Hogyan segítsek az exemnek a gyerekek körüli feladatokban, ha mindent beleszólásnak vesz és utána azért is háborog?
Részben pont azért váltunk, mert besokalltam, hogy a gyerekek körüli feladatok csak az enyémek, ő meg a jófej apuka, akivel mindent is lehet.
A gyerekeket szereti, ezzel a reszével nincsen baj, de fogalma nincs, hogy mi és hogy megy velük. Mikor a gyerekeknél is kibukik, hogy valami nem jó, akkor meg én leszek a rossz, hogy ő ezt ugyan honnan tudná...
Próbáltam neki napirendet csinálni, főbb feladatokkal és időrenddel, de akkor meg az volt a baja, hogy az ő idejében ne én akarjam megmondani, hogy mit csináljanak. Ááá! Mit csináljak, hogy ő is kicsit belerázódjon és a gyerekek is jól, biztonságban legyenek?
Semmit. Ne akarod válás után is kontrollálni.
Hidd el meg fogja tudni oldani. A gyerekek is megfogják szokni, hogy apánál másképp mennek a dolgok.
Nonszensz, hogy azt akarod nála is ugyan az legyen mint nálad.. ezért nem kellett volna válni akkor. 🙄
A két kisebb autista, a nagy "csak" ADHD-s. 10, 8, 7 évesek. Én nem akarom kontrollálni, de a napirend nekik nagyon fontos (lenne). Iskolában is ugyanazokat a jelöleseket használják, meg itthon is, de nyilván a napirendi pontok eltérőek. Engem az sem zavarna, ha kialakítana egy sajátot, azt valóban megszoknák, de igy csak szenvedés a napjuk. A gyerekek nem tudják, hogy mire számítsanak, ő meg megőrül a folyamatos kérdésektől, hisztiktől. Én lennek a legboldogabb, ha nem hívogatna folyamatosan, hogy most éppen mi a baj. Imádják az apjukat és ő is őket, de az egymásrahangolodás valahogy nagyon nem megy.
Már ezerszer megbeszéltük pl, hogy mossa meg a legkisebb fogát, mert neki még nem megy egyedül és van egy kiesett tömése, ami fáj neki, ha telemegy kajával és csak szeptember végére van időpontunk a fogorvoshoz. Ennek ellenére tegnap este 11-kor hívott, hogy sír a gyerek, egész nap nyűgős, mi a baja, mit csináljon. Mikor végigkérdeztem, akkor kiderült, hogy csokis sütit ettek vacsorára, meg úgy egész nap, de fogat nem mostak egyszer sem mióta nála vannak, tehát péntek óta. Na az ilyen hivásoknál azért be tudok pöccenni.
Hogyan csináljam hogy ráérezzen? Mit csináljak?
Veszel egy elektromos fogkefét a kicsinek és ez a probléma még van oldva. Plusz keress másik orvost, aki már holnap betomi a fogat
Amúgy meg le ülsz vele egyszer, és megkerdezed, mit szeretne: azt, hogy hagyd, csináljon amit akar, de akkor ne hívogasson, vagy segítség kell, de akkor ne hisztizzen rajta.
Az elektromos fogkefe nem jó, mert rezeg. Jó is lenne, ha ilyen gyorsan tudnának a fogászaton fogadni. Altatásos helyre sajnos csak így van időpont.
Számtalan ilyen beszélgetésen túl vagyunk már és még most is itt tartunk. Mintha egyszerűen nem érezne rá a dolgokra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!