Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyünk, ha többször...

Mit tegyünk, ha többször felmerült bennünk, hogy nem a saját gyermekünket neveljük?

Figyelt kérdés
Következő a szitu: 16 éve szültem. Amikor a vizsgálatok után megkaptam a gyerekem, úgy láttam, hogy húzott szeme van, és arra jutottam, hogy nem a sajátom kaptam meg. A csecsemősökkel beszéltem, jól besértődtek, miért feltételezem én, hogy elcserélték. Eltelt az idő, a férjemmel többször beszéltük, hogy senkire se hasonlít, aztán győzködjük egymást és magunkat, hogy a körme olyan mint a tiéd, meg a nem tudom mije. Ilyen apróságokba kapaszkodunk. A lányunk gyönyörű, de tényleg, de a szeme olyan húzott, mintha félvér lenne. Aranyos, nagyon okos, nagyon szeretjük,a világ minden kincséért nem adnánk oda. Idegenek meg szokták kérdezni tőle, hogy egyik szülő külföldi-e. Bennem felmerült többször, hogy DNS tesztet kérjünk, de a férjem azt mondta, nem akarja tudni, ez az ő gyereke és kész. Én is így érzem. De mi van, ha tényleg elcserélték, és valahol van egy vér szerinti gyerekünk? A férjem azt mondta nem bocsájt meg nekem, ha nyomozok. Mit tennétek?
2024. jún. 2. 11:09
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
80%

#16! Én is elárulok. Van, amikor egyik szülőre se hasonlít, mint a fent vázolt esetben😉 Mégis az ő gyerekük.

Szülni épp nem járnak, de azért 16 éve már bőven divat volt benézni apukának is a saját gyerekéhez, sőt, kapaszkodj meg, apás szülés is volt.

2024. jún. 2. 12:38
 22/42 anonim ***** válasza:
87%

Csináltatnék DNS tesztet. Oké, mindenképp az én gyerekem, hisz 16 éves szeretem és nevelem, de ezt akkor is tisztázni kellene.

Egyrészt a struccpolitika itt nem segít. Lehet, hogy nem történt csere, és akkor megnyugodtok egy életre.

Ha meg mégis, a gyerek érdekében tudni kéne, honnan jött, és milyen genetikát hoz magával. Egy örökbefogadott gyereknél is ajánlott tudni, milyen betegségekre hajlamos.

2024. jún. 2. 12:50
 23/42 anonim ***** válasza:
100%

Vannak magyarok közt is "húzottabb" szeműek. Keveredtek a kunokkal, akiknek jellegzetes ázsiai szemük volt.

2024. jún. 2. 12:51
 24/42 anonim ***** válasza:
100%
#23! Dehát én is azt mondtam. Magyaroknál gyakoribb, mint hogy ázsiainál nem.
2024. jún. 2. 13:00
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Par éve valahol külföldön egy fehér párnak fekete gyereke született. Egyértelmű volt a DNS vizsgálat, ami szintén egyértelmű eredménnyel jart: az ő gyerekük. Nyilván neki álltak kutatni, így kiderult hogy az egyik tudomisen milyen távoli ős kevert volt.
2024. jún. 2. 13:07
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem is van ázsiai beütésű ismerősöm, semmi külföldi rokona sincs, egy alföldi kisvárosban lakik a rokonsága java."

Pont az Alföldre telepítették annak idején a kunokat. Akik "ázsiai beütésűek". Nem csoda, ha annyi generáción át is nyoma marad a kun genetikának.

2024. jún. 2. 13:10
 27/42 anonim ***** válasza:
80%

Az én nagyobb lányom is "húzott szemű" volt, amikor megszületett, mégsem fordult meg sosem a fejemben, hogy elcserélték, pedig mi szülés után 14 órát külön töltöttünk. Szerintem a babák sem egyformák, ha egy anya látja szülés után a babáját, megismeri 10 órával később is és ha már ott él a gyanu, hogy valami nem oké, akkor miért várnál 16 évig a bizonyossággal? Vagy mégis milyen szituációt kellene elképzelni, ahol összecserélhették őket?

Nekem ez már a nem bojgatandó katagória, mindenki csak sérülne benne.

2024. jún. 2. 13:14
 28/42 A kérdező kommentje:

Ahogy nagyon megosztóak a vélemények is, bennem is sok gondolat felmerül. A leginkább az zavar, hogy annyira egzotikus kinézete van, hogy az idegenek gyakran kellemetlen kérdéseket tesznek fel. A tágabb családban is többször beszóltak már nagyon viccesen, hogy honnan szedtem össze ezt a gyereket. Ez nagyon sértő. Szóval, higgyétek el, ezt nem mi találtuk ki. Az ember nem is foglalkozna vele, csak gyakran kérdezősködnek, azzal viccelődnek, hogy félreléptem.

Nyilván óriási törés lenne egy gyereknek, nem is mondanám meg neki, ha nem az enyém lenne. Az érzéseimen semmit nem változtatna. Az is valószínű, hogy nem mennék a saját vérem után, nem borítanám fel az ő életét sem.

2024. jún. 2. 13:30
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

A saját nyugalmad érdekében kell neked a bizonyosság érzése. Akár jó, akár rossz a hír.

Szerintem ha 16 éve ezen őrlődsz, azt nem lehet azzal elaltatni, amiket itt írnak, hogy hagyd, stb.

Ezt az ügyet egy DNS teszttel le kell zárni. A férjeddel beszéld meg, hogy neked ez jelentene megoldást. Ha a ti gyereketek, végre meg tudsz nyugodni, ha nem, akkor beletörődsz a helyzetbe, és nem keresitek a másik családot. De a kétely sokkal rosszabb.

2024. jún. 2. 13:43
 30/42 anonim ***** válasza:
75%
Tuti kamu. Nincs az az isten, hogy egy anya (szülő) 16 éven át ilyen kételyt hordozzon magában és ne tegyen semmit azért, hogy kiderítse.
2024. jún. 2. 13:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!