Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon félek gyereket vallani,...

Nagyon félek gyereket vallani, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nő vagyok, gyerekvállalás már időszerű. Viszont évek óta gondolkozom már, de még mindig rettegek mindentől, amivel a szülőség jár: teherbeesés, vetélés, nőgyógyász (rengeteg rossz “élmény”), szülés, na és utána egész élet a gyerekkel. Hogy beteg lesz, baleset éri, soha semmit nem tudok majd előre és az egész élet egy nagy váratlan helyzet lesz, hogy el tudjuk-e tartani szépen, stb... estig lehetne sorolni.

Egyébként is nagyon sokat aggódom eleve a mindennapjaimban is, ez itt is meglátszik.

Szeretnék gyereket, de nagyon félek...

2022. febr. 6. 19:31
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
76%
Azt kellene megértened, hogy hiába a 34 év, ha nem vagy alkalmas rá. Ilyen fokú rettegéssel, ami a mindennapjaidat is megkeseríti, nem tesz alkalmassá a gyerek vállalásra. Milyen életetek lenne? Tüsszent a gyerek egyet, és te már ájulsz el a félelemtől?
2022. febr. 6. 19:59
 12/33 A kérdező kommentje:

Akkor mi a helyes válasz? Ha azt mondom magam miatt, a mondatba akkor is belekött mert már alkottatok rólam egy véleményt.

Átfogalmazom, de tuti ez se lesz valamiert jó: BENNEM fogalmazódott meg a vágy hogy gyereket szeretnék.

2022. febr. 6. 20:00
 13/33 anonim ***** válasza:
69%
Bakker akkor szülj ha ennyire akarsz, mégis mit vársz mit mondjunk? Szüljük meg helyetted és adjuk neked?
2022. febr. 6. 20:02
 14/33 anonim ***** válasza:
80%
Az ilyen emberekből lesznek az olyan szülők akik meg keserítik a gyerekük életét szó szerint mindennel. A gyerek meg persze lelki sérült lesz az ilyen szülőktől. Pl a gyerek majd nem mehet sehova nehogy bármi baja legyen, majd folyton viszed az orvoshoz a semmiért és ehhez hasonló dolgok.
2022. febr. 6. 20:02
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Jelen helyzetedben én is két jó lehetőséget látok: az első, hogy lesz gyereked, de előtte elkezdesz kicsit magadon is dolgozni, mert ilyen mentális állapotban nagyon nem célszerű gyereket vállalni. Én a helyedben inkább szakemberhez fordulnék, mert úgy tűnik, egyedül eddig sem sikerült leküzdened ezeket a félelmeidet, amik ilyen mértékben nem normálisak. Egyáltalán nem tartom cikinek, ha valaki emiatt pszichológust keres fel, sőt, akkor van probléma, ha valaki nem veszi észre, hogy szüksége lenne rá.

A második lehetőség, hogy nem lesz gyereked. Élhet valaki teljesen boldog életet gyerek nélkül, nincs ezzel sem semmi probléma.

A harmadik lehetőséget semmiképpen nem tartom jónak. Ez úgy nézne ki, hogy jelenlegi állapotodban belevágnál egy baba projektbe, már a terhesség alatt is halálra izgulnád magad, ami ugye nagyon nem tesz jót senkinek, és ez a baba születésével lehet, hogy durván tovább fokozódna, hiszen egy önálló személyről van szó, akivel bizony bármi történhet, akár felnőttként is, nem feltétlen a te hibádból. Ez sajnos benne van a pakliban. Nyilván mindenki fél tőle, de nem lehet rettegve leélni az életed.

Szóval szerintem nagyon alaposan gondold át, hogy az első két lehetőség közül melyiket szeretnéd választani, mert a harmadikkal te is, és a gyereked is rosszul járna.

2022. febr. 6. 20:09
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedved kérdező!

Bennem is hasonló gondolatok voltak, de én nem attól tartottam, hogy fizikai vonatkozásban ne tudnám megfelelően ellátni, hanem inkább attól, hogy nem tudok egészséges lelkű felnőttet nevelni belőle. És hogy azok a minták jönnek majd elő, amikre én egy hatalmas nemet modntam világ életemben, mert hát mégis, azt a példát láttam.

En rengeteget agyaltam, olvastam, érdeklődtem stb, és pszichiáternél is voltam. Nálam megállapított egy szorongásos problémát, ami 1-2 év alatt terápiával el tud múlni,es vele együtt feltehetően ez az agymenés is ami bánt téged. Ő maga mondta, hogy már azzal, hogy ilyeneken gondolkodom, és akarok jó szülő lenni, már ezzel többet tettem a gyerekemért, mint a sok magát teljesen egészségesnek valló véranya.

Szóval szerintem is fordulj szakemberhez, fogd fel úgy a terápiát mint a terhesvitamint.. Felkészít, csak nem testileg, hanem a lelked.

Hajrá, 1-2 év, tedd bele, megéri :)

2022. febr. 6. 20:12
 17/33 anonim ***** válasza:
79%

Van férjed/párod?

Ő akarna gyereket, vagy csak magadnak szülnéd? ...mert az utóbbi elég kemény tud lenni.

Egyebek:

Ha szeretnél gyereket, a teherbeesés és várandósság egy csodálatos időszak. Különösen amikor a babád már mocorog a hasadban.

Mire eljutsz a 9 hónap végére, már eszedbe nem fog jutni félni a szüléstől, hanem várod a napot, hogy a karodban tarthasd.

Ha nem valami öröklött mentális bajod van, amivel a gyerekedet is tönkre teheted, csak valamiért mindent túlagyalsz és túlaggódsz, akkor ebben egy jó pszichológus nagy segítségedre lehet.

Én nem akarlak lebeszélni a gyerekről, mert biztos, hogyha már kiszaladsz az időből, akkor a sírig bánni fogod, hogy nem lett.

Viszont ha lesz, akkor meg lehet, hogy az lesz a bajod, hogy ráépíted az életed és nem fogod tudni elengedni, amikor eljön az ideje.

Ez mindkettő súlyos elhatározás és neked kell meghozni a döntést, amibe senkinek nem szabadna tanácsot sem adnia!

2022. febr. 6. 20:12
 18/33 anonim ***** válasza:
65%
Ha ennyire parázol, ne vállalj, hiába akarsz. Ha nem tudod ezek után sem ésszel felfogni, akkor el kell menni egy pszichológushoz, aki segít rávezetni, hogy a vágy, vagy a para a nagyobb. Talánra meg ne szülj, van elég elb/szott hátterű gyerek már
2022. febr. 6. 20:18
 19/33 anonim ***** válasza:
20%
Gumi.
2022. febr. 6. 20:19
 20/33 A kérdező kommentje:
Még soha nem tettem fel kérdést, megtanultam, az elején jönnek a mindenbe belekötő válaszolók :D
2022. febr. 6. 20:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!