3 hónapos babával reális munkát vállalni?
Tanárként dolgozom egy állami iskolában, mellette pedig egy magánsuliban is. Júniusban születik meg a babám.
A magánsuliban csak heti 8 órám lenne, két napra kellene majd bemennem szeptembertől, kb délig lennék távol. Férjem home office-ban dolgozik.
Első babánk, nem tudjuk, hogy milyen egy ilyen pici babával, el lenne-e vele ennyi ideig a párom egyedül.
A munkahelyemen kérdezték, hogy vállalom-e, vagy keressenek más tanárt. Kértem egy kis gondolkodási időt. Ezért kérdezném itt, hogy milyen tapasztalatok vannak e téren.
Nyilván minden kisgyerek más, más napirenddel meg igényekkel. De nekünk kb elképzelésünk sincs, hogy egy 2-3 hónapos csecsemő napja hogy néz ki, tudja-e nélkülözni az anyukát ennyi ideig.
Kérem, akinek van tapasztalata ossza meg velem. Köszönöm!
Szia!
Csed mellett nem dolgozhatsz, csak Gyed mellett, amit kb a baba féléves korától fogsz kapni.
2 gyerekem van.
Az elsővel simán megtudtam volna tenni, a másodikkal egyáltalán nem.
Hozzáteszem, itt csak a természetüket nézem.
Ebben az időben még igény szerint szoptattam őket, amellett nem ment volna (üvegből nem fogadta el egyik sem)
A fiam bárkivel elvolt mindig is. Az apjával, mamával ,simán hagyhattam fél napokra is, Vele ment volna.
De lányom kb 4 hónapos koráig hasfájós volt. Se éjjelünk, se nappalunk. Mellette se a mama se apa nem volt jó neki fél óránál tovább, csak én.
Szóval ez lutri. Én nem merném bevállalni így, hogy lehet "problémás" gyereket dob a gép.
En nem tudtam volna, 3 honaposan meg napi ezerszer szopizott es nem is akartam volna a szoptatast elengedni. Illetve ejszaka meg nagyon sokszor kelt, mosott kaki voltam minden nap.
Nyilvan ha az etetest megoldjatok es lesz, aki vigyazzon ra, mukodhet.
Mar csak az a kerdes, hogy te mennyire leszel faradt.
Nem magyarországiak vagyunk, itt tudok dolgozni, mivel nem ez a főmunkahelyem.
Ez a másik, hogy egy ilyen korú baba mellett mennyire tudnám kipihenni magamat és effektíven dolgozni.
Szóval igen, talán nem a legjobb ötlet. Legalábbis, most biztosan nem tudok reális választ adni a munkahelyemen.
A férjed heti 2x nem dolgozna délelőtt?
De hogy a kérdésre is válaszoljak, ha nem lennék rákényszerítve, akkor nem dolgoznék. Ha pedig muszáj, akkor nem kérdés hogy vállalni kell.
Én hasonló helyzetben vagyok, annyi különbséggel, hogy egyedül leszek a babával és csak magántanárként dolgozom családoknál, nem intézményben.
Azt tervezem, hogy eleinte otthon fogadom a gyerekeket és online(eddig kijártam). Én is kb. heti 8órában. Eddig mindenki szörnyülködött, hogy ez lehetetlen🤣 Pedig nálam nincs más opció, szóval ez lesz. Ha nem lenne muszáj, nem erőltetném. (Én augusztusra vagyok kírva, de a kezdést el tudom húzni úgy októberig.)
Két gyerekem van. Az elsőnél 7 hónapos kora körül kezdtem érezni, hogy beleférne, egy éves korában mentem vissza. A másodiknál egy éves kora körül éreztem és nem sokkal később mentem vissza. Szintén tanítani, heti egy teljes nap (8 óra).
Én 3 hónapos korukban még azt sem tudtam merre vagyok arccal előre, nem állt be náluk az éjszaka és a nappal különbsége, szoptattam, 4 hónapos koráig mindkettő cici függő volt kb., a mellem meg bedurrant, ha 2 óránként nem szoptattam. Szerintem teljesen mindegy milyen természetű egy ekkora baba, rendszertelenül alszanak még általában és emellett nehéz koncentrációt igénylő szellemi munkát végezni. A HO is jól hangzik, de HO-ban sem lehet érdemi munkát végezni 4 órán keresztül egy csecsemő mellől.
Akkor vállalnám, ha:
1. Muszáj lenne.
2. Lenne külső segítség, hogy a férjem munkahelyét se kockáztassuk.
3. Nem szoptatnék.
Köszönöm szépen mindenkinek, aki válaszolt.
Így már kicsit jobban átlátom a helyzetet, s valójában inkább nem fér bele, mint igen.
Nem muszáj dolgoznom, de nyilván nem jött volna rosszul egy kis plusz bevétel, plusz ez a munkahely elég nyugis és viszonylag jól fizet (az államihoz képest), nem akartam elveszíteni.
De nyilván a gyermekem lesz az első helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!