Akik ugyanazt a nevet adták a gyereknek, mint ami a szülőjé vagy valamelyik felmenőjé: hogy különböztetik meg a gyereket a másik családtagtól?
Nekem csak most lesz babám, de anyám nevét örököltem.
Az egyébre mentem, mert szinte minden néven hívnak minket. Eszter-Eszti, Eszter-Eszterke, NagyEszter-KisEszter, egyedül az Alexás-Szandrás példán nem hívnak minket.
Én inkább felmenok iranti tiszteletnek, hagyomanyorzesnek hívnám, de hat kinek mi.
Egyébként becenevek vannak, mint mindenki másnál.
A környezetemben az a jellemző, hogy az elsőszülött fiú az apja keresztnevét kapta, és a Józsi-Jóska, Pista-Pityu megkülönböztetés a használatos.
Egyébként hülyeségnek tartom én is ezt a szokást, de hát kinek a pap, kinek a paplan.
1.
Nekem a mai divatos nevek,celebnevek ill.a kb.lassan 3-4 utónév adás a szánalmas.
A fiam pl.azért kapta az apja nevét,mert az a név tetszett mindig is. Nem fogom csak azért Józsinak nevezni ami nem is tetszik,mert Pista az apja is.
A nővérem az anyám nevét kapta, őket Erzsi és Ezsikeként különböztették meg. Én Beáta vagyok, Beátának is hívnak. Lányomat Beának hívjuk.
Férjem Laci, fiam Lacó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!