Milyen szempontok szerint választottál nevet a gyerekednek?
Fontos volt, hogy ne legyen a családban ilyen nevű, ne legyen tömegnév, de nagyon extra sem.
Elsőnél jöttek az ötletek, de egy sem volt úgy az igazi.
6-7.hónapnál jártam, mikor eszembe jutott a Noémi.
Megkérdeztem az exem, mit szól hozzá. Tetszett neki, így ez eldőlt, Noémi Éva lett a neve (utóbbi anyukám után.)
Másodiknál fiúnév maradt volna ugyanaz, amit az elsőnél akartam, lányneveket nézegettem a neten, mikor ráakadtam. Azt se tudtam előtte, hogy anyakönyvezhető, de első látásra megfogott, férjemnek is megfelelt, így lett Tamina.
Harmadiknál hamar kiderült, ő is kislány. Akartam tartani a 3 szótagot. Az általam favorizált nevet akkor a férjem leszavazta. Találtam egy hasonlót, amiben kiegyeztünk, ő Mirella lett.
Most úton a fiú, Richárd Márk lesz.
Az ok, hogy 15 éve az elsőnél is a Richárdot adtam volna. Az már mellékes, hogy így hívják az apját, mert őt akkor még nem is ismertem.
De hogy ne legyen pontosan egyforma, megbeszéltük, hogy mindenképp kell második név.
(Úgy 10 éve álmodtam, hogy született egy fiam, akit Márknak hívtak, és ezt évekkel később sem tudtam elfelejteni. Szerencsére még nem foglalt, így erre esett a választás.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!