Mit tegyek, hogy a férjem is és én is jobban érezzük magunkat?
Két gyerekünk van. A nagy most lesz iskolás, a pici 10 hónapos.
A férjem megfogalmazta, hogy úgy érzi teljesen kivan, frusztrált, nincs semmi szabadidő, konkrétan nem élvezi az életét.
Bennem is sokszor van az a gondolat, hogy nagyon rosszul vagyok, mert egy levegővételnyi idom nincs.
A férjemnek most mondtam, hogy heti 2-3 alkalommal menjen el terembe.
És majd próbálok többször elmenni programozni egyedül a két gyerekkel, közben kapcsoljon ki.
Persze közben az tolt el rossz érzéssel hogy én így már teljesen eltűnök.
De a legrosszabb az hogy ő nem érzi jól magát így.. És mondta hogy nem velünk nem vagy miattunk nem. De akkor is rossz. Egész nap bogtem tegnap.
Volt valaki hasonló cipőben?
Szerintem az hatalmas probléma, ha te úgy érzed ezt meg kell adnod neki, de ő nem érzi úgy, hogy ez fordítva is így lenne. Én ezért nem szerettem volna nagy korkülönbséget. Már a 2 éves mellett is azt éreztük, hogy lassan visszanyerjük a függetlenségünket, aztán ahogy megérkezett a pici, vissza a rajt vonalhoz. Volt még két embertpróbáló év. Ha várunk még, én biztosan nem kezdtem volna újra.
Nálunk az vált be, hogy mindketten hagytunk egymásnak teret. A férjem elmehetett a céges csapatépítőkre (ott alvós, berúgós), éjszakai horgászni nyáron 1-2 alkalommal a haverjával, stb. Cserébe én is elmehettem 1-1 estére, vagy éjszakára oda, ahova csak szerettem volna, de wellness hétvégézni is voltam már egyedül, mert akkor éppen úgy éreztem, hogy arra van szükségem és megérdemlem! Nekem szerencsém van abban, hogy a férjem is úgy érezte, hogy megérdemlem, sosem csinált ilyenekből gondot.
Ahogy nagyobbak lettek a gyerekek, a nagyszülőket is könnyebben be tudtuk vonni és bébiszittert is, így a közös programok is sűrűsödni kezdtek. Azt eleinte mindig úgy éltük meg, mintha valami cinkosok lennénk, akik most elmennek zülleni az éjszakába... :D Ez a feeling közelebb hozott minket egymáshoz újra.
Szóval én azt mondom, hogy beismerni és kimondani, hogy "k*rva nehéz és nem vagyok boldog", önmagában is nagy eredmény. Megtalálni, hogy egyénenként hogyan tudtok könnyíteni magatokon, a második lépcsőfok és ha rendben vagytok magatokkal, akkor pedig megtalálni újra a kapcsolódási pontokat ismét nagyon nehéz. Amíg van remény, ne adjátok fel. Nálunk gyerekenként az első 2-2 év volt az, amiben több volt a völgy, mint a hegy. Rengeteget kell kommunikálni, kész tervvel előállni és ebben benne van az is, hogy kölcsönös terveket dolgoztok ki. Hiába lesz a férjed jobban, ha te mégsz*rabbul leszel, mert mégkevesebb időd lesz magadra. Ugyanakkora szar az eredmény, csak az arányok tolódnak el. Mindkettőtöknek meg kéne találni valamiféle balanszot.
Nekem egy ilyen hullám mindháromszor másfél éves korukban jött. A férjemnek nem volt, mert a sport neki mindig is az élete része volt, nem hagyta abba a gyerekek miatt, így az énideje megvolt.
Anyósom másfél évesen már bevállalta őket egy éjszakára, ezzel kezdtük, szuper kikapcsolódás volt egy nyugis éjszaka. Sokat segített.
Ez tipikusan megint az az eset amikor apuka nem volt felkészülve a gyerekvállalásra, családos életre...
Mindenhol csak magát látja...tipikus
Mi a kisebb 1 éves kora után 3-4 havonta elmegyunk egy wellness hétvégére ketten a férjemmel.
Jó lenne ketten elmenni, csak sajnos jelenleg kivitelezhetetlen.
És igen, valóban nem volt felkészülve.
De egyébként én sem.
Imádom a gyerekeimet, de én is érzem néha, hogy eltűntem.
Abban reménykedem ez ahogy nőnek, jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!