A szuloszoban csak felem teszik kulon a romakat es a magyarokat? Miert kell ez?
2x voltam latogatoba szuloszoban, mindketszer lattam hogy kulon szobaban vannak a sotet boruek es a feher boruek.
Nem tudom miert kell ez.
Csak felem van ez igy vagy feletek is?
En roma vagyok de nem barna boru, viszont a ferjem igen es nem tudom hova fognak tenni.
Engem ez nagyon zavar.
Én nem voltam ilyen szerencsés, román cigány volt a szobatársam. Magyarul se tudott és becsődítette az egész pereputtyot, ki se merték rakni a szűrét. Ha a covid miatt nem szünették volna meg a fizetős szobát, biztos azt választom.
Gyermekklinikán is volt szerencsém kétszer is cigany szobatárshoz. Az egyik meglopott, a másik csak tarhálni akart.
3 különböző kórházban szültem, de se a szülőszobába, se a gyermekágyi szobába (ahol ugyebár szülés után tartózkodunk) nem jöhetett látogató.
Tény, nem volt roma szobatársam, ellenben látogatni voltam bent roma származású rokonomat (ugyanabban a kórházban, ahol én is szültem az egyik gyerekem), nem voltak elkülönítve.
Más:
Egyik babámmal pár napos korában bekerültünk kórházba.
Ott roma volt a szobatársam, 3 hetes babával.
Ez volt vele a legkisebb probléma... Az a 2-3 nap amúgy is maga volt a pokol, de ez még rontott az alaphelyzeten.
Lecci ne csinalj mar ugy,mintha nem tudnad, hogy az atlag cigany hogy viselkedik kerdezo.
Te lehet nem vagy atlag es ez becsulendo, az en legjobb baratnom is cigany szarmazasu, de abszolut kedves, rendes, normalis.
A tobbseg sajnos nem az es oriasiak lehetnek a kulturalis kulonbsegek, hat ezert vagyunk kulon szobaban. Nem mindenhol, de van ilyen.
Amugy latogatni nem is nagyon lehet bemenni osztalyra (szuloszobara vegkepp) szoval nem tudom hol voltal, de ez nem gyakori.
Általában igen, külön teszik.
Teljesen màr kultúra a kettő. Mikor a harmadik babámat szültem, 2 szobával arrébb volt egy roma anyuka, kész átjáróház volt, 10 percenként zaktallák a csecsemősöket, hogy mutassák meg a babát, az ablak alatt a parkolóban kiabáltak, énekeltek,ittak, szólt a zene a kocsiból. Sok látogatót fogadtak. Erre egy frissen szült anyukának és egy újszülöttnek semmi szüksége. Lehet a szobatárs szoptatna vagy pihenne, ott meg a család apraja/nagyja egymásnak adta a kilincset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!