Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szólnál egy családtagnak, ha...

Szólnál egy családtagnak, ha azt látnád, hogy rosszul neveli a gyerekét?

Figyelt kérdés

Sógornőm fél évvel később szült, mint én. Meglepődve tapasztalom, hogy bár, az élet minden területén maximalistának ismertem meg, az anyaság finoman szólva sem megy jól neki. Folyton jön-megy, alig van a babával, szándékosan tápszeres, le van maradva a fejlődésben stb. Későn fürdetik, mert ő élvezni akarja a nyári estéket, de aztán panaszkodik, hogy 11ig is ébren van a kicsi. Rengeteget vigyáz unokaöcsémre anyukám, a sógornőm anyja is, bátyám is 110%ot belead, miközben sógornőm jó, ha a felét. Nekem sokszor az az érzésem, hogy ő nem is igazán vágyott babára, ezért sem változtat érte az életén. Ugyanúgy, mint előtte a bulik számítanak, körmös, fodrász, barátnők stb. Ráadásul nagyon sokat felszedett, lenne ideje és energiája odafigyelni az étkezésre, mozgásra, de nem érdekli. Terhesség előtt 64kg volt, most több 90nél is, ami szerintem borzalmas ilyen fiatalon. Bátyámmal már beszélgettem erről, a hízásra meg úgy alapból mindenre azt mondta, hogy hát, ez van, ő ilyen. Nyílván egy férfi nem lát úgy bele, mint egy külsőszemlélő, ráadásul anyaként látom, hogy náluk azért vannak problémák.

Tudom, hogy alapból nem szabad egyetlen anyukát sem kritizálni, plusz beleszólni mások életébe, de itt az unokaöcsémről van szó, akit imádok, és tartom annyira értelmes embernek a sógornőmet, hogy ha finoman, kedvesen fogalmaznám meg, amit látok akkor elgondolkozna rajta.

Te ebben az esetben tennél egy próbát? Hogyan mondanád el neki, hogy aggódsz értük úgy, hogy semmiképp se legyen sértő rá nézve?

aug. 23. 11:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
100%

"le van maradva a fejlődésben stb."

Ezt szakember mondta, vagy a sajátodhoz hasonlítgatva állapítottad meg, hogy Pistike ennyi idősen miket tudott már (mert te, a szuperanya mennyi energiát belefektettél), a Béluka még nem csinálja (mert anyukája leszarja...)?

Szerintem is törődj a saját gyerekeddel, meg a férjeddel, ne más életébe akarj belekontárkodni.

Majd a testvéred szóváteszi, ha úgy látja, probléma van.

Másnak nincs beleszólása, ezalól te sem vagy kivétel, kedves Bezzeg-anyu...

aug. 23. 12:14
 22/72 anonim ***** válasza:
100%
Semmi közöd hozzá. Ne szólj bele, mert jogosan sertodnenek meg. Neked az unokaocsed, neki meg a gyereke. Ő nyert.
aug. 23. 12:15
 23/72 anonim ***** válasza:
100%
Bár távol áll tőlem, amit ő csinál, ha nekem szólnál, úgy küldenélek el a pokolba, hogy öröm lenne hallgatni.
aug. 23. 12:21
 24/72 anonim ***** válasza:
84%

Mindkét gyerekem tervezetten tápszeres volt.

Járok körmöshöz, fodrászhoz, vacsorázni a férjemmel vagy èppen moziba.

Sőt kapaszkodj meg, egy évben négyszer elmegyünk ketten egy wellness hétvégére.

Ettől függetlenül imádom a gyerekem, ők az elsők de meg kell maradni nőnek és férfinek is.

Nem kell mindent feláldozni az anyaság oltárán és évekig nem mozdulni a gyerek mellől

aug. 23. 12:23
 25/72 anonim ***** válasza:
100%
Hány hónapos a gyerek? Ha alig van vele az anyja akkor miért az ő hibája ha le van maradva a fejlődésben?
aug. 23. 12:24
 26/72 anonim ***** válasza:
91%
Amúgy nem egy hergelo kamu kérdés ez megint?
aug. 23. 12:26
 27/72 anonim ***** válasza:
91%
Én nem szólok bele, pedig mi egyszerre voltunk terhesek a nővéremmel, egy hónap van kereken a két gyerek között. Ők már pár hetesen ültették, a fejét sose tartották, most abból van dráma, mert kint felejtették az udvaron (4 hónapos) és leégett elég komolyan. Van náluk két nagyobb gyerek is, szóval ők akarnak nekünk beleszólni mindenbe, mert nálunk első gyerek. Például nálunk a fürdés-alvás dolog jól megy, 6-7 körül fürdés aztán legkésőbb 10kor már alszunk, náluk még éjfél-fél egy, amikor a barátnők hazamennek, akkor kezdik a fürdést a két nagyobbal, aztán valamikor jön a kicsi is, és mindig megy a panaszáradat, hogy miért kell ilyen sokáig fenn lenni, mikor maguknak csinálják. Aztán ha mi 5 után hazamegyünk tőlük, mert fürdetés, jön az okoskodás, hogy nem kell ennyire komolyan vennj stb. A nővérem szoptat, de kávézik is meg cigizik is már, mert a nagyoknak se lett baja tőle. Anyukánk hiába próbál kedvesen segíteni, rá se hallgatnak. Az anyósa messze él, nem tudom, ő mond-e erre bármit, de én meg se próbáltam. Amikor nekem osztják a tanácsot, akkor meg lerázom őket.
aug. 23. 12:59
 28/72 anonim ***** válasza:
88%

Semmi közöd hozzá hogy ki hogy neveli vagy épp nem neveli a gyerekét. Ez mindenkinek a saját dolga. És hidd el ha szólnál is akkor se változna semmi mivel nekik ez így jó mert ha nem így lenne akkor változtatnának saját döntésük alapján a dolgaikon.

Az hogy eljár a gyerek mellöl bulizni, fodrászhoz,körmöshöz,barátnőzni ez szerintem teljesen normális nem minden anyuka lesz begyöpösödött háziasszony szülés után.

Az meg nem tudom miért baj hogy a gyerek mamái vigyáznak az unokára🤷🏻‍♀️

Naa de azt meg főleg nem értem hogy azzal mi a gond hogy az apukájával van a gyerek és törődik vele🤔

Szerintem neked csak az a bajod hogy irigy vagy hogy ő baba mellett is eltud mozdulni.

Az meg hogy tápszeres direkt ez is csak az ő döntése neked se tartanak fegyvert a fejedhez hogy márpedig szoptatnod kell a gyerekedet.

Egyébként nálunk is van a családban olyan kisgyerekes szülők akikkel én nem értek egyet nevelés,foglalkozás téren de eszem ágában se lenne szólni mert kit érdekel hogy ő mit csinál és mit nem nekem itt a saját gyerekem én vele foglalkozok. Tedd te is ezt.

aug. 23. 13:06
 29/72 anonim ***** válasza:
58%

Nem szólnék bele a helyedben!

Az én sógornőm is hasonló dolgokat csinált.

Két hónapos volt a lánya amikor először lepasszolta a nagyszülőknek és elment nyaralnk egy hétre,majd heti rendzserességgel minden szombaton buliztak a párjával.

Hétközben berakta a kislányt a karámba,bekapcsolta neki a tévét és szinte egész nap a telefonon lógott.

Mondtam neki,hogy nem lesz így jó de nevetett.

Hol a telefon volt a kislány kezében reggeltől estig,hol bezárva ült a tévé előtt..

Majd amikor 5 évesen sem beszélt a kislánya igazat adott nekem. Egy vagyont költött rá,hogy folyékonyan beszéljen,de a mai napig is van amikor zavarosan beszél 8 évesen.

Én megfogadtam,hogy többet nem szólok bele senkinek az életébe.

aug. 23. 13:18
 30/72 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha 5 évesen nem beszél a gyerek ott vastagon van baj a gyerekorvos/védőnő/ óvónők körrel is 🤔

Egyébként nem szólnék semmit. Én is irigylem azokat akiknem van lehetőségük magukra időt fordítani. 😉

Mondjuk a mártírkodás már nem az én műfajom! Bezzeg az enyém....

Ugye te is érzed h az írásod ezzel van tele

aug. 23. 13:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!