve az elsőnél is a Richárdot adtam volna. Az már mellékes, hogy így hívják az apját, mert őt akkor még nem is ismertem.

De hogy ne legyen pontosan egyforma, megbeszéltük, hogy mindenképp kell második név.

(Úgy 10 éve álmodtam, hogy született egy fiam, akit Márknak hívtak, és ezt évekkel később sem tudtam elfelejteni. Szerencsére még nem foglalt, így erre esett a választás.)

szept. 24. 20:22
 22/23 anonim ***** válasza:
#20 vagyok, Dániel lett
szept. 25. 00:22
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
A mi gyerekeinknek kettő neve van. Az első különlegesebb, ritkább, a második elterjedtebb. Vallásosak vagyunk, katolikus keresztények. Kizárólag Bibliai, illetve szentek neveiben gondolkodtunk. A lányuk első neve Miriam, a kisfiunké pedig Jordán. Ezek elsőre megtetszettek mindkettőnknek. Soha senki nem csúfolta a gyerekeket érte. A kortársai főleg nem.
szept. 28. 18:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!