Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mégis szerettem volna második...

Mégis szerettem volna második gyermeket is? Elmúlik ez az érzés?

Figyelt kérdés
30 évesen szültem, most 7 éves a lányom, szóval 37 vagyok. Világ életemben "csak" egy gyerekes szülő akartam lenni, de az utóbbi időben valami megváltozott. Mintha vágynék rá, mintha minden gondolatom ekörül forogna. Mi lenne ha... Aztán persze elhessegetem, mivel anyagilag ugyan beleférne, de jelenleg nagyon kicsi lakásban élünk (saját, de annak idején ekkorára futotta). Nyilván ez közrejátszik, hogy nem is lett tesó. Viszont ha minden összejön, pár év múlva lesz nagyobb ház, de addigra már a korom miatt fel sem merülhet. És ezen őrlődöm. Hogy vajon elmúlik ez az érzés? Vagy csak rosszabb lesz? Mi van ha eltelik pár év, minden úgy jön össze ahogy szerettük volna, és ott vagyok 40 évesen úgy, hogy "de jó is lett volna", de már nem lehet.
szept. 20. 07:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Nekem a segítség teljes hiánya,a megkésett fejlődés,illetve az évekig tartó nem alvás (főként ez) tette be a kaput. Tobbemberes lányom van, én ezerszer hangoztatták,hogy még egyszer ezt nem csinálom végig. Férjem egész nap odavan,babysittert errefelé nagyon nehéz találni, a nagyszülok nincsenek. Én kifingtam teljesen a két és fél év alatt,pedig nem vagyok egy nyavajgo alkat.

Viszont mindig is ott motoszkalt bennem,hogy kettő gyerekkel érezném keréknek az életünket. ..

Egy biztos,a gyerekvállalás,főleg a tobbedik,amikor kb már tudod,mi vár rád (hacsak nem egy tunderbogarviragszal az első baba,aki eszik,alszik,és van bőven segítő védőháló mögötted,akkor kb mindegy) nemcsak érzelmi,hanem kőkemény racionális döntés is kell legyen. Mennyit bírok,mi van,ha a legrosszabb forgatókönyv lesz,stb.

Az hogy hogy jönnek ki egymással,lutri.

Elmúlni nem tudom elmúlik e. De a válaszadbol.azt látom,messze nem csak a kisebb lakás a gond,sok minden miatt aggodsz,ami tök normális.

Én is benne vagyok a korban,36 leszek rögtön,de ha azt kellene mondani,vagy most,vagy soha,akkor soha,mert nem bírnam el. Négy éves a lányom,már többet alszunk,de sajnos enyhen érintett autista. És messze nem felejtettem el a kialvatlan éveket,olyan hülyeségeket csináltam mint a ház,a nem alvás miatt,agyam félig leépült. És még most sem alszom.ugy,mint egy jobb alvó baba anyukája akár a szülés után pár hónappal.

szept. 23. 16:13
 12/29 anonim ***** válasza:
*két és fél évig nem aludtam többet egy átlagos éjszakán sem,mint két három részletben öt óra. #11
szept. 23. 16:14
 13/29 A kérdező kommentje:
#11, sajnálom, tényleg nem lehet egyszerű így. Nálunk minden olyan könnyen ment/megy, 3 hónapos kora óta úgy alszik mint a tej, fogzást se szenvedtük meg, a magatartása oviban/suliban olyan, hogy sok gyerek példát vehetne róla. Szóval egy rossz szavam nem lehet. De semmi garancia, hogy másodszor is ilyen "könnyű" lenne minden.
szept. 23. 16:40
 14/29 anonim ***** válasza:

#13 igen,ezért is írtam,hogy mindent érdemes latba vetni. Én is hallottam,hogy a második baba lehet könnyebb eset lesz,de egyrészt nincs rá garancia,másrészt attól még egy csomó más dolog nem oldódik meg.

Érzelmek és vágyak ide vagy oda,számba kell venni minden látható nehézséget,és hogy képesek leszünk e,illetve akarjuk e megoldani.

szept. 23. 18:33
 15/29 anonim ***** válasza:

7#

Ne haragudj, de akkor nálatok valami nagyon félre ment. Lehet az ellentétes nem is közrejátszik.

De köztem és nővérem között 9 év van, mi nagyon jó testvérek vagyunk.

Nekem 3 lányom van, 3-3-3 év korkülönbség van közöttük, és nagyon jó testvérek.

szept. 23. 18:50
 16/29 anonim ***** válasza:
Itt nálunk a szomszédasszony azért vált el a férjétől és kezdett új kapcsolatot az egyik munkatársával mert a férje nem akart második gyereket. Máafél éve történt ez, azóta már megvan a második babája az újtól. Ő is 37 éves. Asszem 16 év házasságot dobott el emiatt.
szept. 24. 08:00
 17/29 anonim ***** válasza:

Én nem anyuka szempontból fogom megközelíteni, hanem mint gyerek. Persze azóta felnőttem, csak hogy akkor mit tapasztaltam.

Közöttem és öcsém között 11 év van.

Imádom. Nagyon jó tesók vagyunk, együtt buliztunk már amikor én idősebb lettem, ő meg kamasz. Van hogy nekem mond el könnyebben dolgokat, mint a szülőknek.

A nagyobb tesó rengeteget tud segíteni a kicsivel.

Persze mi is volt, hogy sokat veszekedtünk, de mi inkább abba a kategóriába estünk, akik nagyon jól kijöttek.

Én rengeteget vigyáztam rá, így szüleimnek is könnyebb volt. :)

szept. 24. 08:25
 18/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, jól esik ilyet olvasni. Sokan jönnek vele milyen rossz a nagy korkülönbség, de attól is függ, milyen szempontból nézzük. És igen, bennem is van félelem, már eleve a korkülönbség miatt is. Nem a legideálisabb. Viszont ahol a nagyobb gyerek már önálló, nincs vele gond, és esetleg még segíteni is tud (netán ezt a szerepet még élvezi is), az valóban könnyebbség tud lenni.
szept. 24. 08:59
 19/29 anonim ***** válasza:
#18 óvatosan ezzel a nagyobb gyerek segít címszóval. Csak és kizárólag akkor szabad,ha a nagyobb gyerek ezt önként és dalolva teszi,és ameddig ezt így teszi,csakis addig. Ellenkező esetben az egyik legbiztosabb melegagya hogy megutalja a tesot.
szept. 24. 14:51
 20/29 anonim ***** válasza:
0%
Azert az erdekelne hogy lehet hogy dedanyaink 6-8 gyereket is felneveltek, a mai noknek meg egybe is beletorik a bicskaja:D ennyire el vagyunk kenyelmesedve? Biztos ez a jo irany??
szept. 30. 07:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!