Milyen szempontok szerint választottál nevet a gyerekednek?
Olyant akartunk, ami nincs a családban; mindkettőnknek tetszik; illik a vezetéknévhez és azért nem túl gyakori.
Kinga lett a lányunk (se oviban, se suliban, se baráti körben nem volt egy sem, pedig már 25 felett jár a lány)
1. (és legfontosabb) a férjemnek is és nekem is tetsszen.
2. nemzetközi legyen (mármint, hogy itthon is megállja a helyét, de gondolván a globalizációra, ha esetleg külföldre sodorja az élet, akkor se legyen semmi baja a nevével, mert pl nem tudják kiejteni vagy betűkben nem jó, mint pl egy Zsuzsa meg ilyenek)
3. ne legyen kirívó. Különleges nem a neve alapján lesz valaki, ha viszont felnőttként sem tudja kiejteni meg 100x kell ismételnie magát a kormányablakban, akkor azért ott valamit elcsesztünk.
Nagyjából ezeket gondoltuk végig. Így lett az egyik lányunk Olívia, a másik Julianna. Az nem különösebben foglalkoztatott, hogy testvérekként "összeillő" neveik legyenek, és őszintén az sem érdekelt soha, hogy hány száz másiknak van ugyanez a neve. Nem kirívó, nem kapja fel a fejét rá senki, de azért nem is annyira kommersz, hogy csak születési dátummal és anyja nevével tudja magát azonosítani.
Legyen egyértelmű, hogy fiú vagy lány, ne legyen tucat és külföldön is ki lehessen mondani.
Ervin lett.
Nyilván szempont volt az is, hogy tetszen mindkettőnknek és jól hangozzon a vezetéknévvel, de azt gondolom, ez az alap
A fiunk neve már kb a 3.randinkon el lett döntve. Holott még azt sem tudtam, akarok-e egyáltalán folytatást :D
Férjemnek volt egy gyerekkori kedvenc meséje, a kis Bence. Ott megtetszett neki a Bence név. Nekem pedig volt egy gyerekkori nagyon jó barátom, ő is Bence volt. Megismerkedésünk elött 1 évvel halt meg. A temetésén megfogadtam, ha fiam lesz, Bence lesz.
Így Bence lett.
A kicsinél nehezebb volt a döntés. Mindenképp magyaros nevet akartam, ami nincs 100 az ismerősi körben. Lehessen becézni, megállja a helyét gyereknek is, felnőttnek is.
Férjem a Noémit dobta be én pedig a Viktóriát.
Végül a kórházba indulásnál férjem mondta a "hasamnak", hamar gyere ki Viki, ne szenvedtesd anyát.
Így a Viktória "nyert"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!