Nő vagyok, gyerekvállalás már időszerű. Viszont évek óta gondolkozom már, de még mindig rettegek mindentől, amivel a szülőség jár: teherbeesés, vetélés, nőgyógyász (rengeteg rossz “élmény”), szülés, na és utána egész élet a gyerekkel. Hogy beteg lesz, baleset éri, soha semmit nem tudok majd előre és az egész élet egy nagy váratlan helyzet lesz, hogy el tudjuk-e tartani szépen, stb... estig lehetne sorolni.
Egyébként is nagyon sokat aggódom eleve a mindennapjaimban is, ez itt is meglátszik.
Akkor ne vállalj. Így is merőadta rettegés már az életed. Minek bonyolítanád meg még jobban? Szakembert is felkereshetnél, mert agyban abszolút de nem vagy rendben. Mi lenne veled egy gyerek mellett, és a gyerekkel is melletted?
2022. febr. 6. 19:35
2/33 anonim válasza:
Nekem pont ezek (és még más miatt is) egyáltalán nem kell.
Szerintem konkrétan komoly áldozat ez az egész...aminek csak 18 év múlva látom a gyümölcsét...bár valakinek ez boldogságot okoz, ha látja felnőni a gyereket, hát nem tudom...nekem a kedvem is elment már az egésztől.
2022. febr. 6. 19:37
3/33 anonim válasza:
Ne vállalj.
2022. febr. 6. 19:41
4/33 anonim válasza:
Akkor ne vállalj, senki sem kényszerít rá.
2022. febr. 6. 19:42
5/33 A kérdező kommentje:
Olvassa el mindenki az utolsó mondatomat: “SZERETNÉK, de félek.”
2022. febr. 6. 19:43
6/33 anonim válasza:
Mivel ezek a gondolatok benned vannak, ezért te is tudod mi lenne a legjobb számodra.
2022. febr. 6. 19:44
7/33 anonim válasza:
Valamit valamiért. Vagy félsz és nem vállalsz gyereket, vagy túllépsz a félelmeden és vállalsz. Te döntesz.
2022. febr. 6. 19:45
8/33 anonim válasza:
Kezeltetned kéne ezt a rettegésedet, mert így megkeseríted az életed. Ilyen lelkiállapotban ne vállalj gyereket, mert túl fogod félteni és az nem tesz jót a fejlődésének.
2022. febr. 6. 19:46
9/33 anonim válasza:
Akkor ne vállalj. Azt kellene magaddal megérteni, hogy önálló ember vagy önálló gondolatokkal és csak magadnak akarsz megfelelni, vagy a társadalomnak és azoknak az elvárásoknak. Mi az, hogy időszerű? Ki szerint az? Az idő relatív. Amiket meg felsoroltál "problémákat" azokat neked kell megoldanod. Ha nincs problémamegoldó képességed, mint sokaknak akkor olyan lesz az életed, mint amilyen. "Problémákkal" teli.
2022. febr. 6. 19:46
10/33 A kérdező kommentje:
Magam miatt akarok, vágyom rá. 34 vagyok, fiatalabb már nem leszek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!