Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jelenleg 3 hónapos a kicsi...

Jelenleg 3 hónapos a kicsi apuka a másik fiával elakar menni kirándulni ti mit szólnátok ehhez?

Figyelt kérdés
Velemenyekre vagyok kivancsi vagy csak én reagálom túl? Apukának van az első házasságából 11 éves fia. Nekunk szuletett kislany jelenleg 3 honapos. A parom elakarja vinni a fiat kirandulni tengerhez uttal egyutt 4 napot nem lenne. En egyedul lennek a kislannyal. Ti erre mit szolnatok? Mi nem mehetunk veluk egyreszt meg kicsi a baba masreszt a fia nem akarja. Nem fogad el bennunket. Pedig en nyitok fele. Ha ra gondolok hogy nem lesz 4 napot velunk elkap a siras. En reagalom tul? Persze ha 1 naposakra elmegy vagy egy ejszaka nem gond mert a mamanal is van hogy ott alszanak ketten akkor mi magunk vagyunk, de 4 napig tavol? Ti mit szolnatok ehhez? Koszonom a velemenyeket :)
jún. 2. 17:31
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
82%
Nincs igazad. Gondolod, attól elfogad a gyerek, ha megtiltod az apjának, hogy elvigye nyaralni?
jún. 2. 18:02
 12/43 anonim ***** válasza:
85%
Ezt tényleg benézted. Az nem úgy működik, hogy jön az új gyerek, mehet a régi. A férjem bármikor láthatná a nagyobb gyerekét, nyaralni is mehetne vele, de azt nem tűrném, hogy ő járjon hozzá, mert hisztizik. Az apának kellett volna sarkára állnia, hogy ő már nem lakik a gyereknél, veled él, ott találkoznak és pont. Ha ez nem megy, nem szülnék tőle gyereket, nem utólag háborognék.
jún. 2. 18:13
 13/43 anonim válasza:
73%

Szerintem maga a 4 nap egyedüllét egy pici babával nem kibírhatatlan, anyukámnak is most született meg a 3. gyereke, és van egy 3,5 éves húgom, akivel anyukám férje ellátogatott Magyarországra, miközben anyukám otthon maradt a babával (külföldön laknak), úgy hogy nem él kint egy rokon vagy közeli ismerős, aki átmenne hozzájuk addig.

Van egy olyan érzésem, hogy inkább a másik gyerekkel töltött idő úgy amúgy a probléma számodra, amit a leírtak alapján megértek. Nem tudom mennyire friss a párod válása, de mint elvált szülők gyereke mondom, hogy főleg tizenévesen nehéz elfogadni a szülőd új párját.

Biztos nem esik jól, hogy nem kedvel téged, de ha esetleg miattad (vagy ha a fiú úgy gondolja, hogy miattad és az új gyerek miatt) tölthet kevesebb időt az apjával, akkor csak sosem fog megkedvelni, sőt... Szóval szerintem inkább érdemes kivárni, hogy megbékéljen veled, vagy ha nem, az apuka valószínűleg veletek is fog foglalkozni eleget, ha a nem vele lakó gyerekével is ilyen odaadóan foglalkozik.

jún. 2. 18:13
 14/43 anonim ***** válasza:
36%

Annak a fiúnak az apja teljes ráérő idejére joggal lehet igénye. Gondolj bele, ha ti válnátok el egyszer és a kislányotok akarna az apjával kettesben programot csinálni, az nem lenne tök normális?

Nyilván nehéz úgy intézni, hogy a pasas szabadidejébe a fia és ti is egyformán beleférjetek, de az a helyzet, hogy a fia kell, hogy előnyt élvezzen.

jún. 2. 19:06
 15/43 anonim ***** válasza:
96%

Önmagában az, hogy most ők külön elmennek valahová, szerintem is normális. Ezt a részét túlreagálod.

Viszont az, hogy a hétköznapokban nem tudtok jól funkcionálni, hogy négyesben az már a párod hibája is, mert egy 11 éves gyerek diktál neki.

Mi is mozaikcsalád vagyunk, de a gyerekek együtt ,,nőnek" fel. Nincs olyan hogy csak külön vagyok hajlandó apával és a család másik fele meg nem jöhet.

jún. 2. 19:16
 16/43 anonim ***** válasza:
55%
Utolso egyetertek. Jojjon hozzatok szabadnapjan a fiu mert azert az tulzas h minden szabadidejet elrabolja a jelenlegi csaladtol,joggal lennek kiakadva. Es a 4 napos eltavon is, en feltem egyedul ejjel a kisbabaval,h megfullad,meghal, kolikas,uvolt, bolcsohalal,meg ugy az egesztol.
jún. 2. 19:23
 17/43 anonim ***** válasza:
44%
Nem reagalod túl, ez nekem se tetszene. Egy 3 hónapos babával 4 napra egyedül hagyni...nagyon jófej! Nem, ne hanyagolja el a nagyobb gyereket se, de ő meg nagyon csúnya dolog, hogy nem fogad el titeket, ezen valahogy muszáj változtatni, és ez a férjed fő feladata. Hasonló nálunk a felállás. Nekünk 7 hónapos a közös fiunk, az ő nagyobb fia 12 éves lesz nyáron. Imádjuk vele egymást oda-vissza, és nem hagynanak ki minket egy 4 napos kirandulasbol...sajnálom, őszintén, ez nagyon nem jó így!
jún. 2. 20:11
 18/43 anonim ***** válasza:
45%
17es vagyok, még annyit, hogy ahányan leszoljatok itt a kérdezőt, kíváncsi vagyok, hányan éltek mozaikcsaládban, hogy ennyire tudjátok, hogy ez így normális, ahogy van (nem az)...nekem borzasztó rosszul esne, ha a férjem nagyobb gyereke nem fogadott volna el, bár akkor talán nem is választott volna engem hosszútávra, mert nyilván a gyereke(i) neki az első. Aki benne van ebben a szituban, tudja, hogy a mostohagyereket "megnyerni" magunknak majdnem olyan fontos, mint a párunkat! Na meg mi lesz a testvérkapcsolattal? Szegény kisebb egész életében érezheti, hogy a család kettészakad, mert a testvére utálja ok nélkül...ti gondolkozzatok el inkább, mert fordítva ultok a lovon!
jún. 2. 20:26
 19/43 anonim ***** válasza:
74%
Én ezt elfogadnám, nem akadnék fenn ezen. Hiszen ő is a gyereke, ugyanannyi joga vele tölteni az időt, mint a közös gyereketekkel. De evvel szerintem te is tisztában voltál, hogy össze jöttél vele. Amúgy egy ekkora gyerekkel több mindent tud kezdeni, mint egy csecsemővel és jobban is igényli az apja társaságát. Majd ha a közös gyereketek is nagyobb lesz, fog ez változni.
jún. 2. 20:35
 20/43 anonim ***** válasza:
23%
Amúgy írjátok sokan, hogy jajj de ő jött össze vele, pedig tudta, hogy van gyereke...de helló, nem neki van baja a gyerekkel, hanem fordítva. És a szerelem nem válogat, ha beleszeretett, nem fogja azért önként megszakítani a kapcsolatot, mert a gyerek dacol, hanem nyilván reménykedik, hogy elfogadja...
jún. 2. 20:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!