Jelenleg 3 hónapos a kicsi apuka a másik fiával elakar menni kirándulni ti mit szólnátok ehhez?
Szerintem maga a 4 nap egyedüllét egy pici babával nem kibírhatatlan, anyukámnak is most született meg a 3. gyereke, és van egy 3,5 éves húgom, akivel anyukám férje ellátogatott Magyarországra, miközben anyukám otthon maradt a babával (külföldön laknak), úgy hogy nem él kint egy rokon vagy közeli ismerős, aki átmenne hozzájuk addig.
Van egy olyan érzésem, hogy inkább a másik gyerekkel töltött idő úgy amúgy a probléma számodra, amit a leírtak alapján megértek. Nem tudom mennyire friss a párod válása, de mint elvált szülők gyereke mondom, hogy főleg tizenévesen nehéz elfogadni a szülőd új párját.
Biztos nem esik jól, hogy nem kedvel téged, de ha esetleg miattad (vagy ha a fiú úgy gondolja, hogy miattad és az új gyerek miatt) tölthet kevesebb időt az apjával, akkor csak sosem fog megkedvelni, sőt... Szóval szerintem inkább érdemes kivárni, hogy megbékéljen veled, vagy ha nem, az apuka valószínűleg veletek is fog foglalkozni eleget, ha a nem vele lakó gyerekével is ilyen odaadóan foglalkozik.
Annak a fiúnak az apja teljes ráérő idejére joggal lehet igénye. Gondolj bele, ha ti válnátok el egyszer és a kislányotok akarna az apjával kettesben programot csinálni, az nem lenne tök normális?
Nyilván nehéz úgy intézni, hogy a pasas szabadidejébe a fia és ti is egyformán beleférjetek, de az a helyzet, hogy a fia kell, hogy előnyt élvezzen.
Önmagában az, hogy most ők külön elmennek valahová, szerintem is normális. Ezt a részét túlreagálod.
Viszont az, hogy a hétköznapokban nem tudtok jól funkcionálni, hogy négyesben az már a párod hibája is, mert egy 11 éves gyerek diktál neki.
Mi is mozaikcsalád vagyunk, de a gyerekek együtt ,,nőnek" fel. Nincs olyan hogy csak külön vagyok hajlandó apával és a család másik fele meg nem jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!