Kispapa, kismama tasak, tudnatok nekem ottleteket illetve tippeket adni hogy hogyan segitsek majd a felesegemnek a szuloszobaban?
Itt a tasak társak lenne, vagy egy kis csomagot akarsz összeállítani mindenfélével?
Na en válaszolok így is úgy is 😊
Mi legyen nálad? Stopper képes telefon. A férjemnek mérnie kellett a fajasokat. Tehat töltő is. Nehogy lemerulj, mire megszületik a gyerek, aztan fuccs a képeknek. Ha olyan a kórház hogy lehet enni inni, akkor szensavmentes ásványvíz és izotonias ital. A férjemet külön elküldtek érte, mert elegge elhúzódó volt a szulesem. Infuziot is többször kaptam, hogy legyen erőm. Szőlőcukor. Zsebkendő. Magadnak ennivaló. Valami protein szelet vagy ilyesmi. Ha hosszú a szules jól jöhet. És magadnak is víz.
Amivel nekem a ferjem nagyon sokat segített hogy fogta a kezem. Beszélgettünk. Amikor hánytam (ez nagyon gyakori szülésnél, ne lepődj meg) akkor segített fogni a tálat meg megtorolte az arcom vizes ruhával. Amikor a labdan ültem, megtámasztott hatulrol. Amikor terdeltem és elmúlt a fajas segített felállni. Ilyesmik. Ami nagyon fontos, hogy BÁRMI történik te maradj nyugodt. Biztos nagyon nehéz a férjeknek végignézni, hogy szenvedünk, de ez ilyen. Ha te elkezded sajnálni meg tesze-toszazol a szuloszoban, tuti összeomlik a feleséged. Neked kell lenned a sziklának. Nem panikolhatsz, nem ijedhetsz meg. Lesz ver. Sok ver. Ha nem bírod ne állj a feleséged melle hanem magasra a fejéhez. A férjemnek mondtak, hogy nézze ahogy kibújik a kisfiúnk. Ha nem bírod a vert meg az ilyen undi dolgokat ne nézz oda, mert a gyereken kívül ott semmi nem lesz szép 😃
Kb ennyi.
Magadnak vigyél kaját, mert lehet, hogy "leesik a cukrod" ;)
ami nekem sokat segített: Végig fogta a kezemet, a szemembe nézett és mosolygott akkor is, amikor én már úgy éreztem, hogy a végét járom. végig mondta, hogy nagyon ügyes vagyok, és mindjárt vége van. ha látta, hogy nem jól veszem a levegőt (nagy levegőket kell venni), akkor szólt, lélegzett velem. ő nem nagyon mert odanézni hogy mi történik, amikor vákuumoztak és vágtak, és kihúzták a gyereket. pedig kérdeztem, hogy milyen volt, azt mondta nem tudja :)
Ha nst gépre lesz kötve a párod, akkor nagy segítséget jelenthet, ha követed a görbét, a számokat és szólhatsz, hogy meddig emelkedik, stagnál és mikor kezd csökkenni a fájás. A szülésznő magyarázta el ott helyben, hogy mi mit jelent.
Nekem ez volt a legnagyobb segítség, amit nyújthatott a férjem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!