Van köztetek olyan, aki császármetszéses esett át?
A cisztaval kapcsolatban biztos kapsz segítséget az fb csoportban. Sztem azoknál a gyerekeknél nem a koraszülés okozta a gondot, hanem ami miatt előbb indult. Tehát alapból volt valami probléma. Vagy oxigénhiány. Az meg időre szülés esetén is lehet.
Én császárral szültem 9/10 volt az apgar. Mellettem egy nő természetesen és 5/9 lett
Szerintem az orvos jól döntött eddig. Bár igen, a ciszta eltávolítását lehet meg kellett ejteni a terhesség korábbi fázisánál. Gyakran nem csinálak vele semmit, ha nem muszáj, ám pokoli fájdalmat tud okozni, és akár hetekre bent tarthatja a kismamát a kórházban. Ez már nem hinném, hogy felszívódna, mivel írtad is, hogy a tok ott maradt.
A császár önmagában rutinműtét, vannak nők, akik kifejetten szeretnék, hogy ez történjen, mert nem kell 8-10 óráig kínlódni, hanem 20-30 perc múlva túl vannak az egészen. Szerintem nem befolyásol semmit ilyenkor a ciszta, felnyitják a hasad, és kiveszik a babát és eltávolítják a cisztát. Őszintén szólva szerintem jobb is, mint laparoszkópiás műtéttel végzett ciszta eltávolítás. 2000g-os baba nem túl nagy, de teljesen életképes, és nem 32-34 hetes koraszületteknél fordul elő a fogyatékosság, hanem jóval korábbiaknál.
Ha esetleg idő előtt születik meg, akkor se izgulj. Amikor számítanak a koraszülésre akkor kap a kismama egy tüdőérlelő sorozat injekciót. Ez 3 injekciót jelent, 2 hétig hatásos. Utána ha szükséges újra beadják.
Toxémiás lettem a 30. héten, a kialakult magas vérnyomás miatt a fiam nem tudott már méhen belül fejlődni innentől kezdve. Még 4 hétig tudták húzni a terhesség befejezését, én is kaptam tüdőérlelőt. Végül 34 hétre született, de nem volt 1400 gramm se. Másfél éves, kutyabaja. Dévényre jártunk feszes izomzat miatt. De ez akkor is megtörténhetett volna ha időre jön. Látványra ijesztő egy ilyen picur baba, de sokkal jobbak voltak az esélyei mintha ugyan ennyi idős terhesség váratlanul ér véget. A szteroid profilaxis kulcsfontosságú. Gyakorlatilag ez adja a legnagyobb löketet az egészséges élet felé. Az én fiam is végig stabil volt a PIC-en, semmilyen beavatkozásra nem volt szükség csak híznia kellett. A történtek miatt sok koraszülőt ismertem meg, és sokkal több az egészséges korababa mint a beteg. A munkád miatt te a betegeket láttad, de valójában nagyon sok a makk egészséges akiről ha tologatják az utcán babakocsiba nem is gondolnád hogy korábban jött.
A császár pedig, kellemetlen de napról napra jobban leszel. Kb 1 hét amig kissé nehézkes az élet. Én nem éltem meg rosszul a császárt.
Egyébként nekem volt (illetve van is) egy miómám, nem okozott gondot a műtétnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!