Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy a férjem is...

Mit tegyek, hogy a férjem is és én is jobban érezzük magunkat?

Figyelt kérdés

Két gyerekünk van. A nagy most lesz iskolás, a pici 10 hónapos.

A férjem megfogalmazta, hogy úgy érzi teljesen kivan, frusztrált, nincs semmi szabadidő, konkrétan nem élvezi az életét.

Bennem is sokszor van az a gondolat, hogy nagyon rosszul vagyok, mert egy levegővételnyi idom nincs.

A férjemnek most mondtam, hogy heti 2-3 alkalommal menjen el terembe.

És majd próbálok többször elmenni programozni egyedül a két gyerekkel, közben kapcsoljon ki.

Persze közben az tolt el rossz érzéssel hogy én így már teljesen eltűnök.

De a legrosszabb az hogy ő nem érzi jól magát így.. És mondta hogy nem velünk nem vagy miattunk nem. De akkor is rossz. Egész nap bogtem tegnap.

Volt valaki hasonló cipőben?

aug. 15. 11:23
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
8-asnak. Nem megcsaló típus. Ha menni szeretne vagy más nőt szeretne, ő nyíltan megmondaná. Elmenni pedig edzeni menne, világ életében fontos volt neki a mozgás.
aug. 15. 11:55
 12/47 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem az hatalmas probléma, ha te úgy érzed ezt meg kell adnod neki, de ő nem érzi úgy, hogy ez fordítva is így lenne. Én ezért nem szerettem volna nagy korkülönbséget. Már a 2 éves mellett is azt éreztük, hogy lassan visszanyerjük a függetlenségünket, aztán ahogy megérkezett a pici, vissza a rajt vonalhoz. Volt még két embertpróbáló év. Ha várunk még, én biztosan nem kezdtem volna újra.

Nálunk az vált be, hogy mindketten hagytunk egymásnak teret. A férjem elmehetett a céges csapatépítőkre (ott alvós, berúgós), éjszakai horgászni nyáron 1-2 alkalommal a haverjával, stb. Cserébe én is elmehettem 1-1 estére, vagy éjszakára oda, ahova csak szerettem volna, de wellness hétvégézni is voltam már egyedül, mert akkor éppen úgy éreztem, hogy arra van szükségem és megérdemlem! Nekem szerencsém van abban, hogy a férjem is úgy érezte, hogy megérdemlem, sosem csinált ilyenekből gondot.

Ahogy nagyobbak lettek a gyerekek, a nagyszülőket is könnyebben be tudtuk vonni és bébiszittert is, így a közös programok is sűrűsödni kezdtek. Azt eleinte mindig úgy éltük meg, mintha valami cinkosok lennénk, akik most elmennek zülleni az éjszakába... :D Ez a feeling közelebb hozott minket egymáshoz újra.

Szóval én azt mondom, hogy beismerni és kimondani, hogy "k*rva nehéz és nem vagyok boldog", önmagában is nagy eredmény. Megtalálni, hogy egyénenként hogyan tudtok könnyíteni magatokon, a második lépcsőfok és ha rendben vagytok magatokkal, akkor pedig megtalálni újra a kapcsolódási pontokat ismét nagyon nehéz. Amíg van remény, ne adjátok fel. Nálunk gyerekenként az első 2-2 év volt az, amiben több volt a völgy, mint a hegy. Rengeteget kell kommunikálni, kész tervvel előállni és ebben benne van az is, hogy kölcsönös terveket dolgoztok ki. Hiába lesz a férjed jobban, ha te mégsz*rabbul leszel, mert mégkevesebb időd lesz magadra. Ugyanakkora szar az eredmény, csak az arányok tolódnak el. Mindkettőtöknek meg kéne találni valamiféle balanszot.

aug. 15. 12:12
 13/47 anonim ***** válasza:
96%

Nekem egy ilyen hullám mindháromszor másfél éves korukban jött. A férjemnek nem volt, mert a sport neki mindig is az élete része volt, nem hagyta abba a gyerekek miatt, így az énideje megvolt.

Anyósom másfél évesen már bevállalta őket egy éjszakára, ezzel kezdtük, szuper kikapcsolódás volt egy nyugis éjszaka. Sokat segített.

aug. 15. 12:16
 14/47 anonim ***** válasza:
0%
Mai "Ne vállaljatok gyereket, mert tönkremegy az életetek" kérdés letudva.
aug. 15. 12:17
 15/47 anonim ***** válasza:
78%

Ez tipikusan megint az az eset amikor apuka nem volt felkészülve a gyerekvállalásra, családos életre...

Mindenhol csak magát látja...tipikus

Mi a kisebb 1 éves kora után 3-4 havonta elmegyunk egy wellness hétvégére ketten a férjemmel.

aug. 15. 12:17
 16/47 A kérdező kommentje:

Jó lenne ketten elmenni, csak sajnos jelenleg kivitelezhetetlen.

És igen, valóban nem volt felkészülve.

De egyébként én sem.

Imádom a gyerekeimet, de én is érzem néha, hogy eltűntem.

Abban reménykedem ez ahogy nőnek, jobb lesz.

aug. 15. 12:24
 17/47 anonim ***** válasza:
42%
Nem értem a 10 hónapos gyereket miért nem tudod másra bízni, nálunk múltkor anyósom vigyázott a 2 hetes babánkra pár órát, lefejt tejett hagytam a hűtőben, nem volt semmi gond.
aug. 15. 12:25
 18/47 anonim ***** válasza:
71%
Én is azt gondolom, hogy ő ki fog ebböl szállni hisz még bőven benne vagytok és lesztek is ebben a korszakban hisz 10 hónapos a pici. Többnyire mindig őket kell kímélni és megérteni hogy akart 2 gyereket de mégsem ugy sült el ahogy gondolta. Amugy az első gyerek után nem volt ez gond csak amióta ketten vannak?
aug. 15. 12:25
 19/47 A kérdező kommentje:
Mert egyrészt nincs kire, aki vállalja, másrészt nagyon sír más kezében is.
aug. 15. 12:26
 20/47 anonim ***** válasza:
14%
Pedig tök egyszerű a megoldás. Nem kell odaszülni 2 gyereket annak, aki nem kérte. minden hülye nő ezt csinálja, aztán amikor a pasi már teljesen rottyon van, akkor a nő kerek szemekkel csodálkozik. Kérdem tisztelettel: Min?
aug. 15. 12:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!