Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen szempontok szerint...

Milyen szempontok szerint választottál nevet a gyerekednek?

Figyelt kérdés
És végül mi lett a név, mi felelt meg ezeknek a leginkább?

szept. 23. 11:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%
Annyi volt a szempont, hogy tetszen, passzoljon a férjem vezetéknevéhez, mert az elég ritka, és ne legyen csilicsáré divatnév. Zsófia lett.
szept. 23. 15:11
 12/23 anonim ***** válasza:
50%

Mi a ferjemmel megbeszeltuk, hogy exek neveit kizarjuk. Tucatneveket sem akartunk, es mivel mindkettonk vezeteknevet megkapta, ami harom szotagu, igy mindenkeppen valami rovid nevre gondoltunk.

Miutan kiderult, hogy lanyunk lesz, a ferjem bedobott egyet, egy regi baratja hugat hivjak igy. Nekem is megtetszett. En sosem hallottam errol a nevrol, nincs egyetlen ismerosom, akit igy hivnanak. Ditta lett a kislanyunk neve.

szept. 23. 15:11
 13/23 anonim ***** válasza:
61%

Nikolasz lett

Mert nekem a kulonleges nevek tetszenek :)

szept. 23. 15:16
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőnknek tetsző, hosszabb, magyar nevet kerestünk, ami nincs a közvetlen családban, szűkebb ismeretségi körben.
szept. 23. 15:24
 15/23 anonim ***** válasza:
74%

Tudom, le leszek pontozva, de mi a férjem nevet adtuk. A mi Sándorunk a hatodik a sorban, jelenleg négyen élnek ezzel a névvel egymást követve. A férjem szerette volna továbbvinni ezt a hagyományt, mert szerinte kedves dolog és én is így gondolom. Szeretem mindannyiukat, férfias, nem túl gyakori és jól becézhető. Nekem ezek voltak a szempontok illetve a jelentés.

Második neve is lett, hogy ne legyen teljesen azonos, annál az volt a lényeg, hogy rövid legyen és passzoljon. Máté lett. Ha nagyon nem tetszik neki, hogy ő a sokadik Sándor, használhatja azt is később akár.

szept. 23. 17:17
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettőnknek tetszen, itt esett ki a legtöbb, elég különböző nevek tetszettek nekünk.

Ne legyen a családban és a közvetlen baráti körben.

Ne legyen túl hosszú vagy bonyolult, mert a vezetéknevünk az, így is mindig betűzni kell.

Így lett a kisfiunk Marcell.

szept. 23. 19:04
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván az hogy mindkettőnknek tetszen. Rövid a vezetéknév, úgyhogy hosszabb nevet akartunk. Valami olyat, ami nem kirívó, de nem is túl gyakori. Johanna lett a lányunk.
szept. 23. 21:00
 18/23 anonim ***** válasza:

Rövid legyen, mert a vezetékneve kötőjeles, 8+5 betűs, ne legyen se túl extrém (űbermagyar, fonetikus külföldi, görögmitológiás stb.), se túl tucatnév (mondjuk amelyik az első 10-ben volt az elmúlt 5 évben).

Összes magyar fiú utónevet excelbe bedobtuk, férjem ízlésében megbízok, úgyhogy elrejtette a szerinte "csak a testemen keresztül" kategória neveket, ami megmaradt azt először ő, aztán én leválogattuk olyan szempont szerint, hogy "na ezt tényleg lehetne", a közös metszet kb. 60 név lett és aztán azon végigszaladtunk és közösen leválogattuk a legjobban tetszőket, ez kb. 10 darab volt és ebből lett Soma.

De igazából ez volt az első név, aminél mindketten megálltunk még a legelső szűrésnél, hogy ez milyen jó név... És valahogy mindig visszatértünk hozzá, hogy az milyen jó név. Aztán rájöttem, hogy a Minden egér szereti a sajtot mesejátékban így hívják a szürke egérfiút, aki okos, jó humorú, kedves, aranyos, és a mi kisfiunk is ilyen lesz (pont mint az apukája). :-P Egyelőre az látszik, hogy aranyos, a többi hamarosan ki fog derülni! :D

szept. 23. 21:23
 19/23 anonim ***** válasza:
Olyat akartunk, ami tetszik mindkettőnknek, passzol a vezeteknevhez. Gyerek és felnőtt számára is viselhető legyen. Nóra és Olívia lett :)
szept. 23. 21:40
 20/23 anonim ***** válasza:

- menjen a vezetéknévhez

- átlagos név legyen (mint Péter, Dávid, Eszter, Diána, stb, ami nem mostani divatos)

- ne legyen a családi és szűk ismerősi körben

szept. 24. 00:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!