Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás a mai, bizonyta...

Gyerekvállalás a mai, bizonytalan világban?

Figyelt kérdés

Férjemmel tavaly volt az esküvőnk, azóta sokat beszélgettünk már a gyerek témáról, de bizonytalanok vagyunk, főleg anyagi okok miatt.

Félünk, hogy nem tudnánk mindent megadni neki, amit szeretnénk, hiába dolgozunk mindketten nagyon sokat, a fizetés sajnos magyar viszonylatban nem túl kecsegtető…(kb 500.000-600.000 Ft a kettőnk fizetése együttvéve) ami azt gondolom, nem túl sok, főleg, hogy mennyibe kerül havi szinten egy baba. Illetve én vállalkozóként dolgozom, egy kis vállalkozást vezetek, ahol nekem mindig változó a bevétel, attól függ mennyire keresek jól, hogy mennyi vevőm van, ezért sem vagyok annyira nyugodt az anyagiakat tekintve, hogy be merjek vállalni egy kisbabát.

A korom pedig egyre csak sürget, idén leszek 30 éves…

Sokszor elgondolkozok azon, hogy megéri-e egyáltalán a mai világba gyereket vállalni, milyen világ várna rá, hacsak az oktatást nézem.. vagy inkább utazzunk körbe a világot ketten a férjemmel..

Nagyon nehez elhatározás ez, mert a család is nagyon várja már az unokát, és mi is eddig szerettünk volna, de átbeszéltük mennyi minden változna meg, és mennyibe kerülne, és ez miatt kicsit elbizonytalanodtunk.

jún. 5. 17:53
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
35%
Nekem bar nincs ferjem de nemtudom ha egyszer lesz szeretnek e gyereket. Ha az anyagi reszet nezem es nemtudnank neki megadni az alap dolgokat biztos hogy nem. Itt nem luxusra celzok. A gyerekkorombol kiindulva egy csomo traumat hordozok ezek miatt (is) es lehet hogy normalis parkapcsolatot se leszek kepes kialakitani. A masik pedig hogy romlott a vilag. A mai 10+ evesek suli elott cigiznek, energia italt isznak. A tiszteletet nem adjak meg tarsaiknak. Nem gondolom hogy barmelyik szulo erre nevelne. Gyakorlatilag elkerulhetetlen hogy elzulljon. Kell - e ez ?
jún. 5. 18:02
 2/21 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos teljesen egyetértek veled, ezért is agyalunk ennyit a témán, mert elég elkeserítő amit látunk a mai általános iskolásoknál is már pl. :(
jún. 5. 18:07
 3/21 anonim ***** válasza:
86%
A világ mindig bizonytalan hely volt.
jún. 5. 18:17
 4/21 anonim válasza:
86%

Költözzetek nyugati országokba és ott...

Egyébként ti döntésetek, ne mi döntsük már el :D

jún. 5. 18:33
 5/21 anonim ***** válasza:
91%
Figyelj, tízmillió ilyen kérdés van a gyakorin. Az igazi, mély gyerek utáni vágy belülről jön, és semmilyen racionális érv nem tudja elnyomni. Ti egyszerűen még nem akartok gyereket, ami tök oké, nem kell megmagyarázni. Lehet, hogy sose fogtok akarni, lehet, hogy két év múlva fogtok akarni. Azért 29 évesen még ráérsz, nem kell holnap szülnöd.
jún. 5. 18:40
 6/21 anonim ***** válasza:
94%
Ennyiből a vilagot se fogjátok körbeutazni.
jún. 5. 18:49
 7/21 anonim ***** válasza:
86%
Nekem nem kéne akkor sem, ha gazdag lennék. (De ne vagyok) Van jobb dolgom is, mint egy gyerekkel kínlódni, mert nekem az kínlódás lenne. Elhiszem, hogy valaki élvezi, meg erre vágyik mindennél jobban, én nem. 1 óra is sok nekem egy gyerekkel együtt, nemhogy 0-24.
jún. 5. 19:18
 8/21 anonim ***** válasza:
47%

De mi az, amit nem tudtok megadni?

Nekünk is 600 ezer forint körül van a bevételünk, és két kisgyereket nevelünk.

Oké, minimális, 30 ezres hitelünk van csak, mert külföldön összeszedtük a ház árának javarészét, de nem érzem, hogy nélkülöznénk.

Söt, igazából havi 450-ből "élünk", mert 150- et fixen minden hónap elején f3lrerakunk nagyobb dolgokra, pl. új kocsira, ilyesmire.

A többit beosztjuk. Nem járunk minden évben Görögországba nyaralni és a rengeteget turizok, de nem mondanám, hogy rosszul élünk. Van szép kertes házunk, amit alakítgatunk, hinta, homokozó, medence nyárra, boldogan bandáznak a szomszéd gyerekekkel, a nagyobbik már ovis, mindent ki tudunk fizetni neki is.

Még félre is teszünk nekik havi 50 ezret.

Szóval nem tudom, egy fyereknek mit nem tudtok megadni havi 600: ezerhez, a Gucci cipöt?

jún. 5. 19:49
 9/21 anonim ***** válasza:
87%
Féltek, hogy nem lenne pénzetek gyereket nevelni, de gondolkozol, körbeutazzátok-e a világot...kamu:D
jún. 5. 20:15
 10/21 anonim ***** válasza:
0%
9. Miért lenne kamu. Amennyibe egy gyerek felnevelése kerül, már a világba sokat lehet utazni. Bár hozzá tenném, hogy mi nem vagyunk milliomosok,de a lányunkkal a világ 20 országában jártuk együtt, ő meg még ennél is több országban egyedül is.
jún. 5. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!