Mégis szerettem volna második gyermeket is? Elmúlik ez az érzés?
Figyelt kérdés
30 évesen szültem, most 7 éves a lányom, szóval 37 vagyok. Világ életemben "csak" egy gyerekes szülő akartam lenni, de az utóbbi időben valami megváltozott. Mintha vágynék rá, mintha minden gondolatom ekörül forogna. Mi lenne ha... Aztán persze elhessegetem, mivel anyagilag ugyan beleférne, de jelenleg nagyon kicsi lakásban élünk (saját, de annak idején ekkorára futotta). Nyilván ez közrejátszik, hogy nem is lett tesó. Viszont ha minden összejön, pár év múlva lesz nagyobb ház, de addigra már a korom miatt fel sem merülhet. És ezen őrlődöm. Hogy vajon elmúlik ez az érzés? Vagy csak rosszabb lesz? Mi van ha eltelik pár év, minden úgy jön össze ahogy szerettük volna, és ott vagyok 40 évesen úgy, hogy "de jó is lett volna", de már nem lehet.szept. 20. 07:20
21/29 anonim válasza:
20, mégis ezt hogy gondolod összehasonlítani? 18 évesen házasodtak, nem volt munkahelyük, és a szüleikkel laktak együtt. Biztos nagyon kemény asszonyok voltak, de véletlenül se lehet összevetni a 21.századi nő életével.
22/29 anonim válasza:
Úgy hogy a 6-8 gyerek egymást nevelte. Nem volt mindenkinek kulonora,fejlesztés,lelkére,szellemet odafigyelés. Megszülte,ment is a nagyobbnak,nesze,elég idős vagy,vigyázz a hugodra,ocsedre. Nem volt ennyi kocsi, egész nap kint volt a falu összes gyereke az utcán,de szigorúan csak bizonyos életkor alatt,utána uzsgyi dolgozni a földekre vagy vigyázz a kisebb tesókra.
Teljesen felesleges is összehasonlítani a két kort,más volt a nehézség,mint most,és most is sokkal masabbak a nehézségek,mint akkor.
23/29 anonim válasza:
21, 22: ma se lenne kotelezo 30 eves korukig "kielni magat" a noknek, anyosnal lakni se tilos, a gyereknek sincs annyi majomszeretetre meg kulonorara szuksege mint hiszik.
24/29 anonim válasza:
Akkor milyen szerencsés vagy, hogy megtaláltad az élet értelmét, így mind a 8 gyerekedet anyósod neveli!
25/29 anonim válasza:
Az agy szükséges de nem elégséges feltétele a kommentelésnek. Az értelem,ami elégségessé teszi. Vegye magára,akinek inge.
27/29 anonim válasza:
Hiaba kapaloztok, meglatszik ezen a kerdesen is az eredmenye, hogy ennyire elkenyelmesedtunk es elhagytuk a regi eletmodot. Ez nem eletkepes letezes ami most folyik.
28/29 anonim válasza:
Semmi sem akadályoz meg,hogy visszaterj a régi életmódhoz.hajra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!