Gyerekvállalás a mai, bizonytalan világban?
Férjemmel tavaly volt az esküvőnk, azóta sokat beszélgettünk már a gyerek témáról, de bizonytalanok vagyunk, főleg anyagi okok miatt.
Félünk, hogy nem tudnánk mindent megadni neki, amit szeretnénk, hiába dolgozunk mindketten nagyon sokat, a fizetés sajnos magyar viszonylatban nem túl kecsegtető…(kb 500.000-600.000 Ft a kettőnk fizetése együttvéve) ami azt gondolom, nem túl sok, főleg, hogy mennyibe kerül havi szinten egy baba. Illetve én vállalkozóként dolgozom, egy kis vállalkozást vezetek, ahol nekem mindig változó a bevétel, attól függ mennyire keresek jól, hogy mennyi vevőm van, ezért sem vagyok annyira nyugodt az anyagiakat tekintve, hogy be merjek vállalni egy kisbabát.
A korom pedig egyre csak sürget, idén leszek 30 éves…
Sokszor elgondolkozok azon, hogy megéri-e egyáltalán a mai világba gyereket vállalni, milyen világ várna rá, hacsak az oktatást nézem.. vagy inkább utazzunk körbe a világot ketten a férjemmel..
Nagyon nehez elhatározás ez, mert a család is nagyon várja már az unokát, és mi is eddig szerettünk volna, de átbeszéltük mennyi minden változna meg, és mennyibe kerülne, és ez miatt kicsit elbizonytalanodtunk.
Költözzetek nyugati országokba és ott...
Egyébként ti döntésetek, ne mi döntsük már el :D
De mi az, amit nem tudtok megadni?
Nekünk is 600 ezer forint körül van a bevételünk, és két kisgyereket nevelünk.
Oké, minimális, 30 ezres hitelünk van csak, mert külföldön összeszedtük a ház árának javarészét, de nem érzem, hogy nélkülöznénk.
Söt, igazából havi 450-ből "élünk", mert 150- et fixen minden hónap elején f3lrerakunk nagyobb dolgokra, pl. új kocsira, ilyesmire.
A többit beosztjuk. Nem járunk minden évben Görögországba nyaralni és a rengeteget turizok, de nem mondanám, hogy rosszul élünk. Van szép kertes házunk, amit alakítgatunk, hinta, homokozó, medence nyárra, boldogan bandáznak a szomszéd gyerekekkel, a nagyobbik már ovis, mindent ki tudunk fizetni neki is.
Még félre is teszünk nekik havi 50 ezret.
Szóval nem tudom, egy fyereknek mit nem tudtok megadni havi 600: ezerhez, a Gucci cipöt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!