Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik ugyanazt a nevet adták a...

Akik ugyanazt a nevet adták a gyereknek, mint ami a szülőjé vagy valamelyik felmenőjé: hogy különböztetik meg a gyereket a másik családtagtól?

Figyelt kérdés
(A kérdésben az érdekel, aki első névnek adta a gyerekének azt a nevet, vagy második névnek adta, de a második néven is szólítják.) Milyen minta alapján hívjátok és mi a gyerek és a rokon neve?
2021. dec. 14. 20:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%
Bár nálunk nem lett végül ugyanaz, de nagymamámat Magdalénának hívták, nagyon fontos ember volt az életemben, szinte ő nevelt 6 éves koromig(nála is laktam). Egyébként nagyon szép névnek is tartom és a Léna becézés meg főleg tetszik, szóval emiatt szerettem volna így elnevezni leginkább. Végül Miléna lett, mert akkor már volt egy kisfiunk, akit Olivérnek hívnak és úgy éreztük stílusban nem illene össze a két név.
2021. dec. 14. 23:44
 12/23 anonim ***** válasza:
95%

Utolsó vagyok, bocsi nem fejeztem be, elfelejtettem ki volt a kérdés:D

Ha a Magdaléna mellett döntöttünk volna és nagymamává élne még, becézés alapján lettek volna hívva. Nyilvá a mamám nekem mama, de mások Magdusnak vagy Magimamának hívták, a kislányom meg ahogy most is Lénának lett volna becézve.

2021. dec. 14. 23:47
 13/23 anonim ***** válasza:
37%

Aki ebben no fel az a felmenok iranti tisztelet ill. Szokas alapjan teszi, nem azert mert nem eleg kreativ.

Sok csaladnal jellemzoen apai agon uaz a nev oroklodik, szerintuk ez igy szep es meghato, ahogy a Kis#ből Nagy# majd Vén# lesz es igen valahol magukat latjak benne, mivel a gyerek viszi tovabb a genjeiket.

Mennyivel rosszabb apa utan elnevezni a fiut mint a Kulcsar Edina fia miatt legyen Medox vagy a Sebestyen Balazs fia miatt Benett?

(En egyik tabort sem erositem de ertem es elfogadom a logikat. Szamomra meg az a vicces, ha valaki azt hiszi a gyerek a kulonleges neve miatt majd kulonleges lesz)

2021. dec. 15. 01:00
 14/23 anonim ***** válasza:
90%

Hagyjátok béken a #7 válaszolót, ő és az ő fajtája az a tipikus kommentelő, aki mindig minden neves kérdésnél szidja, cigányozza, fosömlenyezi az olyan neveket, ami nem Erzsébet, József meg a társai. És most nem a Dzsézönsztetemre gondolok (sajnos ezt muszáj kihangsúlyozni, mert itt a többség betegesen fekete-fehéren gondolkodik) hanem teljesen normális nevekre, mint a Mira és társai.

Sejtettem, hogy így hívják a gyereked 😂

2021. dec. 15. 05:06
 15/23 anonim ***** válasza:
Nálunk is így volt régen.Kis Kati,nagy Kati.😅Meg Laci és Lacika.
2021. dec. 15. 05:12
 16/23 anonim ***** válasza:
16%

9,10,14

Borzasztó alpári p.rasztok vagytok. A ti pulyáitokból lesznek a zaklatók.

Egyébkébt Dániel a név,tessék. A Józsit példának írtam,de valaki készpénznek vette,ezen is látszik a szintetek. További jó birkázást és fröcsögést.

2021. dec. 15. 06:35
 17/23 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk peti,és őreg Peti ,vagy Peti és apa.
2021. dec. 15. 07:27
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Én a környezetemben azt tapasztaltam, hogy sokszor valamilyen idősebb családtag hisztije miatt kapja a gyerek a felmenő nevét, de legalábbis másodiknak mindenképpen. Most is éppen zajlik egy ilyen szitu, az öregasszony ki van borulva, mert ő is és a lánya is Erzsébet és mi az, hogy a születendô lánygyermek nem Erzsébet lesz. Ugyanígy nálunk is bepróbálkozott párom nagypapája, hogy a mi babánkat is az apja után KELL elnevezni. Hamar helyre tettük persze az öreget, hogy ebben a kérdéskörben neki nem osztottak szavazólapot és amúgy is eldöntetett már a gyerek neve. De ezek nem elszigetelt esetek, rengeteg ilyet tudnék mesélni, ahol a vén hülye addig hisztériázott, amíg csóri gyerek Pistike nem lett. Bizonyosan nem ez a helyzet mindenhol, de nekem éppen ezen tapasztalatok miatt van egy nagyon negatív töltete, mikor mindenkit ugyanúgy hívnak a családban.
2021. dec. 15. 07:46
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A lányom az én keresztnevemet kapta második keresztnévként.

Ezt én intéztem így mert a szülőszobán olyan stresszben voltam, hogy a kiválasztott nevek közül a másodikat elfelejtettem. 🤦‍♀️🤦‍♀️

Így kapta az enyémet.

Utólag már nem akartam bonyolítani a dolgokat

2021. dec. 15. 12:42
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
19! Bocsi, azért ez vicces🤣
2021. dec. 15. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!